https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Tutkimus ja koulutus | 26.4.2022

Epiroc kehittää Etteplanin tuella akkukäyttöistä johdindumpperia maanalaiseen kaivostoimintaan

Etteplan ja johtava kaivos- ja infrastruktuurilaitteiden valmistaja Epiroc kehittävät yhteistyössä fossiilitonta ratkaisua keskeytyksettä toimiviin maanalaisiin raskaisiin kuljetuksiin.

mine

Vuonna 2021 aloitetussa strategisessa projektissa Etteplan tukee Epirocia sen akkukäyttöisen Minetruck MT42 Battery dumpperin suunnittelussa uudelleen ajojohdin- eli trolley-järjestelmään yhteensopivaksi. Etteplanin kattava toimipisteverkosto Suomessa ja Ruotsissa tarjoaa kehitystyössä vaadittavat resurssit ja osaamisen ja auttaa viemään projektin läpi aikataulun mukaisesti.

Epirocille johdindumpperin kehitysprojekti on osa yhtiön sähköistämistavoitteita ja yksi keino päästä kunnianhimoisiin vastuullisuustavoitteisiin. Uudessa Minetruck MT42 dumpperissa on trolley-järjestelmän ohella edelleen myös akku, mutta jatkossa sitä voidaan ladata ajon aikana yläpuolisista ajolangoista virroittimen avulla, samaan tapaan kuin raitiovaunuja.

– Kaivoslaitteiden sähköistäminen on merkittävä maailmanlaajuinen suuntaus. Tällä hetkellä suurin osa ajoneuvoista on dieselkäyttöisiä, joten alalla on kysyntää uudenlaiselle osaamiselle, jota me pystymme tarjoamaan. Epirocin kaltaisten merkittävien valmistajien kanssa yhdessä kehitetyt toimintatavat varmistavat, että pystymme vastaamaan strategisesti tärkeisiin sähköistyshaasteisiin kilpailukykyisesti, sanoo Anders Svensson, Palveluratkaisuista vastaava johtaja Etteplanin Suunnitteluratkaisuista.

Etteplan ja aiemmin Atlas Copcoon kuulunut Epiroc ovat tehneet yhteistyötä jo yli 20 vuoden ajan. Projekti on Etteplanin kunnianhimoisen sähköistysvision mukainen ja hyvä esimerkki yhtiön tavasta tehdä läheistä yhteistyötä asiakkaidensa kanssa näiden akkujen suorituskyvyn ja toiminnan parantamiseksi eri toimialoilla. Tässä projektissa Etteplan tarjoaa akkuteknologiaan, koneiden sähköistykseen, sähkösuunnitteluun ja turvallisuusriskien arviointiin liittyvää osaamista.

Uusimmat artikkelit

30.12.2024 | Alan Uutiset

Selvitys: Valtaosa pohjoismaisten puolustusteknologiayritysten pääomarahoituksesta päätyy Suomeen

Danske Bankin ja Dealroomin tekemän pohjoismaisen selvityksen mukaan erityisesti avaruus- ja kvanttiteknologia-startupit vetävät rahoitusta Suomeen. Viidessä vuodessa kotimaiset yritykset ovat keränneet pääomaa yli miljardi dollaria.

30.12.2024 | Tutkimus ja koulutus

Ammoniakki -tutkimusprojekti sai miljoonarahoituksen

Ammoniakki kytkeytyy erittäin vahvasti vetytalouden edistämiseen. Sen käyttöön liittyy kuitenkin monia kysymyksiä, joita selvitetään yliopistojen ja teollisuuden yhteisessä tutkimushankkeessa.

12.12.2024 | Kumppaniartikkeli

Väylät kuntoon

Väylävirastolla, kunnilla ja kaupungeilla on paljon tieverkoston korjausvelkaa. Teitä ei kuitenkaan kannata päällystää ennen kuin on tutkittu kantavatko teiden pohjat. Pahimmassa tapauksessa päällystetty tie on seuraavana keväänä taas rikki.

Metsä Group: Puuperäisen hiilidioksidin talteenotto on iso mahdollisuus

Metsä Group ja Andritz ovat selvittäneet, millaisia vaikutuksia aiheutuisi noin neljän miljoonan hiilidioksiditonnin talteenotosta Kemin biotuotetehtaalla.

Alykkäämpää ja turvallisempaa lasintuotantoa

Jo minuutin sähkökatkos voi aiheuttaa lasintuotannolle jopa kuuden kuukauden suunnittelemattoman seisokin. Schneider Electricin ja Saint-Gobainin yhteisellä hankkeella varmistetaan lasintuotannolle kriittisen hehkutusprosessin luotettavuus ohjelmistopohjaisen automaation avulla.

Fazer sähköistää Lappeenrannan makeistehtaan höyryn tuotannon – yli 10 prosentin vähennys koko konsernin päästöihin

Höyryn tuotannon sähköistyksen myötä tehtaan hiilidioksidipäästöt vähenevät vuositasolla noin 90 prosenttia ja koko Fazer-konsernin päästöt yli 10 prosenttia.

Vesilaitosyhdistyksen Kalkkikivialkalointiopas on päivitetty ajantasalle

Päivitettyyn oppaaseen on kerätty käyttökokemuksia vedenkäsittelylaitoksilta ja uutta tietoa muun muassa kalkkikivialkaloinnin hiilijalanjälkeen, huoltovarmuuteen ja turvallisuuteen liittyen.