https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Alle puolella suomalaisista metsäyhtiöistä on digitaalinen liiketoimintastrategia

Lähes kaikki suomalaiset metsäyhtiöt tunnistavat digitaalisen liiketoiminnan mahdollisuudet. Kuitenkin vain alle puolella on digitaalinen liiketoimintastrategia, selviää Tiedon tuoreesta metsäyhtiöiden DigiBarometri 2018-tutkimuksesta. Samalla merkittävimmät digitaalisuuden liiketoiminnalliset hyödyt nähdään reaaliaikaisen datan hyödyntämisessä, käyttäjäkokemuksen kehittämisessä ja liiketoiminnan uudistamisessa.

forest road

DigiBarometri 2018 -tutkimus toteutettiin kyselytutkimuksena marras–joulukuussa 2017. Vastaajat toimivat metsäyhtiöiden johtotehtävissä ja edustavat kaikkia metsäteollisuuden päätoimialoja. Tutkimusraportissa Suomen tuloksia verrataan Tiedon Ruotsissa toteuttamaan vastaavaan metsäteollisuuden tutkimukseen.

Suomalaiset metsäyhtiöt ruotsalaisia edellä digitaalisten liiketoimintastrategioiden saralla

Digitalisaatio on yksi keskeinen tuottavuuden parantamisen ja liiketoiminnan kehittämisen mahdollistajista. Kuitenkin vain 49 prosentilla kyselyyn vastanneista yrityksistä on digitaalinen liiketoimintastrategia – eikä kasvua vuodesta 2016 juuri tullut. Suomalaiset metsäyritykset ovat kuitenkin ruotsalaisia edellä, sillä naapurimaassa noin 43 prosentilla metsäyhtiöistä on digitaalinen liiketoimintastrategia. Miltei kaikki kyselyyn osallistuneet yritykset (97%) ovat tunnistaneet digitaalisen liiketoiminnan mahdollisuudet.

- Suomen metsäteollisuus on kasvu-uralla ja markkinoiden kehittyminen nähdään pääosin positiivisena. Yritysten on kuitenkin huolehdittava kilpailukyvystään. Yksi keino tähän on digitaaliset palvelut, ja teknologia itsessään mahdollistaa uusia innovaatioita ja liiketoimintamalleja, kertoo tutkimuksesta vastannut johtava konsultti Juha Malinen Tiedolta.

- Suomalaisissa metsäyhtiöissä IT-investoinneilla arvioidaan olevan enemmän positiivista vaikutusta kilpailukykyyn kuin naapurissa: Ruotsissa vain 44 prosenttia vastaajista arvioi näin, kun Suomessa määrä oli 68 prosenttia. Kuitenkin vain 32 prosenttia suomalaisista vastaajista koki, että yrityksessä oli onnistuttu hyödyntämään digitaalisia liiketoimintamahdollisuuksia sekä liiketoimintaprosessien parantamiseen että uuden liiketoiminnan luomiseen, Malinen jatkaa.

Merkittäviä liiketoimintahyötyjä, harvempi onnistunut hyödyntämään liiketoimintamahdollisuuksia

Suomalaiset metsäyhtiöt näkevät merkittävimmät digitalisaation liiketoimintahyödyt toiminnan tehostamisessa reaaliaikaisen datan avulla (lähes 95% vastaajista) sekä käyttäjäkokemuksen parantamisessa (85%). Lisäksi hyötyjä nähdään liiketoiminnan uudistamisessa uusien teknologioiden, ohjelmistojen ja työtapojen avulla (80%) sekä big datassa isojen datamassojen analysoinnissa ja luokittelussa (lähes 80%).

Tekoälyn (65%) sekä automaation ja robotisaation (62%) hyödyt liiketoiminnalle tunnistetaan, mutta niiden nähdään konkretisoituvan vasta tulevaisuudessa. Automaation ja robotisaation liiketoimintahyödyt nähdään Ruotsissa Suomea selkeästi suurempina (Ruotsissa 80%, Suomessa 62%) jo tällä hetkellä.

