https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Tutkimus ja koulutus | 31.1.2022

Marcelo Godoy Simões aloitti Vaasan yliopiston joustavien ja älykkäiden sähköjärjestelmien professorina

Yhdysvaltalaisessa Colorado School of Minesissa pitkän uran tehnyt professori Marcelo Godoy Simões on kutsuttu Vaasan yliopiston sähköenergiatekniikan, erityisesti joustavien ja älykkäiden sähköjärjestelmien uudeksi professoriksi.

kuva-2-marcelo-g-simoes-kuvaaja-riikka-kalmi

Professori Marcelo Godoy Simões kertoo viihtyvänsä merellisessä Vaasassa. – Suomalaiset ovat hyvin ystävällisiä, hän sanoo. Kuva: Riikka Kalmi

– Olen viimeiset 25 vuotta työskennellyt tehoelektroniikan parissa, joka on avainteknologia uuden uusiutuvan ja joustavan energian integroimiseksi sähköverkkoon. Tutkimusalueitani ovat tehoelektroniikka, sähkövoimajärjestelmät ja älykkäät sähköverkot, sanoo Simões.

Hän kuuli Vaasan yliopiston professuurista tanskalaiselta kollegalta. Professuurin erityisala ja kuvaus tuntuivat kuin hänelle tehdyltä.

– Vaasan yliopistossa on vahvat resurssit ja tutkijat alalla. Tämä kannusti minua hakeutumaan Vaasaan, koska uskon, että voimme tehdä paljon tutkimusta ja kehitystyötä sähköverkkojen nykyaikaistamiseksi ja vähähiilisemmän, kestävämmän tulevaisuuden saavuttamiseksi.

Simões on myös iloinen, että Vaasan seudulla on energiateknologiayritysten ryväs, joihin yliopistolla on hyvät suhteet. 

– Haluan mielelläni tutustua ja tavata, hän sanoo.

Kansainvälisesti tunnettu tutkija 

Brasilialais-amerikkalaisella Simõesilla on tohtorintutkinto sähkötekniikasta Tennesseen yliopistosta Yhdysvalloista ja toinen tohtorintutkinto konetekniikasta São Paulon yliopistosta Brasiliasta. Hän työskenteli insinööritieteisiin keskittyneessä Colorado School of Minesissa vuosina 2000–2020, josta jäi eläkkeelle emeritusprofessoriksi. Tätä ennen hän toimi São Paulon yliopistossa Brasiliassa mekatroniikan laitoksella. Hänellä on myös runsaasti kokemusta muista yliopistoista ympäri maailmaa.

– Olen ollut vierailevana Fulbright-tutkijana Aalborgin yliopistossa Tanskassa ja työskennellyt vierailevana professorina Ranskassa, Brasiliassa, Intiassa ja Yhdistyneissä arabiemiirikunnissa.

Simões on myös kansainvälisen tekniikan alan järjestön IEEE:n Fellow. Arvonimi myönnetään henkilöille, joilla on erityisen merkittäviä ansioita teknologian kehittämisessä maailmanlaajuisesti. Simões on saanut tunnustuksen tekoälyn soveltamisesta tehoelektroniikkajärjestelmien ohjaamiseen.

Simõesilla on yli sata julkaistua tutkimusartikkelia, 12 kirjaa, yli 140 konferenssiartikkelia, 15 kirjanlukua ja kolme patenttia. Hän on yksi Vaasan yliopiston viitatuimpia tutkijoita. Lisäksi hän on ohjannut noin kolmekymmentä väitöskirjaa.

Sähkötekniikan professorikollega Hannu Laaksonen kehuukin Simõesia maailmanlaajuisesti tunnetuksi tutkijaksi, jolla on merkittävät ja monipuoliset verkostot niin yliopistoihin, yrityksiin kuin muihin organisaatioihin.               

– Hänellä on huippuosaamista sähköverkkoihin liitettävien uusien tehoelektroniikkasovellusten suunnittelusta, simuloinnista ja tekoälyn soveltamisesta sekä reaaliaikaisten simulointiympäristöjen kehittämisestä. Lisäksi hän on julkaissut useita kirjoja, joista viimeisin, eli tekoälyä älykkäissä sähköverkoissa käsittelevä ”Artificial Intelligence for Smarter Power Systems: Fuzzy Logic and Neural Networks” on aihepiiriltään erittäin ajankohtainen, sanoo professori Laaksonen.

