https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Tuulivoima-ala tarvitsee lisää tekijöitä – Turun AMK ja VAMK kouluttavat uusia osaajia

Tuulivoimaloihin tullaan tarvitsemaan paljon teknisen alan osaajia.Turun ja Vaasan ammattikorkeakoulut aloittavat yhteisen tuulivoimaan liittyvän maksuttoman koulutuksen. Opinnot ovat työelämälähtöisiä ja ne on mahdollista suorittaa työn ohessa. 

Tuulivoimakoulutus_Kasper-Dalkarl_VAMK

Turun ja Vaasan ammattikorkeakoulut kouluttavat osaajia tuulivoima-alan tarpeisiin. Kuva: Kasper Dalkarl/VAMK

Tuulivoimaloihin tarvitaan insinöörejä, kuten sähkö- ja automaatiotekniikan osaajia, mutta myös projektinhallinnassa ja suunnittelussa on paljon työtä.

– Täytyy muistaa, että yksi tuulivoimala on käytössä keskimäärin 20–25 vuotta. Pitkän käyttövaiheen aikana tullaan tarvitsemaan paljon erityyppistä osaamista, esimerkiksi huolto- ja kunnossapitotöihin. Samaan aikaan rakenteilla on noin 400 tuulivoimalaa ja suunnitteilla useita tuhansia uusia voimaloita, joten on selvää, että osaavaa työvoimaa tarvitaan, toteaa Turun ammattikorkeakoulun sähköenergiatekniikan lehtori ja koulutusvastaava Osmo Huhtala.

Turun ja Vaasan ammattikorkeakoulut aloittavat yhteisen tuulivoimaan liittyvän maksuttoman koulutuksen, jonka tarkoituksena on vastata tuulivoima-alan positiivisen rakennemuutoksen synnyttämään osaamistarpeeseen. 

– Rakenteilla olevien tuulivoimalainvestointien valmistuessa jopa 83 prosenttia niistä sijaitsee Lapin ja Pohjanmaan maakunnissa. Suunniteltujen tuulivoimalainvestointien toteutuessa uuden työvoiman tarve korostuu voimakkaasti Pohjois-Pohjanmaalla ja Pohjanmaalla, mutta työvoiman tarve on ennusteiden mukaan huomionarvoista muuallakin. Koulutuskokonaisuudessa käsitellään laajasti niin tuulivoimaan liittyviä teknisiä asioita kuin myös liiketoiminta- ja projektiasioita, kertoo Vaasan ammattikorkeakoulun energia- ja ympäristötekniikan lehtori Jan Nyman.

Koulutusta työelämässä oleville

Tuulivoima-alan asiantuntijakoulutuksessa on yhteensä kahdeksan eri opintojaksoa, joista ensimmäinen alkaa maaliskuussa 2024. Koulutukset toteutetaan joustavasti verkossa, joten osallistuminen on mahdollista kaikkialta Suomesta. Koulutus on osallistujille maksuton.

Opinnot ovat alemman ammattikorkeakoulututkinnon tasoisia ja opinnoissa pärjätäkseen on hakijalla hyvä olla vähintään 2. asteen tutkinto suoritettuna. Koulutuksen kokonaislaajuus on 32 opintopistettä. Osallistuja voi suorittaa koko koulutuksen tai valita vain itseään hyödyttäviä opintojaksoja.

– Koulutus on suunnattu jo työelämässä oleville, jotka tekevät töitä tuulivoiman parissa tai ovat kiinnostuneita siitä, selventää Turun AMK:n erityisasiantuntija Aleksi Heinonen.

– Tuulivoima on tärkeä osa Suomen energiataloutta ja on hienoa, että voimme koulutuksen avulla helpottaa tuulivoima-alan resurssipulaa, iloitsee Nyman.

Koulutuksesta voi lukea lisää Vaasan ammattikorkeakoulun ja Turun ammattikorkeakoulun verkkosivuilta.

Koulutus on Jatkuvan oppimisen ja työllisyyden palvelukeskuksen sekä Euroopan Unionin, NextGenerationEU, rahoittama.

Uusimmat artikkelit

22.4.2024 | Alan Uutiset

Nesteen ensimmäinen koeajo käytetyistä renkaista valmistetulla pyrolyysiöljyllä onnistui

Koeajossa Neste tuotti korkealaatuista raaka-ainetta uusien muovien ja kemikaalien valmistukseen.

Euroopan suurin ja modernein taivekartonkikone vihittiin käyttöön Husumissa Ruotsissa

Metsä Boardin Husumin taivekartonkikone on 600 000 tonnin vuosikapasiteetilla Euroopan suurin ja modernein, ja sen tuotannossa käytetty energia on 98-prosenttisesti fossiilitonta

15.4.2024 | Tutkimus ja koulutus

VTT:n miljoonainvestointi plasma-FIB-pyyhkäisyelektronimikroskooppiin – Huippuluokan materiaalikehitystä teollisuuden tarpeisiin

Suomen ensimmäinen plasma-FIB-tekniikkaan perustuva pyyhkäisyelektronimikroskooppi on otettu käyttöön VTT:n tiloissa Espoossa. Investointi edistää merkittävästi suomalaista materiaalien tutkimusta esimerkiksi vetytalouden, laivateollisuuden ja akkuteollisuuden tarpeisiin sekä palvelee materiaalivaurioiden selvitystä.

Kuinka hyvä 3D-tulostettu ja laserkarkaistu työkalu voi olla?

SSAB:n Borlängen tehtaalla testattiin 3D-tulostettuja työkaluja tuotannossa. Laserkarkaistu lävistin saavutti kolminkertaisen käyttöiän verrattuna alkuperäiseen osaan. Pidemmän käyttöiän lisäksi kustannukset ovat huomattavasti alhaisemmat.

16.2.2024 | Kumppaniartikkeli

Sulzerilla panostetaan asiakassuhteisiin

Maailmanluokan pumppukaupoissa suurin arvo luodaan asiakkaan kanssa.

Espoosta ensimmäinen kaupunki, jonka sähköverkosta tulee pullonkaula puhtaalle siirtymälle?

“Espoossa sähköverkon kapasiteetti tulee vastaan ensimmäisenä ja datan perusteella muutos tapahtuu nyt nopeammin kuin kukaan olisi vielä muutama vuosi sitten uskonut”, Carunan asiakkuusjohtaja Kosti Rautiainen sanoo.

Metsä Tissuen Kreuzaun tehtaalla siirryttiin puupelletteihin - päästöt vähenevät 30 000 CO2-tonnia vuodessa

Siirtymän taustalla oli yksinkertainen idea vaihtaa polttoainetta, mutta säilyttää tekninen infrastruktuuri ennallaan.