https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Tutkimus ja koulutus | 30.3.2021

LUT-yliopisto aloittaa tuotantotalouden DI-koulutuksen Kouvolassa

Diplomi-insinöörin tutkintoon johtava maisteriohjelma käynnistyy syksyllä 2022. Ohjelman sisältöjen keskiössä ovat innovaatiot ja logistiikka, ja sillä vastataan erityisesti Kouvolan alueella toimivien yritysten osaamistarpeisiin.

pexels-buro-millennial-1438072

LUT-yliopisto kertoo käynnistävänsä syksyllä 2022 tuotantotalouden alan maisteriohjelman Kouvolassa. Vuosittaiseksi aloituspaikkojen määräksi ohjelmalle on suunniteltu 20–40. Ohjelmaan voivat hakea tekniikan alan alemman korkeakoulututkinnon, esimerkiksi amk-tutkinnon, suorittaneet hakijat.

LUT on toiminut Kouvolassa jo lähes 20 vuoden ajan. Tällä hetkellä Kouvolan yksikössä työskentelee kaksi professoria, innovaatiojohtamisen professori Marko Torkkeli ja rautatielogistiikan professori Olli-Pekka Hilmola. –

LUTin dekaani Riina Salmimiehen mukaan professoreiden työ Kouvolassa on kehittynyt erittäin positiivisesti viime aikoina. Yhteistyöstä yritysten ja muiden toimijoiden kanssa keskustellaan myös muilla LUTin tutkimusaloilla.

– Alueella kaivattava diplomi-insinöörikoulutus on luonteva seuraava askel, jolla me yliopistona voimme auttaa yrityksiä. Yritysten toimintaedellytysten parantuminen lisää koko alueen elin- ja vetovoimaa, Salmimies sanoo.

Kouvolan kaupunginjohtaja Marita Toikka kiittää LUT-yliopistoa erinomaisesta yhteistyöstä uuden koulutusohjelman saamiseksi Kouvolaan.

– Tämän konkreettisen askeleen jälkeen Kouvolan kaupunki haluaa edelleen tiivistää yhteistyötä LUT-yliopiston kanssa tulevaisuudessa. Meidän on mahdollista rakentaa yhdessä Kaakkois-Suomeen yliopistokampusta yli maakuntarajojen, hän toteaa.

Apulaiskaupunginjohtaja Tuukka Forsell on tyytyväinen LUTin Kouvolan yksikön vahvistumiseen. Innovaatioihin ja logistiikkaan painottuva koulutus istuu luontevasti kaupungin elinvoiman kehittämisen kokonaisuuteen.

– Koulutusohjelma tukee etenkin logistiikka-alan yritystemme kehittymistä ja työvoimansaantia tulevaisuudessa, Forsell sanoo.

Koulutusohjelman valintaperusteet, opintojen tarkempi sisältö ja toteutustavat vahvistetaan syksyllä 2021. Hakuaika ohjelmaan alkaa muiden LUTin maisteriohjelmien tavoin joulukuussa 2021.

Uusimmat artikkelit

Selvitys: Öljyn varastointi jatkossakin osa liikenteen huoltovarmuuspalettia

Fossiilisten polttonesteiden varmuusvarastointia on syytä ylläpitää tulevina vuosikymmeninäkin, vaikka erityisesti henkilöautoliikenteessä sähköistymisen odotetaan etenevän, suositetaan AFRYn tuoreessa selvityksessä. Samalla on syytä valmistautua uusiutuvien nestemäisten polttoaineiden varastointiin ja kehittää järjestelmiä sähkönsaannin turvaamiseksi.

29.6.2021 | Alan Uutiset

SFS:n toimitusjohtaja Helena Vänskä eurooppalaisen standardisointijärjestö CENin hallitukseen

Suomen Standardisoimisliitto SFS ry:n toimitusjohtaja Helena Vänskä on valittu eurooppalaisen standardisointijärjestö CENin hallitukseen kaksivuotiselle kaudelle. Valinta tarjoaa Suomelle ja suomalaiselle elinkeinoelämälle merkittävän näköalapaikan eurooppalaisen standardisoinnin kehitykseen.

Kurikan Vesihuolto digitalisoi vesihuollon palveluitaan Digitan IoT-verkon avulla

Kurikan Vesihuolto Oy ja Digita ovat aloittaneet yhteistyön vesihuollon digitalisoinnista. Uudet etäluettavat vesimittarit ja vedenkulutuksen reaaliaikainen seuranta tullaan ottamaan käyttöön vaiheittain vuoteen 2025 mennessä. Vesihuollon digitalisoinnissa hyödynnetään Digitan LoRaWAN-teknologiaan pohjautuvaa IoT-verkkoa.

Terrafamen akkukemikaalitehtaan tuotannon ylösajo on käynnistynyt

Terrafamen uuden akkukemikaalitehtaan tuotannon ylösajo on käynnistynyt. Terrafame teki päätöksen akkukemikaalitehtaan 240 miljoonan euron investoinnista vuonna 2018. Akkukemikaalitehdas on valmistuessaan kapasiteetiltaan yksi maailman suurimmista akkukemikaalien tuotantolinjoista.

21.6.2021 | Tutkimus ja koulutus

Uudet kaukokartoitusmenetelmät soveltuvat hyvin puulajien erotteluun

Itä-Suomen yliopiston historia- ja maantieteiden laitoksen ja Suomen ympäristökeskuksen tutkijat kehittävät IBC-Carbon-tutkimushankkeessa uudenlaisia kaukokartoitusmenetelmiä, joiden avulla voidaan tutkia metsien monimuotoisuutta ja hiilen sidontaa.

VR ottaa käyttöön koneälyisen apukuskin

VR on ottanut kevään aikana sekä matkustaja- että tavaraliikenteen junissa käyttöön veturinkuljettajaa avustavan, koneälyä hyödyntävän DAS-järjestelmän. DAS auttaa optimoimaan junan ajoa niin, että energiatehokkuus lisääntyy, täsmällisyys paranee ja samalla matkustusmukavuus kasvaa.

1.6.2021 | Kumppaniartikkeli

S/Y Christopher -jahdin peräsimien tiivisteiden vaihto – kuinka jahti päätyi Suomeen?

Viisi vuotta sitten S/Y Christopher -jahti oli Mallorcalla kunnostuksessa ja Baltic Yachts auttoi heitä siellä monissa kunnostukseen liittyvissä asioissa. Samalla Baltic Yachts loi hyvät suhteet kapteeni Mark O’Reillyyn.