https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Tutkimus ja koulutus | 31.8.2021

Kansallinen vetyklusteri avaa ovia eurooppalaisiin verkostoihin

Yritysvetoinen kansallinen vetyklusteri perustettiin helmikuussa 2021 vauhdittamaan vetytaloutta ja vetyyn liittyvien ratkaisujen vientiä. Lähes 40 yritystä on tällä hetkellä vetyklusterin toiminnassa mukana. 

vt

Teknologiateollisuus ry:n mukaan klusterin toiminnassa on mukana on monipuolinen joukko yrityksiä energiateollisuudesta, kemianteollisuudesta, metsäteollisuudesta ja teknologiateollisuudesta. Joukossa on niin globaaleja, pk- kuin startup-yrityksiäkin. Tuorein klusterin jäsen on Viafin Service -konserniin kuuluva Viafin GAS Oy, joka tänään kertoi liittyvänsä mukaan osaksi kansallista hanketta.

Vetyklusterin tällä hetkellä käynnissä olevat hankkeet sijoittuvat laaja-alaisesti arvoketjun eri osa-alueille kuten vedyn tuotantoon, vedyn teollisen käytön lisäämiseen, vedyn kuljetus- ja käsittelyprosesseihin, merenkulkulogistiikan sovellutuksiin sekä vedyn käsittelyyn tarvittavien laitteistojen ja teknologian kehittämiseen, valmistukseen ja kaupallistamiseen.

- Kyse on arviolta miljardin euron suuruisista investoinneista, joiden arvioidaan vähentävän päästöjä vuosittain 4–6 miljoonaa hiilidioksiditonnia, Sakari Kallo SSAB:stä kertoi Teknologiateollisuus ry:n tiedotteessa.

Kymmenien miljardien investoinnit suunnitteilla vetytalouteen

Teknologiateollisuus ry:n mukaan EU-jäsenmaiden odotetaan kohdistavan osan yhteensä yli 670 miljardin euron elpymispaketista vetytaloutta ja energiasektori-integraatiota edistäviin hankkeisiin.  

Vetyklusteri tukee yritysten osallistumista eurooppalaisiin ja kansainvälisiin vetytaloutta edistäviin yhteistyöhankkeisiin. Keskustelua yhteistyömahdollisuuksista käydään esimerkiksi Ruotsin, Baltian maiden, Puolan ja Saksan vetyklustereiden kanssa.

- Esimerkkinä tästä on juuri käynnistynyt BotH2nia-hanke, jota vetyklusterin yritykset Suomessa ja Ruotsissa ovat olleet valmistelemassa, Matti Malkamäki Aurelia Turbinesista kertoo.

Kansallinen vetyklusteri työstää parhaillaan myös kokonaiskuvaa Suomen ja täällä toimivien yritysten vahvuuksista vetytaloutta kehitettäessä.

- Haluamme tunnistaa teknologiaosaamiset ja kyvykkyydet, joilla Suomi voi erottua, ja tukea sellaista yhteistyötä, joka synnyttää uusia ratkaisuja vientiin. Tämä auttaa meitä kehittämään omaa tarjontaamme hankevalmisteluissa eurooppalaisten kumppaneiden kanssa, Simo Säynevirta ABB:ltä korosti Teknologiateollisuuden tiedotteessa keväällä.

NIna Garlo-Melkas

Uusimmat artikkelit

Euroopan suurin ja modernein taivekartonkikone vihittiin käyttöön Husumissa Ruotsissa

Metsä Boardin Husumin taivekartonkikone on 600 000 tonnin vuosikapasiteetilla Euroopan suurin ja modernein, ja sen tuotannossa käytetty energia on 98-prosenttisesti fossiilitonta

18.4.2024 | Alan Uutiset

Finavia liittyi Suomen vetyklusteriin – valmistautuu vedyn käyttöön ja siihen tarvittavaan infrastruktuuriin lentoasemalla

Finavia osallistuu lisäksi EU-hankkeeseen, jossa yhtiö pilotoi Helsinki-Vantaalla vedyn käyttöä kunnossapidon kalustossa ensimmäisenä Euroopassa.

15.4.2024 | Tutkimus ja koulutus

VTT:n miljoonainvestointi plasma-FIB-pyyhkäisyelektronimikroskooppiin – Huippuluokan materiaalikehitystä teollisuuden tarpeisiin

Suomen ensimmäinen plasma-FIB-tekniikkaan perustuva pyyhkäisyelektronimikroskooppi on otettu käyttöön VTT:n tiloissa Espoossa. Investointi edistää merkittävästi suomalaista materiaalien tutkimusta esimerkiksi vetytalouden, laivateollisuuden ja akkuteollisuuden tarpeisiin sekä palvelee materiaalivaurioiden selvitystä.

Kuinka hyvä 3D-tulostettu ja laserkarkaistu työkalu voi olla?

SSAB:n Borlängen tehtaalla testattiin 3D-tulostettuja työkaluja tuotannossa. Laserkarkaistu lävistin saavutti kolminkertaisen käyttöiän verrattuna alkuperäiseen osaan. Pidemmän käyttöiän lisäksi kustannukset ovat huomattavasti alhaisemmat.

16.2.2024 | Kumppaniartikkeli

Sulzerilla panostetaan asiakassuhteisiin

Maailmanluokan pumppukaupoissa suurin arvo luodaan asiakkaan kanssa.

Espoosta ensimmäinen kaupunki, jonka sähköverkosta tulee pullonkaula puhtaalle siirtymälle?

“Espoossa sähköverkon kapasiteetti tulee vastaan ensimmäisenä ja datan perusteella muutos tapahtuu nyt nopeammin kuin kukaan olisi vielä muutama vuosi sitten uskonut”, Carunan asiakkuusjohtaja Kosti Rautiainen sanoo.

Metsä Tissuen Kreuzaun tehtaalla siirryttiin puupelletteihin - päästöt vähenevät 30 000 CO2-tonnia vuodessa

Siirtymän taustalla oli yksinkertainen idea vaihtaa polttoainetta, mutta säilyttää tekninen infrastruktuuri ennallaan.