Teollinen internet ja digitaalinen puukauppa tulevat muuttamaan metsätoimialaa

Tiedon tutkimuksessa vastaajilta kysyttiin myös metsätoimialan seuraavista digitaalisista läpimurroissa. Teollinen internet (esineiden internet), digitaalinen puukauppa
ja digitaalinen tuotemyynti tunnistetaan edelleen vahvasti seuraaviksi läpimurroiksi.

- Samalla metsävaratiedon päälle rakennettavat palvelut sekä automatisointi ja robotisointi nousivat vastauksissa esille viime vuoden tutkimusta vahvemmin. Uusina läpimurtoina tunnistettiin tekoäly ja lisätty todellisuus. Nykymahdollisuuksista tarkemmalla tiedolla, tiedon tehokkaalla käytöllä ja tiedon varaan rakentuvilla uusilla toimintamalleilla pystytään parantamaan myös metsätoimialan kilpailukykyä, Malinen summaa.

Lataa DigiBarometri 2018-raportti täältä: http://pages.tieto.com/DigiBarometer_2018_FI.html

Ruotsi (myös englanniksi): http://pages.tieto.com/DigiBarometer_2018_SE.html

Uusimmat artikkelit

8.5.2024 | Alan Uutiset

Teknologiateollisuus: tilauskanta ohenee edelleen – odotukset kääntyneet silti paremmaksi

Teknologiateollisuuden tuore markkinakatsaus kertoo, että alan yritysten saamien tarjouspyyntöjen määrä väheni alkuvuonna edelleen, mutta aiempaa vähemmän. Samalla yritysten odotukset ovat kääntyneet positiivisempaan suuntaan. yritykset viestivä edelleen osaajapulasta.

Puolustusvoimat ostaa Instalta F-35-hävittäjien huolto- ja ylläpitopalveluita

Insta ja Puolustusvoimien Logistiikkalaitos ovat sopineet Suomen F-35-hävittäjähankkeeseen liittyvästä kolmivuotisesta hankintakokonaisuudesta. Hankinnalla halutaan varmistetaan, että Suomessa on tarvittava osaaminen ja F-35-järjestelmän huoltokyky sekä huoltovarmuus vuosikymmeniksi eteenpäin.

VTT rakentaa uuden puolijohteiden pilottilinjan

Puolijohdealalla kiekkokoko on keskeisessä roolissa. Uuden yhteiskäyttöisen pilottilinjan laitteistot tulevat tukemaan sirukehitystä ja piensarjatuotantoa sekä 300 millimetrin että 200 millimetrin piikiekoille.

Euroopan suurin ja modernein taivekartonkikone vihittiin käyttöön Husumissa Ruotsissa

Metsä Boardin Husumin taivekartonkikone on 600 000 tonnin vuosikapasiteetilla Euroopan suurin ja modernein, ja sen tuotannossa käytetty energia on 98-prosenttisesti fossiilitonta

Kuinka hyvä 3D-tulostettu ja laserkarkaistu työkalu voi olla?

SSAB:n Borlängen tehtaalla testattiin 3D-tulostettuja työkaluja tuotannossa. Laserkarkaistu lävistin saavutti kolminkertaisen käyttöiän verrattuna alkuperäiseen osaan. Pidemmän käyttöiän lisäksi kustannukset ovat huomattavasti alhaisemmat.

16.2.2024 | Kumppaniartikkeli

Sulzerilla panostetaan asiakassuhteisiin

Maailmanluokan pumppukaupoissa suurin arvo luodaan asiakkaan kanssa.

Metsä Tissuen Kreuzaun tehtaalla siirryttiin puupelletteihin - päästöt vähenevät 30 000 CO2-tonnia vuodessa

Siirtymän taustalla oli yksinkertainen idea vaihtaa polttoainetta, mutta säilyttää tekninen infrastruktuuri ennallaan.