https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Tutkimus ja koulutus | 31.1.2022

Marcelo Godoy Simões aloitti Vaasan yliopiston joustavien ja älykkäiden sähköjärjestelmien professorina

Yhdysvaltalaisessa Colorado School of Minesissa pitkän uran tehnyt professori Marcelo Godoy Simões on kutsuttu Vaasan yliopiston sähköenergiatekniikan, erityisesti joustavien ja älykkäiden sähköjärjestelmien uudeksi professoriksi.

kuva-2-marcelo-g-simoes-kuvaaja-riikka-kalmi

Professori Marcelo Godoy Simões kertoo viihtyvänsä merellisessä Vaasassa. – Suomalaiset ovat hyvin ystävällisiä, hän sanoo. Kuva: Riikka Kalmi

– Olen viimeiset 25 vuotta työskennellyt tehoelektroniikan parissa, joka on avainteknologia uuden uusiutuvan ja joustavan energian integroimiseksi sähköverkkoon. Tutkimusalueitani ovat tehoelektroniikka, sähkövoimajärjestelmät ja älykkäät sähköverkot, sanoo Simões.

Hän kuuli Vaasan yliopiston professuurista tanskalaiselta kollegalta. Professuurin erityisala ja kuvaus tuntuivat kuin hänelle tehdyltä.

– Vaasan yliopistossa on vahvat resurssit ja tutkijat alalla. Tämä kannusti minua hakeutumaan Vaasaan, koska uskon, että voimme tehdä paljon tutkimusta ja kehitystyötä sähköverkkojen nykyaikaistamiseksi ja vähähiilisemmän, kestävämmän tulevaisuuden saavuttamiseksi.

Simões on myös iloinen, että Vaasan seudulla on energiateknologiayritysten ryväs, joihin yliopistolla on hyvät suhteet. 

– Haluan mielelläni tutustua ja tavata, hän sanoo.

Kansainvälisesti tunnettu tutkija 

Brasilialais-amerikkalaisella Simõesilla on tohtorintutkinto sähkötekniikasta Tennesseen yliopistosta Yhdysvalloista ja toinen tohtorintutkinto konetekniikasta São Paulon yliopistosta Brasiliasta. Hän työskenteli insinööritieteisiin keskittyneessä Colorado School of Minesissa vuosina 2000–2020, josta jäi eläkkeelle emeritusprofessoriksi. Tätä ennen hän toimi São Paulon yliopistossa Brasiliassa mekatroniikan laitoksella. Hänellä on myös runsaasti kokemusta muista yliopistoista ympäri maailmaa.

– Olen ollut vierailevana Fulbright-tutkijana Aalborgin yliopistossa Tanskassa ja työskennellyt vierailevana professorina Ranskassa, Brasiliassa, Intiassa ja Yhdistyneissä arabiemiirikunnissa.

Simões on myös kansainvälisen tekniikan alan järjestön IEEE:n Fellow. Arvonimi myönnetään henkilöille, joilla on erityisen merkittäviä ansioita teknologian kehittämisessä maailmanlaajuisesti. Simões on saanut tunnustuksen tekoälyn soveltamisesta tehoelektroniikkajärjestelmien ohjaamiseen.

Simõesilla on yli sata julkaistua tutkimusartikkelia, 12 kirjaa, yli 140 konferenssiartikkelia, 15 kirjanlukua ja kolme patenttia. Hän on yksi Vaasan yliopiston viitatuimpia tutkijoita. Lisäksi hän on ohjannut noin kolmekymmentä väitöskirjaa.

Sähkötekniikan professorikollega Hannu Laaksonen kehuukin Simõesia maailmanlaajuisesti tunnetuksi tutkijaksi, jolla on merkittävät ja monipuoliset verkostot niin yliopistoihin, yrityksiin kuin muihin organisaatioihin.               

– Hänellä on huippuosaamista sähköverkkoihin liitettävien uusien tehoelektroniikkasovellusten suunnittelusta, simuloinnista ja tekoälyn soveltamisesta sekä reaaliaikaisten simulointiympäristöjen kehittämisestä. Lisäksi hän on julkaissut useita kirjoja, joista viimeisin, eli tekoälyä älykkäissä sähköverkoissa käsittelevä ”Artificial Intelligence for Smarter Power Systems: Fuzzy Logic and Neural Networks” on aihepiiriltään erittäin ajankohtainen, sanoo professori Laaksonen.

Tekniikan ja innovaatiojohtamisen akateemisen yksikön dekaani Raine Hermans puolestaan muistuttaa, että Vaasan yliopiston yhtenä strategisena tutkimusalueena ovat uudet ja ympäristöystävälliset tavat tuottaa energiaa.

– Hyödyntämällä ainutlaatuista simulaatioympäristöämme uusi professorimme Marcelo Godoy Simões auttaa tutkimuksellaan Vaasan yliopistoa luomaan tulevaisuutta, jossa tulevat sukupolvet pystyvät tuottamaan ja käyttämään energiaa paikallisissa verkoissa ilman ympäristön kuormittumista, Hermans toteaa.