Tekniikan ja innovaatiojohtamisen akateemisen yksikön dekaani Raine Hermans puolestaan muistuttaa, että Vaasan yliopiston yhtenä strategisena tutkimusalueena ovat uudet ja ympäristöystävälliset tavat tuottaa energiaa.

– Hyödyntämällä ainutlaatuista simulaatioympäristöämme uusi professorimme Marcelo Godoy Simões auttaa tutkimuksellaan Vaasan yliopistoa luomaan tulevaisuutta, jossa tulevat sukupolvet pystyvät tuottamaan ja käyttämään energiaa paikallisissa verkoissa ilman ympäristön kuormittumista, Hermans toteaa.

Tukea alan toimijoilta 

Simõesin professuuri Vaasassa on viisivuotinen ja tutkimuspainotteinen. Tehtävä sijoittuu yliopiston Tekniikan ja innovaatiojohtamisen akateemiseen yksikköön ja kiinnittyy myös energian ja kestävän kehityksen VEBIC-tutkimusalustaan.

Professuuria rahoittavat Vaasan yliopiston lisäksi ABB, Vaasan kaupunki, Vaasan Sähkö, Vaasan Sähköverkko, Fingrid, Wapice, Pohjanmaan kauppakamari, Sähköenergialiitto Sener ja Wärtsilä Finland.

Uusimmat artikkelit

Dronet ja paikkatietoanalytiikka kertovat, milloin ja missä sähköverkon kunnossapitotoimia tulee tehdä

Evision Oy on yhteistyössä Enerva Oy:n ja Järvi-Suomen Energia Oy:n kanssa kehittänyt verkon luotettavuusperusteisuuden analytiikkamallin, joka ratkoo energiayhtiöiden kunnossapitohaasteita ja tarjoaa säästöjä. 

27.6.2024 | Alan Uutiset

Metso sai merkittävän tilauksen Intiasta – rakenteilla ensimmäinen suuren mittakaavan elektroniikkaromun kierrätyslaitos

"Tämä on meille tärkeä tilaus. Hindalco Industries on tällä hetkellä yksi Intian merkittävimmistä alumiinin ja kuparin tuottajista," Metson sulatusliiketoiminnan johtaja Jyrki Makkonen toteaa.

Työntekijä putosi murskaimen päältä huoltotehtävissä – sakkoja vastuuhenkilöille

"Putoamistyötapaturmia tapahtuu edelleen liikaa ja putoamisesta voi aiheutua erittäin vakavia vammoja tai jopa kuolema", Lounais-Suomen aluehallintoviraston työsuojelun vastuualueen juristi Matti Suontausta muistuttaa.

Valio investoi Lapinlahden tehtaaseen yli 60 miljoonaa euroa

Investointi käsittää juustonvalmistustilojen laajennuksen ja laitteiden uusimisen. Investoinnin tarkoituksena on korvata nykyinen, teknisen käyttöikänsä päässä oleva valmistuslaitteisto.

Schneider Electric testaa Helenin sähköverkossa haitallisen SF6-kaasun korvaamista uudella teknologialla

Merkittävä osa sähköverkkoon asennetuista keskijännitekojeistoista sisältää SF6-kaasua. Schneider Electric on pyrkinyt ratkaisemaan ongelmaa RM AirSeT -kojeiston avulla.

VTT rakentaa uuden puolijohteiden pilottilinjan

Puolijohdealalla kiekkokoko on keskeisessä roolissa. Uuden yhteiskäyttöisen pilottilinjan laitteistot tulevat tukemaan sirukehitystä ja piensarjatuotantoa sekä 300 millimetrin että 200 millimetrin piikiekoille.

16.2.2024 | Kumppaniartikkeli

Sulzerilla panostetaan asiakassuhteisiin

Maailmanluokan pumppukaupoissa suurin arvo luodaan asiakkaan kanssa.