« 1 2 3 4 5 6 7 ... 14 »

Korroosio syö kestomagneettien vetovoimaa

Energiatehokkaat kestomagneetteihin perustuvat teknologiat lisääntyvät vuosi vuodelta moottoreissa ja generaattoreissa. Ne sopivat hyvin esimerkiksi tuulivoimaloihin, mutta ne ovat herkkiä korroosiolle. Elisa Isotahdon tutki kestomagneettien korroosiota ja siltä suojautumista. 

21.2.2017 | Tutkimus ja koulutus

Ympäristövaikutusten hyötyjen osoittaminen tuo kilpailukykyä Cleantech -yrityksille

Yritykset, jotka pystyvät osoittamaan tuotteidensa ympäristöllisten, yhteiskunnallisten ja taloudellisten hyötyjen tarjoaman lisäarvon konkreettisesti asiakkaille, ovat vahvemmassa kilpailukykyasemassa teollisilla markkinoilla. Lappeenrannan teknillisen yliopiston (Lappeenranta University of Technology, LUT) tutkimuksen mukaan erityisesti cleantech-yritykset voivat parantaa liiketoimintaa lisäarvon osoittamalla. 

31.1.2017 | Tutkimus ja koulutus

Nixu Challenge -harjoitteluohjelma väylänä kyberturva-ammattilaiseksi

Kyberturvapalveluiden kysyntä kasvaa vauhdilla yhteiskunnan digitalisoituessa ja globaalien tietoturvauhkien kasvaessa räjähdysmäisesti. Neljättä kertaa käynnistyvä Nixu Challenge -harjoitteluohjelma antaa nuorille mahdollisuuden päästä työskentelemään aitoihin kyberturva-alan töihin Nixun kokeneiden huippuammattilaisten rinnalla.  

19.1.2017 | Tutkimus ja koulutus

Tietoturvaosaajapulaa ratkotaan huippuopiskelijoille myönnettävillä apurahoilla

F-Secure, Intel ja Nixu vastaavat asiantuntijoiden suureen tarpeeseen solmimalla kumppanuussopimus Aalto-yliopiston ja Helsingin yliopiston yhteisen tietoturvan opetusta ja tutkimusta edistävän HAIC-tutkimuskeskuksen kanssa.

18.1.2017 | Tutkimus ja koulutus

Älynosturi vihittiin käyttöön Aalto-yliopiston Otaniemen kampuksella

Aalto-yliopisto ja Konecranes sopivat keväällä 2016 yhteistyöstä teollisen internetin tutkimuksessa ja opetuksessa. Yhteistyötä varten Konecranes lahjoitti yliopistolle älynosturin, jonka toimitusjohtaja Panu Routila vihki tänään käyttöön Aalto-yliopiston teollisen internetin kampuksella Otaniemessä.

Kunnossapidon pätevyydet eurooppalaiselle tasolle

AEL käynnistää 8.2.2017 World Class Maintenance -pätevyysohjelman kunnossapidon työnjohtajille, suunnittelijoille ja päälliköille. Sisältö on SFS-EN 15628 -standardin mukainen. Koulutus koostuu neljästä kahden päivän kestoisesta seminaarista ja harjoitustehtävistä. 

Delete kouluttaa ja rekrytoi uusia puhdistusalan ammattilaista

Delete kouluttaa ja rekrytoi 14 uutta puhdistusalan osaajaa. Tavoitteena on palkata kaikki koulutuksen läpikäyneet osallistujat vakituiseen työsuhteeseen.