https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Nesteen investoinnit Porvoossa tukevat jalostamon kilpailukykyä ja ympäristövaikutusten vähentämistä

Neste uusii Porvoon jalostamon jätevesilaitosta. Hankkeessa uusitaan jätevesilaitoksen kemiallinen ja biologinen käsittely, ja sen on suunniteltu valmistuvan kokonaisuudessaan vuoden 2020 aikana. Uudistus parantaa jäteveden käsittelyn tehokkuutta ja varmistaa sen kapasiteetin. Investointi tehdään yhteistyössä laitoksen toisen käyttäjän, Borealis Polymers Oy:n, kanssa ja sen arvo on yhteensä noin 50 miljoonaa euroa. 

 

neste_porvoo

Jätevesilaitostyömaalla on meneillään betonialtaiden rakennustyöt.

-Jätevesilaitoksen toiminnalla on keskeinen rooli jalostamon päästöjen minimoinnissa, sillä jätevesilaitoksella käsitelty vesi lasketaan mereen puhdistamisen jälkeen. Laitoksen ansiosta öljypäästöjen määrä mereen on jo tälläkin hetkellä erittäin vähäinen, noin 10 prosenttia laitosten ympäristöluvan sallimasta määrästä, kertoo tuotantojohtaja Marko Pekkola ja jatkaa: Vastuullisuusperiaatteidemme mukaisesti tavoitteenamme on varmistaa, että kaikki toimemme ovat turvallisia naapureillemme, asiakkaillemme ja ympäristölle.

Neste investoi vuosittain merkittävästi laitosten ympäristön tilaa, resurssitehokkuutta, turvallisuutta ja kilpailukykyä parantavaan toimintaan. Viime kesänä Porvoon jalostamolla käynnistyneen syötön esikäsittely-yksikön (SDA) ansiosta pystymme vähentämään raskaiden polttoöljyjen tuotantoa. Samalla pystymme lisäämään dieselin tuotantoa sekä vastaamaan vuonna 2020 voimaan tulevaan IMO:n (International Maritime Organization) maailmanlaajuiseen rikkisääntelyyn, joka rajaa laivapolttoaineissa käytettävän rikin määrän alle 0,5 prosenttiin. Tämä vähentää rikki- ja hiukkaspäästöjä käytettäessä Nesteen polttoaineita.

Esikäsittely-yksikössä talteenotettu asfalteeni voidaan hyödyntää myöhemmin Kilpilahden uudella voimalaitoksella polttoaineena ja näin lisätä alueen kiertotaloutta.

-Vuoden 2017 aikana teimme parannuksia monilla aloilla, mm. tuotannon häiriöttömyyden edistämiseksi. Keskityimme erityisesti ympäristön hyvän laadun säilyttämiseen tuotantopaikkojemme ympärillä. Esimerkiksi ilmanlaatu Porvoon jalostamolla oli yleisesti hyvä vuonna 2017 ja se alittaa kaikki Suomen ja EU:n asettamat ohje- ja raja-arvot ja täyttää useimmiten WHO:n tiukemmat suositukset. Viime vuoden aikana valmistui myös meluntorjuntainvestointeja, jotka vähensivät meluhaittoja jalostamon lähialueella, kertoo Pekkola.

www.neste.com

Uusimmat artikkelit

22.4.2024 | Alan Uutiset

Nesteen ensimmäinen koeajo käytetyistä renkaista valmistetulla pyrolyysiöljyllä onnistui

Koeajossa Neste tuotti korkealaatuista raaka-ainetta uusien muovien ja kemikaalien valmistukseen.

Euroopan suurin ja modernein taivekartonkikone vihittiin käyttöön Husumissa Ruotsissa

Metsä Boardin Husumin taivekartonkikone on 600 000 tonnin vuosikapasiteetilla Euroopan suurin ja modernein, ja sen tuotannossa käytetty energia on 98-prosenttisesti fossiilitonta

15.4.2024 | Tutkimus ja koulutus

VTT:n miljoonainvestointi plasma-FIB-pyyhkäisyelektronimikroskooppiin – Huippuluokan materiaalikehitystä teollisuuden tarpeisiin

Suomen ensimmäinen plasma-FIB-tekniikkaan perustuva pyyhkäisyelektronimikroskooppi on otettu käyttöön VTT:n tiloissa Espoossa. Investointi edistää merkittävästi suomalaista materiaalien tutkimusta esimerkiksi vetytalouden, laivateollisuuden ja akkuteollisuuden tarpeisiin sekä palvelee materiaalivaurioiden selvitystä.

Kuinka hyvä 3D-tulostettu ja laserkarkaistu työkalu voi olla?

SSAB:n Borlängen tehtaalla testattiin 3D-tulostettuja työkaluja tuotannossa. Laserkarkaistu lävistin saavutti kolminkertaisen käyttöiän verrattuna alkuperäiseen osaan. Pidemmän käyttöiän lisäksi kustannukset ovat huomattavasti alhaisemmat.

16.2.2024 | Kumppaniartikkeli

Sulzerilla panostetaan asiakassuhteisiin

Maailmanluokan pumppukaupoissa suurin arvo luodaan asiakkaan kanssa.

Espoosta ensimmäinen kaupunki, jonka sähköverkosta tulee pullonkaula puhtaalle siirtymälle?

“Espoossa sähköverkon kapasiteetti tulee vastaan ensimmäisenä ja datan perusteella muutos tapahtuu nyt nopeammin kuin kukaan olisi vielä muutama vuosi sitten uskonut”, Carunan asiakkuusjohtaja Kosti Rautiainen sanoo.

Metsä Tissuen Kreuzaun tehtaalla siirryttiin puupelletteihin - päästöt vähenevät 30 000 CO2-tonnia vuodessa

Siirtymän taustalla oli yksinkertainen idea vaihtaa polttoainetta, mutta säilyttää tekninen infrastruktuuri ennallaan.