https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Tutkimus ja koulutus | 22.4.2022

Samiedun ympäristöalan koulutus palvelee osaajatarvetta valtakunnallisesti

Samiedun uusi ympäristöalan koulutus vahvistaa vesihuollon ammattilaisten osaamista ja tuo uusia osaajia alalle.

kirsi-kautonen-ja-jyrki-vauhkonen

Toimialajohtaja Kirsi Kautonen ja ympäristöalan opettaja Jyrki Vauhkonen kertovat, että Samiedun ympäristöalan koulutus palvelee osaajatarvetta valtakunnallisesti.

– Aloite koulutukselle nousi paikallisilta Savonlinnan seutukunnan yrityksiltä. Yritykset ovat aiemmin joutuneet lähettämään henkilöstöään koulutuksiin muualle. Päätimme vastata tähän osaajatarpeeseen ja koska kyseessä on valtakunnallinen tarve, rakensimme koulutuksen helposti saavutettavaksi mistä päin Suomea tahansa, kertoo ympäristöalan opettaja Jyrki Vauhkonen Ammattiopisto Samiedun uudesta vesihuoltoon keskittyvästä ympäristöalan ammattitutkinnosta.

Ympäristöalan ammattitutkinto, vesihuollon osaamisala -koulutus soveltuu erityisesti henkilöille, jotka työskentelevät vesihuollon työtehtävissä tai ovat työllistymässä alalle. Koulutus toteutetaan oppisopimus- tai koulutussopimuskoulutuksena, jolloin hakijalla tulee olla alan työpaikka.

– Opinnot suoritetaan omalla työpaikalla työssä oppimalla. Työssä oppimista tuetaan ja syvennetään verkko-opinnoilla, jolloin opiskelijan asuinpaikkakunta tai työpaikan sijainti eivät rajoita opiskelua. Verkko-opintoja on noin 1–2 kertaa kuukaudessa, pääsääntöisesti iltaisin ja viikonloppuisin, joten opiskelun ja työn yhteensovittaminen on työssäkäyville helpompaa, Vauhkonen sanoo.

Koulutus antaa pätevyyden työskentelyyn muun muassa talous- ja jätevesien puhdistusprosessien hoito- ja ylläpitotehtävissä, vesihuoltoverkostojen rakentamis-, saneeraus- ja kunnossapitotehtävissä sekä viemärihuoltopalveluiden ja haja-asutusalueiden vesihuoltojärjestelmien rakennus- ja huoltotehtävissä. Haku koulutukseen on parhaillaan auki Samiedun verkkosivuilla. Koulutus alkaa syksyllä 2022.

Ympäristöalan koulutus on tarkoitus laajentaa Samiedussa tulevaisuudessa kattamaan vesihuollon osaamisalan lisäksi ympäristöhuollon osaamisalan sekä jätteiden ja vaarallisten aineiden kuljetuksen osaamisalan. Tarve tällaisille koulutuksille ja ammattilaisille on vahvassa kasvussa.

Uusimmat artikkelit

Dronet ja paikkatietoanalytiikka kertovat, milloin ja missä sähköverkon kunnossapitotoimia tulee tehdä

Evision Oy on yhteistyössä Enerva Oy:n ja Järvi-Suomen Energia Oy:n kanssa kehittänyt verkon luotettavuusperusteisuuden analytiikkamallin, joka ratkoo energiayhtiöiden kunnossapitohaasteita ja tarjoaa säästöjä. 

27.6.2024 | Alan Uutiset

Metso sai merkittävän tilauksen Intiasta – rakenteilla ensimmäinen suuren mittakaavan elektroniikkaromun kierrätyslaitos

"Tämä on meille tärkeä tilaus. Hindalco Industries on tällä hetkellä yksi Intian merkittävimmistä alumiinin ja kuparin tuottajista," Metson sulatusliiketoiminnan johtaja Jyrki Makkonen toteaa.

Työntekijä putosi murskaimen päältä huoltotehtävissä – sakkoja vastuuhenkilöille

"Putoamistyötapaturmia tapahtuu edelleen liikaa ja putoamisesta voi aiheutua erittäin vakavia vammoja tai jopa kuolema", Lounais-Suomen aluehallintoviraston työsuojelun vastuualueen juristi Matti Suontausta muistuttaa.

Valio investoi Lapinlahden tehtaaseen yli 60 miljoonaa euroa

Investointi käsittää juustonvalmistustilojen laajennuksen ja laitteiden uusimisen. Investoinnin tarkoituksena on korvata nykyinen, teknisen käyttöikänsä päässä oleva valmistuslaitteisto.

Schneider Electric testaa Helenin sähköverkossa haitallisen SF6-kaasun korvaamista uudella teknologialla

Merkittävä osa sähköverkkoon asennetuista keskijännitekojeistoista sisältää SF6-kaasua. Schneider Electric on pyrkinyt ratkaisemaan ongelmaa RM AirSeT -kojeiston avulla.

VTT rakentaa uuden puolijohteiden pilottilinjan

Puolijohdealalla kiekkokoko on keskeisessä roolissa. Uuden yhteiskäyttöisen pilottilinjan laitteistot tulevat tukemaan sirukehitystä ja piensarjatuotantoa sekä 300 millimetrin että 200 millimetrin piikiekoille.

16.2.2024 | Kumppaniartikkeli

Sulzerilla panostetaan asiakassuhteisiin

Maailmanluokan pumppukaupoissa suurin arvo luodaan asiakkaan kanssa.