https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Tutkimus ja koulutus | 22.4.2022

Samiedun ympäristöalan koulutus palvelee osaajatarvetta valtakunnallisesti

Samiedun uusi ympäristöalan koulutus vahvistaa vesihuollon ammattilaisten osaamista ja tuo uusia osaajia alalle.

kirsi-kautonen-ja-jyrki-vauhkonen

Toimialajohtaja Kirsi Kautonen ja ympäristöalan opettaja Jyrki Vauhkonen kertovat, että Samiedun ympäristöalan koulutus palvelee osaajatarvetta valtakunnallisesti.

– Aloite koulutukselle nousi paikallisilta Savonlinnan seutukunnan yrityksiltä. Yritykset ovat aiemmin joutuneet lähettämään henkilöstöään koulutuksiin muualle. Päätimme vastata tähän osaajatarpeeseen ja koska kyseessä on valtakunnallinen tarve, rakensimme koulutuksen helposti saavutettavaksi mistä päin Suomea tahansa, kertoo ympäristöalan opettaja Jyrki Vauhkonen Ammattiopisto Samiedun uudesta vesihuoltoon keskittyvästä ympäristöalan ammattitutkinnosta.

Ympäristöalan ammattitutkinto, vesihuollon osaamisala -koulutus soveltuu erityisesti henkilöille, jotka työskentelevät vesihuollon työtehtävissä tai ovat työllistymässä alalle. Koulutus toteutetaan oppisopimus- tai koulutussopimuskoulutuksena, jolloin hakijalla tulee olla alan työpaikka.

– Opinnot suoritetaan omalla työpaikalla työssä oppimalla. Työssä oppimista tuetaan ja syvennetään verkko-opinnoilla, jolloin opiskelijan asuinpaikkakunta tai työpaikan sijainti eivät rajoita opiskelua. Verkko-opintoja on noin 1–2 kertaa kuukaudessa, pääsääntöisesti iltaisin ja viikonloppuisin, joten opiskelun ja työn yhteensovittaminen on työssäkäyville helpompaa, Vauhkonen sanoo.

Koulutus antaa pätevyyden työskentelyyn muun muassa talous- ja jätevesien puhdistusprosessien hoito- ja ylläpitotehtävissä, vesihuoltoverkostojen rakentamis-, saneeraus- ja kunnossapitotehtävissä sekä viemärihuoltopalveluiden ja haja-asutusalueiden vesihuoltojärjestelmien rakennus- ja huoltotehtävissä. Haku koulutukseen on parhaillaan auki Samiedun verkkosivuilla. Koulutus alkaa syksyllä 2022.

Ympäristöalan koulutus on tarkoitus laajentaa Samiedussa tulevaisuudessa kattamaan vesihuollon osaamisalan lisäksi ympäristöhuollon osaamisalan sekä jätteiden ja vaarallisten aineiden kuljetuksen osaamisalan. Tarve tällaisille koulutuksille ja ammattilaisille on vahvassa kasvussa.

Uusimmat artikkelit

4.12.2023 | Alan Uutiset

Kemira myy Oil & Gas -liiketoimintansa Sterling Specialty Chemicals LLC -yhtiölle

Kauppa sisältää Kemiran tuotantolaitokset Mobilessa, Columbuksessa ja Aberdeenissä Yhdysvalloissa.

SSAB aloitti valokaariuunin rakentamisen Oxelösundiin

SSAB:n mukaan siirtyminen valokaariuuniin vähentää yksin noin kolmen prosenttia yhtiön Ruotsissa toteutettavan tuotannon hiilidioksidipäästöjä.

16.11.2023 | Tutkimus ja koulutus

Taitotalo sai ammatillisen koulutuksen laatupalkinnon

Taitotalo sai opetus- ja kulttuuriministeriön vuoden 2023 ammatillisen koulutuksen laatupalkinnon. Kilpailun teemana oli yhteinen verkostomainen toimintakulttuuri ja kumppanuudet

Espoosta ensimmäinen kaupunki, jonka sähköverkosta tulee pullonkaula puhtaalle siirtymälle?

“Espoossa sähköverkon kapasiteetti tulee vastaan ensimmäisenä ja datan perusteella muutos tapahtuu nyt nopeammin kuin kukaan olisi vielä muutama vuosi sitten uskonut”, Carunan asiakkuusjohtaja Kosti Rautiainen sanoo.

Metsä Tissuen Kreuzaun tehtaalla siirryttiin puupelletteihin - päästöt vähenevät 30 000 CO2-tonnia vuodessa

Siirtymän taustalla oli yksinkertainen idea vaihtaa polttoainetta, mutta säilyttää tekninen infrastruktuuri ennallaan. 

25.9.2023 | Kumppaniartikkeli

Kohti ennakoivaa kunnonvalvontaa

Ennakoivalla kunnonvalvonnalla on merkittävä rooli tehtaiden käytettävyyden, tuottavuuden ja turvallisuuden ylläpitämisessä. Koneiden ja laitteiden hallitsematon vikaantuminen aiheuttaa odottamattomia kustannuksia toimialasta riippumatta.

Sähköasennusstandardi SFS 6000 uudistui

Pienjännitesähköasennusten standardista on julkaistu uusi painos SFS 6000:2022. Uudistuksessa sähköasennustandardin aurinkosähköasennuksia käsittelevä osaan on tehty merkittäviä muutoksia. Päivitysten ja parannusten lisäksi sarjaan on julkaistu kaksi uutta standardia, jotka käsittelevät akkujen asennuksia SFS 6000-5-57 ja PoE-asennuksia SFS 6000-7-716.