https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

« 1 ... 6 7 8 9 10 11 12 ... 46 »

VTT muokkaa selluloosapohjaisia materiaaleja sähköeristekomponenttien 3D-tulostamiseen sekä meri- ja autoteollisuudelle

VTT:n koordinoimassa NOVUM-hankkeessa raaka-aineita ja valmistusmenetelmiä kehitetään rinnakkain, ja tavoitteena on muun muassa automatisoitu 3D-tulostuslinja. Ratkaisua pyritään hyödyntämään myös esimerkiksi risteilyaluksilla ja autoteollisuudessa, joissa halutaan korvata öljypohjaisia muoveja biopohjaisilla materiaaleilla.

Trukin-, nosturin- ja henkilönostimen kuljettajakoulutus muuttui virtuaaliseksi

Valtioneuvoston asetuksen mukaiset nostotöiden pätevyysvaatimukset voi täyttää itseopiskeluna verkossa. Nyt uutena erityistä osaamista vaativat harjoitteet voidaan tehdä Soprano Groupin koulutuskampuksella virtuaalisesti. Arviomme mukaan Suomessa suoritetaan vuosittain noin 80 000 nostotyöhön liittyvää pätevyyskurssia.

VTT kehitti terästeollisuuden sivuvirtana syntyvälle sinkkipitoiselle pölylle uusiokäyttötarkoituksen – pöly käyttöön teollisen kaasun puhdistuksessa

VTT on osoittanut laboratoriotutkimuksissaan, että terästeollisuudesta peräisin olevia sinkkiä sisältäviä sivuvirtoja voidaan hyödyntää rikin poistamisessa teollisista kaasuista lähes yhtä tehokkaasti kuin nykyisillä kaupallisilla sinkkioksidituotteilla.

22.2.2021 | Tutkimus ja koulutus

VTT ja Neste kumppaneineen tähtäävät suomalaisen sähköpolttoaineteknologian läpilyöntiin

Kestävästi tuotettua sähköä ja talteenotettua hiilidioksidia hyödyntävien polttoaineiden eli sähköpolttoaineiden valmistuksen kaupallistaminen sai tammikuussa vauhtia Business Finlandin E-fuel-tutkimushankkeelle myöntämän 3,3 miljoonan euron rahoituksen myötä. VTT:n koordinoima hanke liittyy Nesteen Veturi-ekosysteemirahoitukseen.

10.2.2021 | Tutkimus ja koulutus

LUT-yliopisto aloittaa konetekniikan laajan avoimen koulutuksen

Ensimmäiset konetekniikan avoimet opinnot ovat tarjolla maaliskuussa 2021. LUT-yliopistossa konetekniikan opetus vastaa teollisuuden uusiin osaamistarpeisiin muun muassa tuotantoautomaatiossa ja tuotannon digitalisoinnissa sekä mekatroniikassa.

Turvallisempia ja itsenäisempiä robotteja tietokonenäöllä

Raskas teollisuus on käyttänyt automaatiota ja tehdasrobotiikkaa jo kymmeniä vuosia, mutta tulevaisuuden suunta ovat yhä pienemmät tuotantomäärät ja kullekin asiakkaalle räätälöity tuote. Tämän mahdollistamiseksi robottien tulee olla halpoja, omatoimisia, helposti koulutettavia ja turvallisia. Diplomi-insinööri Antti Hietasen väitöskirjassa kehitetään tällaisia robotteja.

28.1.2021 | Tutkimus ja koulutus

STUK kouluttaa radonmittaajia

Säteilyturvakeskus (STUK) kertoo uusimmassa Radonuutiskirjeessään radonmittauksen verkkokoulutuksesta.