https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Tutkimus ja koulutus | 26.4.2022

Epiroc kehittää Etteplanin tuella akkukäyttöistä johdindumpperia maanalaiseen kaivostoimintaan

Etteplan ja johtava kaivos- ja infrastruktuurilaitteiden valmistaja Epiroc kehittävät yhteistyössä fossiilitonta ratkaisua keskeytyksettä toimiviin maanalaisiin raskaisiin kuljetuksiin.

mine

Vuonna 2021 aloitetussa strategisessa projektissa Etteplan tukee Epirocia sen akkukäyttöisen Minetruck MT42 Battery dumpperin suunnittelussa uudelleen ajojohdin- eli trolley-järjestelmään yhteensopivaksi. Etteplanin kattava toimipisteverkosto Suomessa ja Ruotsissa tarjoaa kehitystyössä vaadittavat resurssit ja osaamisen ja auttaa viemään projektin läpi aikataulun mukaisesti.

Epirocille johdindumpperin kehitysprojekti on osa yhtiön sähköistämistavoitteita ja yksi keino päästä kunnianhimoisiin vastuullisuustavoitteisiin. Uudessa Minetruck MT42 dumpperissa on trolley-järjestelmän ohella edelleen myös akku, mutta jatkossa sitä voidaan ladata ajon aikana yläpuolisista ajolangoista virroittimen avulla, samaan tapaan kuin raitiovaunuja.

– Kaivoslaitteiden sähköistäminen on merkittävä maailmanlaajuinen suuntaus. Tällä hetkellä suurin osa ajoneuvoista on dieselkäyttöisiä, joten alalla on kysyntää uudenlaiselle osaamiselle, jota me pystymme tarjoamaan. Epirocin kaltaisten merkittävien valmistajien kanssa yhdessä kehitetyt toimintatavat varmistavat, että pystymme vastaamaan strategisesti tärkeisiin sähköistyshaasteisiin kilpailukykyisesti, sanoo Anders Svensson, Palveluratkaisuista vastaava johtaja Etteplanin Suunnitteluratkaisuista.

Etteplan ja aiemmin Atlas Copcoon kuulunut Epiroc ovat tehneet yhteistyötä jo yli 20 vuoden ajan. Projekti on Etteplanin kunnianhimoisen sähköistysvision mukainen ja hyvä esimerkki yhtiön tavasta tehdä läheistä yhteistyötä asiakkaidensa kanssa näiden akkujen suorituskyvyn ja toiminnan parantamiseksi eri toimialoilla. Tässä projektissa Etteplan tarjoaa akkuteknologiaan, koneiden sähköistykseen, sähkösuunnitteluun ja turvallisuusriskien arviointiin liittyvää osaamista.

Uusimmat artikkelit

23.3.2023 | Alan Uutiset

Outokumpu ja Fortum selvittävät pienydinvoiman toteuttamisen mahdollisuuksia Suomessa

Outokumpu ja Fortum tutkivat mahdollisuuksia ruostumattoman terästeollisuuden hiilidioksidipäästöjen vähentämiseksi.

Kuusakoski rakentaa ensimmäisen hiilivapaan teräksenkierrätyslaitoksen Kemin Veitsiluotoon

Investointi lisää Kuusakosken metallipitoisten jätteiden kierrätyskapasiteettia neljänneksellä ja vastaa kysynnän kasvuun Suomessa ja Ruotsissa. 

Teollisuuden sähkölämmitysten uusi sukupolvi

Teollisuuden oikeat lämmitysvalinnat säästävät sekä euroja, energiaa että ympäristöä. Modernien sähkösaattojen kysyntä on kasvussa.

Fortumin jätteenpolton pilotointi onnistui – seuraava askel on fossiilivapaan muovin valmistuksen testaus

Yhtiön viime vuonna julkaisema jätteenpolttosektorin Carbon2x-konseptin tavoitteena on muuntaa kierrättämällä jätteenpoltosta syntyvät hiilidioksidipäästöt muoveiksi.

23.2.2023 | Tutkimus ja koulutus

Uusien polttoaineteknologioiden kaupallistamista nopeutetaan toteuttamalla kaikille avoin simulointialusta

GECFD-tutkimushankkeessa luodaan avoimesti saataville tuleva simulaatio- ja yhteistyöalusta vihreiden polttoaineiden vaatimien uusien teknologioiden kehitykseen ja niiden käytön mallintamiseen.

Sähköasennusstandardi SFS 6000 uudistui

Pienjännitesähköasennusten standardista on julkaistu uusi painos SFS 6000:2022. Uudistuksessa sähköasennustandardin aurinkosähköasennuksia käsittelevä osaan on tehty merkittäviä muutoksia. Päivitysten ja parannusten lisäksi sarjaan on julkaistu kaksi uutta standardia, jotka käsittelevät akkujen asennuksia SFS 6000-5-57 ja PoE-asennuksia SFS 6000-7-716.

4.11.2022 | Kumppaniartikkeli

Mekaaninen tiiviste on laitteen herkin kohta - näin tuotteen valinta ja huolto säästää rahaa

Oikeanlaisella tiivisteellä vältetään rikkoontumisia ja optimoidaan käyttökustannuksia. Mekaanisen tiivisteen huolto säästää rahaa ja ympäristöä. Sulzerin asiantuntijaverkosto on asiakkaan tukena kaikissa tiivisteisiin liittyvissä aiheissa.