https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Oulun Energia rakentaa Nokian tarpeisiin älykkään energiakeskuksen

Energiakeskus tuottaa Nokian toimintojen tarvitseman jäähdytyksen. Syntyvä hukkalämpö hyödynnetään Oulun Energian kaukolämpöverkossa.

alykamp_contentwidth

Havainnekuva älykampuksesta, Arkkitehtitoimisto Ala

Oulun Energia ja Nokia ovat solmineet sopimuksen energiakeskuksen rakentamisesta Nokian vuonna 2025 valmistuvien toimi- ja tuotantotilojen yhteyteen Oulun Linnanmaalle.

– Hukkalämpöjen hyödyntäminen kaukolämpöverkossa on osa Oulun Energian strategiaa matkalla kohti hiilineutraalia energiantuotantoa vuonna 2030. Haluamme olla luomassa innovatiivista, kestävää ja vastuullista energiajärjestelmää, sanoo energiapalveluiden liiketoimintajohtaja Tommi Kantola Oulun Energialta.

Hanke on kokoluokaltaan merkittävä Oulun Energialle ja koko Oulun alueelle.

Oulun Energian rakentama energiakeskus tarjoaa Nokialle sen tarvitseman kylmäenergian. Energiakeskuksen toiminnasta syntyvästä hukkalämmöstä tuotetaan vastuullisesti arviolta 70000 megawattituntia hiilineutraalia kaukolämpöä vuodessa. Tuotettu kaukolämpö vastaa noin neljää prosenttia Oulun Energian vuotuisesta kaukolämmön tarpeesta.

– Nokian uudessa älykampuksessa yhdistyvät korkea teknologia ja kestävän kehityksen periaatteet. Kampuksen yhteyteen rakennettavalla innovatiivisella energiakeskuksella on tärkeä rooli puhtaan energian ratkaisujen varmistamisessa ja olemme iloisia yhteistyöstä Oulun Energian kanssa, Nokian Oulun yksikön johtaja Jarkko Pyykkönen sanoo.

Oulun Energia suunnittelee ja toteuttaa energiakeskuksen Nokialle palveluna ja se sisältää lämpöpumppulaitoksen rakentamisen, jäähdytyksen toimittamisen sekä hukkalämmön talteenoton kaukolämpöverkkoon. Rakennustyöt alkavat loppukesästä 2023 ja energiakeskuksen on määrä valmistua ja olla tuotannossa vuoden 2025 alkupuolella.

Uusimmat artikkelit

22.4.2024 | Alan Uutiset

Nesteen ensimmäinen koeajo käytetyistä renkaista valmistetulla pyrolyysiöljyllä onnistui

Koeajossa Neste tuotti korkealaatuista raaka-ainetta uusien muovien ja kemikaalien valmistukseen.

Euroopan suurin ja modernein taivekartonkikone vihittiin käyttöön Husumissa Ruotsissa

Metsä Boardin Husumin taivekartonkikone on 600 000 tonnin vuosikapasiteetilla Euroopan suurin ja modernein, ja sen tuotannossa käytetty energia on 98-prosenttisesti fossiilitonta

15.4.2024 | Tutkimus ja koulutus

VTT:n miljoonainvestointi plasma-FIB-pyyhkäisyelektronimikroskooppiin – Huippuluokan materiaalikehitystä teollisuuden tarpeisiin

Suomen ensimmäinen plasma-FIB-tekniikkaan perustuva pyyhkäisyelektronimikroskooppi on otettu käyttöön VTT:n tiloissa Espoossa. Investointi edistää merkittävästi suomalaista materiaalien tutkimusta esimerkiksi vetytalouden, laivateollisuuden ja akkuteollisuuden tarpeisiin sekä palvelee materiaalivaurioiden selvitystä.

Kuinka hyvä 3D-tulostettu ja laserkarkaistu työkalu voi olla?

SSAB:n Borlängen tehtaalla testattiin 3D-tulostettuja työkaluja tuotannossa. Laserkarkaistu lävistin saavutti kolminkertaisen käyttöiän verrattuna alkuperäiseen osaan. Pidemmän käyttöiän lisäksi kustannukset ovat huomattavasti alhaisemmat.

16.2.2024 | Kumppaniartikkeli

Sulzerilla panostetaan asiakassuhteisiin

Maailmanluokan pumppukaupoissa suurin arvo luodaan asiakkaan kanssa.

Espoosta ensimmäinen kaupunki, jonka sähköverkosta tulee pullonkaula puhtaalle siirtymälle?

“Espoossa sähköverkon kapasiteetti tulee vastaan ensimmäisenä ja datan perusteella muutos tapahtuu nyt nopeammin kuin kukaan olisi vielä muutama vuosi sitten uskonut”, Carunan asiakkuusjohtaja Kosti Rautiainen sanoo.

Metsä Tissuen Kreuzaun tehtaalla siirryttiin puupelletteihin - päästöt vähenevät 30 000 CO2-tonnia vuodessa

Siirtymän taustalla oli yksinkertainen idea vaihtaa polttoainetta, mutta säilyttää tekninen infrastruktuuri ennallaan.