Tukea alan toimijoilta 

Simõesin professuuri Vaasassa on viisivuotinen ja tutkimuspainotteinen. Tehtävä sijoittuu yliopiston Tekniikan ja innovaatiojohtamisen akateemiseen yksikköön ja kiinnittyy myös energian ja kestävän kehityksen VEBIC-tutkimusalustaan.

Professuuria rahoittavat Vaasan yliopiston lisäksi ABB, Vaasan kaupunki, Vaasan Sähkö, Vaasan Sähköverkko, Fingrid, Wapice, Pohjanmaan kauppakamari, Sähköenergialiitto Sener ja Wärtsilä Finland.

Uusimmat artikkelit

Konepajateollisuuden tehokkuuden edistäjä

Metallintyöstössä käytettävät lastuamisnesteet vaikuttavat suoraan konepajateollisuuden tuotannon tehokkuuteen, laatuun, ekologisuuteen sekä koneistajan työskentelyolosuhteisiin. Parhaimmillaan oikealla lastuamisnesteen valinnalla saadaan säästettyä aikaa, rahaa, koneita, ihmisiä ja luontoa.

11.8.2022 | Alan Uutiset

Kaivosteollisuusala koolle 25.−27.10.2022 FinnMateria-ammattimessuille

FinnMateria, Pohjoismaiden johtavat kaivosteollisuuden, metallinjalostuksen, kiviainesteollisuuden, kiertotalouden ja maarakentamisen erikoismessut, järjestetään 25.−27.10.2022 Paviljongissa. ”Ammattimessuja odotetaan innolla, ja FinnMateria on lähes loppuunmyyty”, sanoo FinnMateria-messumyynnistä vastaava myyntipäällikkö Hannu Mennala Jyväskylän Messuilta.

Digita ja Kymen Vesi ovat solmineet yhteistyön vesihuollon digitalisoinnista

Digita ja Kymen Vesi ovat solmineet yhteistyön vesihuollon digitalisoinnista. Yhteistyö on alkanut vuonna 2018 pilotoinnin merkeissä. Mittarikannan vaihto etäluentaan aloitettiin tämän vuoden alussa. Tähän mennessä etäluettavia mittareita on asennettu jo yli 2000 kappaletta.

15.6.2022 | Tutkimus ja koulutus

Uusilla ruoantuotantoteknologioilla vauhtia Suomen ilmastotavoitteisiin

Suomi pyrkii hiilineutraaliksi vuoteen 2035 mennessä. Ruoantuotantojärjestelmän uudistaminen, erityisesti uusien tuotantomenetelmien käyttöönotto edistäisi tavoitteen saavuttamista. Samalla Suomen proteiiniomavaraisuus paranisi, mikä on entistä tärkeämpää nykyisessä geopoliittisessa tilanteessa, ilmenee VTT:n ja Luken selvityksestä.

Metron turvallisuutta parannetaan – jopa 40 vuotta vanhoja järjestelmiä uudistetaan

Metro on liikennöinyt pääkaupunkiseudulla pian 40 vuoden ajan. Osa metrossa käytetyistä järjestelmistä on alkuperäisiä, ja ne alkavat tulla elinkaarensa päähän. Vanhojen järjestelmien uusimiseksi laadittu hankesuunnitelma oli 14.6. käsittelyssä HKL:n johtokunnassa. Hankkeen käsittely jatkuu syksyllä Helsingin ja Espoon kaupunginvaltuustoissa.

Tulevaisuuden digiratkaisut vauhdittavat ruokaketjun vastuullisuutta ja läpinäkyvyyttä

Uuden HKScanin johtaman kumppanuusverkoston tavoitteena on tuoda ruokaketjun vastuullisuusdata kaikkien ulottuville. Mukana verkostossa ovat HKScanin lisäksi huippuosaajat Biolanilta, Ilmatieteen laitokselta, Luonnonvarakeskuksesta ja Mtech Digital Solutionsilta.

10.5.2022 | Kumppaniartikkeli

Loppuu se kuluminen – kestävillä ratkaisuilla huolettomuutta teollisuuden kunnossapitoon

Panssariteräksestä valmistetut siirtoruuvit, sykloonit, puhaltimet, putkistot ja monet muut teollisuuslaitteet altistuvat jatkuvasti kulumiselle. Halpa tuotanto ja vääränlaiset sovellukset ovat kuluttaneet laitteiden lisäksi panssariteräksen mainetta. Kestävä ratkaisu on kuitenkin olemassa. Ajatus laadusta, ennakoivasta kunnossapidosta ja elinkaariajattelusta jalkautuu teollisuuteen hitaasti mutta varmasti, luottaa Somotec Oy:n toimitusjohtaja Olli Riihiluoma.