https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Tuulivoima-ala tarvitsee lisää tekijöitä – Turun AMK ja VAMK kouluttavat uusia osaajia

Tuulivoimaloihin tullaan tarvitsemaan paljon teknisen alan osaajia.Turun ja Vaasan ammattikorkeakoulut aloittavat yhteisen tuulivoimaan liittyvän maksuttoman koulutuksen. Opinnot ovat työelämälähtöisiä ja ne on mahdollista suorittaa työn ohessa. 

Tuulivoimakoulutus_Kasper-Dalkarl_VAMK

Turun ja Vaasan ammattikorkeakoulut kouluttavat osaajia tuulivoima-alan tarpeisiin. Kuva: Kasper Dalkarl/VAMK

Tuulivoimaloihin tarvitaan insinöörejä, kuten sähkö- ja automaatiotekniikan osaajia, mutta myös projektinhallinnassa ja suunnittelussa on paljon työtä.

– Täytyy muistaa, että yksi tuulivoimala on käytössä keskimäärin 20–25 vuotta. Pitkän käyttövaiheen aikana tullaan tarvitsemaan paljon erityyppistä osaamista, esimerkiksi huolto- ja kunnossapitotöihin. Samaan aikaan rakenteilla on noin 400 tuulivoimalaa ja suunnitteilla useita tuhansia uusia voimaloita, joten on selvää, että osaavaa työvoimaa tarvitaan, toteaa Turun ammattikorkeakoulun sähköenergiatekniikan lehtori ja koulutusvastaava Osmo Huhtala.

Turun ja Vaasan ammattikorkeakoulut aloittavat yhteisen tuulivoimaan liittyvän maksuttoman koulutuksen, jonka tarkoituksena on vastata tuulivoima-alan positiivisen rakennemuutoksen synnyttämään osaamistarpeeseen. 

– Rakenteilla olevien tuulivoimalainvestointien valmistuessa jopa 83 prosenttia niistä sijaitsee Lapin ja Pohjanmaan maakunnissa. Suunniteltujen tuulivoimalainvestointien toteutuessa uuden työvoiman tarve korostuu voimakkaasti Pohjois-Pohjanmaalla ja Pohjanmaalla, mutta työvoiman tarve on ennusteiden mukaan huomionarvoista muuallakin. Koulutuskokonaisuudessa käsitellään laajasti niin tuulivoimaan liittyviä teknisiä asioita kuin myös liiketoiminta- ja projektiasioita, kertoo Vaasan ammattikorkeakoulun energia- ja ympäristötekniikan lehtori Jan Nyman.

Koulutusta työelämässä oleville

Tuulivoima-alan asiantuntijakoulutuksessa on yhteensä kahdeksan eri opintojaksoa, joista ensimmäinen alkaa maaliskuussa 2024. Koulutukset toteutetaan joustavasti verkossa, joten osallistuminen on mahdollista kaikkialta Suomesta. Koulutus on osallistujille maksuton.

Opinnot ovat alemman ammattikorkeakoulututkinnon tasoisia ja opinnoissa pärjätäkseen on hakijalla hyvä olla vähintään 2. asteen tutkinto suoritettuna. Koulutuksen kokonaislaajuus on 32 opintopistettä. Osallistuja voi suorittaa koko koulutuksen tai valita vain itseään hyödyttäviä opintojaksoja.

– Koulutus on suunnattu jo työelämässä oleville, jotka tekevät töitä tuulivoiman parissa tai ovat kiinnostuneita siitä, selventää Turun AMK:n erityisasiantuntija Aleksi Heinonen.

– Tuulivoima on tärkeä osa Suomen energiataloutta ja on hienoa, että voimme koulutuksen avulla helpottaa tuulivoima-alan resurssipulaa, iloitsee Nyman.

Koulutuksesta voi lukea lisää Vaasan ammattikorkeakoulun ja Turun ammattikorkeakoulun verkkosivuilta.

Koulutus on Jatkuvan oppimisen ja työllisyyden palvelukeskuksen sekä Euroopan Unionin, NextGenerationEU, rahoittama.

Uusimmat artikkelit

14.11.2024 | Alan Uutiset

Patria sai Latvialta lisätilauksen – toimittaa 56 panssaroitua Patria 6x6 komentoajoneuvoa

Ajoneuvojen tuotannossa hyödynnetään Latvian paikallisen teollisuuden osaamista. Patrian tuotantolaitos Valmierassa avattiin viime toukokuussa. Ensimmäinen paikallisesti valmistettu panssaroitu Patria 6x6 -ajoneuvo luovutettiin Latvian puolustusvoimille elokuussa.

Alykkäämpää ja turvallisempaa lasintuotantoa

Jo minuutin sähkökatkos voi aiheuttaa lasintuotannolle jopa kuuden kuukauden suunnittelemattoman seisokin. Schneider Electricin ja Saint-Gobainin yhteisellä hankkeella varmistetaan lasintuotannolle kriittisen hehkutusprosessin luotettavuus ohjelmistopohjaisen automaation avulla.

Fazer sähköistää Lappeenrannan makeistehtaan höyryn tuotannon – yli 10 prosentin vähennys koko konsernin päästöihin

Höyryn tuotannon sähköistyksen myötä tehtaan hiilidioksidipäästöt vähenevät vuositasolla noin 90 prosenttia ja koko Fazer-konsernin päästöt yli 10 prosenttia.

IFS julkaisi yli 60 valmista tekoälytoiminnallisuutta kuudelle eri toimialalle

Uusista ominaisuuksista kuultiin viime viikon Unleashed-tapahtumassa Orlandossa. Niihin sisältyy myös Sustainability Management -moduuli, joka on kehitetty yhteistyössä PwC:n kanssa.

Vesilaitosyhdistyksen Kalkkikivialkalointiopas on päivitetty ajantasalle

Päivitettyyn oppaaseen on kerätty käyttökokemuksia vedenkäsittelylaitoksilta ja uutta tietoa muun muassa kalkkikivialkaloinnin hiilijalanjälkeen, huoltovarmuuteen ja turvallisuuteen liittyen.

2.10.2024 | Tutkimus ja koulutus

SSAB:n Raahen tehtaan uusi päälaboratorio on Pohjoismaiden suurimpia

Laborotorion rakentaminen on osa yhtiön valmistautumista fossiilivapaaseen teräksentuotantoon. Vuosittain laboratoriossa analysoidaan noin 240 000 näytettä, joista tehdään noin 4,4 miljoonaa määritystä.

27.9.2024 | Kumppaniartikkeli

Innovaatiot vaativat yhteistyötä

Suomalainen osaaminen on tärkeässä roolissa globaalin pumppujätti Sulzerin toiminnassa. Sen varaan rakentuvat sekä oma että kumppanien prosessien tutkimus- ja kehitystoiminta ja tehokkuuden jatkuva parantaminen.