https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Tutkimus ja koulutus | 22.4.2022

Vihreä siirtymä lisää suunnittelu- ja konsultointipalveluiden tarvetta

Suunnittelu- ja konsultointiyritykset SKOL ry:n teettämän selvityksen mukaan kunnianhimoiset kestävyystavoitteet lisäävät asiantuntijapalveluiden kysyntää ja synnyttävät suomalaisille suunnittelu- ja konsultointiyrityksille uusia liiketoimintamahdollisuuksia myös kansainvälisesti. 

co22

SKOL ry:n toimitusjohtajan ja Teknologiateollisuus ry:n kestävän kehityksen johtaja Helena Soimakallion mukaan suomalaisilla suunnittelualan yrityksillä on paljon annettavaa kestävän kehityksen edistämiseen jopa maailmanlaajuisesti. 

– Suunnitteluvaiheessa tehdyt valinnat vaikuttavat hankkeen koko elinkaaren ajan. Suunnitteluratkaisut määräävät jopa 80 prosenttia tuotteen tai hankkeen ympäristöominaisuuksista, kuten ilmastopäästöistä sekä energia- ja materiaalitehokkuudesta. Suomalaisen teknologiaviennin globaali ilmastokädenjälki on suuri. Huippuluokan suunnitteluosaaminen mahdollistaa sen kasvattamisen entisestään, Soimakallio toteaa.

Jotta mahdollisuudet voidaan hyödyntää, yritysten täytyy pitää huolta palveluiden korkeasta laadusta ja osaamisen jatkuvasta kehittämisestä. Lisäksi meidän tulee uudistaa tarjontaamme asiakastarpeita vastaavasti sekä kehittää kokonaan uusiakin näkökulmia sisältäviä keihäänkärkituotteita.

Markkinasignaalit ja kysynnän trendit selville

Selvityksen mukaan alan suomalaisten yritysten on seurattava tarkkaan markkinasignaaleja ja kysynnän trendejä sekä nousevia kestävän kehityksen tavoitteita. Suomen ei kannata kilpailla hinnalla vaan kehittyneillä tuotteilla ja palveluilla. Selvityksessä havaittiin myös, että suomalaiset suunnittelu- ja konsultointiyritykset eivät ole vielä läsnä kaikilla kestävän kehityksen edelläkävijämarkkinoilla. Lisäksi suomalaisten yritysten palvelut eivät kata kaikkia YK:n kestävän kehityksen tavoitteiden osa-alueita.

Selvityksen aiemmin julkaistuissa osissa havaittiin, että suomalainen suunnitteluala menestyy parhaiten juuri sellaisilla markkinoilla, joilla kestävän kehityksen kunnianhimo ja vaatimukset ovat suuria. Lisäksi raportissa laskettiin, että suunnittelualan oma hiilikädenjälki on peräti 1300 kertaa suurempi kuin jalanjälki.

Nyt julkistettu raportti on viimeinen osa hankekokonaisuudesta, jonka tavoitteena oli selvittää kuinka suunnittelu- ja konsultointiyritykset voivat edistää kestävää kehitystä omassa toiminnassaan sekä tuottaa kestävästi arvoa asiakkailleen ja koko yhteiskunnalle.

Nina Garlo-Melkas

Uusimmat artikkelit

Dronet ja paikkatietoanalytiikka kertovat, milloin ja missä sähköverkon kunnossapitotoimia tulee tehdä

Evision Oy on yhteistyössä Enerva Oy:n ja Järvi-Suomen Energia Oy:n kanssa kehittänyt verkon luotettavuusperusteisuuden analytiikkamallin, joka ratkoo energiayhtiöiden kunnossapitohaasteita ja tarjoaa säästöjä. 

27.6.2024 | Alan Uutiset

Metso sai merkittävän tilauksen Intiasta – rakenteilla ensimmäinen suuren mittakaavan elektroniikkaromun kierrätyslaitos

"Tämä on meille tärkeä tilaus. Hindalco Industries on tällä hetkellä yksi Intian merkittävimmistä alumiinin ja kuparin tuottajista," Metson sulatusliiketoiminnan johtaja Jyrki Makkonen toteaa.

Työntekijä putosi murskaimen päältä huoltotehtävissä – sakkoja vastuuhenkilöille

"Putoamistyötapaturmia tapahtuu edelleen liikaa ja putoamisesta voi aiheutua erittäin vakavia vammoja tai jopa kuolema", Lounais-Suomen aluehallintoviraston työsuojelun vastuualueen juristi Matti Suontausta muistuttaa.

Valio investoi Lapinlahden tehtaaseen yli 60 miljoonaa euroa

Investointi käsittää juustonvalmistustilojen laajennuksen ja laitteiden uusimisen. Investoinnin tarkoituksena on korvata nykyinen, teknisen käyttöikänsä päässä oleva valmistuslaitteisto.

Schneider Electric testaa Helenin sähköverkossa haitallisen SF6-kaasun korvaamista uudella teknologialla

Merkittävä osa sähköverkkoon asennetuista keskijännitekojeistoista sisältää SF6-kaasua. Schneider Electric on pyrkinyt ratkaisemaan ongelmaa RM AirSeT -kojeiston avulla.

VTT rakentaa uuden puolijohteiden pilottilinjan

Puolijohdealalla kiekkokoko on keskeisessä roolissa. Uuden yhteiskäyttöisen pilottilinjan laitteistot tulevat tukemaan sirukehitystä ja piensarjatuotantoa sekä 300 millimetrin että 200 millimetrin piikiekoille.

16.2.2024 | Kumppaniartikkeli

Sulzerilla panostetaan asiakassuhteisiin

Maailmanluokan pumppukaupoissa suurin arvo luodaan asiakkaan kanssa.