https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Raha ratkaisee – joskus liikaakin

Raha ratkaisee myös automaatiota ostettaessa. Uushankinnoissa halutaan aloittaa investoinnin takaisinmaksu niin nopeasti, ettei suunnittelulle ja käyttöönotolle jää riittävästi aikaa. Uusintoja siirretään vuositolkulla ja pyritään tulemaan toimeen auttamatta elinkaarensa päässä olevilla ratkaisuilla, jotka aiheuttavat viimeisinä vuosina ylimääräisiä tuotantokatkoja.

Raha ratkaisee myös automaatiota ostettaessa. Uushankinnoissa halutaan aloittaa investoinnin takaisinmaksu niin nopeasti, ettei suunnittelulle ja käyttöönotolle jää riittävästi aikaa. Uusintoja siirretään vuositolkulla ja pyritään tulemaan toimeen auttamatta elinkaarensa päässä olevilla ratkaisuilla, jotka aiheuttavat viimeisinä vuosina ylimääräisiä tuotantokatkoja.

Hankintavaiheen alussa tutustutaan vaihtoehtoihin perusteellisesti ja käydään läpi niiden erityispiirteitä. Jostain syystä hankintaprosessin kiihtyessä tulee vauhtisokeus, joka ohittaa tekniikan ja keskittyy taloudelliseen näkökulmaan.

Pelkästään hintaan perustuva ostopäätös saattaa tuoda mukanaan alhaisen elinkaarikustannuksen. Se ei aina suinkaan johdu onnistuneesta valinnasta vaan liian lyhyestä käyttöiästä. Päädyttiin edulliseen ratkaisuun, joka oli jo elinkaarensa loppupäässä. Kuitenkin sille oli suoritettava sama sovellussuunnittelu, joka olisi tarvittu kaksi kertaa kauemmin käytettävälle toteutukselle. Ja valittu ratkaisu hoitaa ainoastaan perustarpeet.

Usein automaatiototeutukseen on saatavilla lisäarvoa tarjoavia ominaisuuksia, jotka tuovat apua käytettävyyteen ja omaisuuden hallintaan (Asset Management). Oikein toimimalla niillä voidaan saavuttaa todella suuria kustannussäästöjä tuotantolaitoksen elinkaaren aikana. Lisäominaisuudet saattavat nopeuttaa käyttöönottoa jopa niin paljon, että niiden takaisinmaksu toteutuu jo ennen investoinnin käynnistymistä.

Laitoksen toiminnan aikana voidaan kerätä käyttö- ja tapahtumatietoja, jotka tarjoavat uusia mahdollisuuksia elinkaarikustannusten alentamiseen. Onko meillä varaa jättää nämä ominaisuudet käyttämättä ja luottaa sinisilmäisesti, että teollisuutemme pysyy kilpailukykyisenä?

Martti Hakonen

kehityspäällikkö, Promaint ry

päätoimittaja, Promaint-lehti

Uusimmat artikkelit

8.5.2024 | Alan Uutiset

Teknologiateollisuus: tilauskanta ohenee edelleen – odotukset kääntyneet silti paremmaksi

Teknologiateollisuuden tuore markkinakatsaus kertoo, että alan yritysten saamien tarjouspyyntöjen määrä väheni alkuvuonna edelleen, mutta aiempaa vähemmän. Samalla yritysten odotukset ovat kääntyneet positiivisempaan suuntaan. yritykset viestivä edelleen osaajapulasta.

Puolustusvoimat ostaa Instalta F-35-hävittäjien huolto- ja ylläpitopalveluita

Insta ja Puolustusvoimien Logistiikkalaitos ovat sopineet Suomen F-35-hävittäjähankkeeseen liittyvästä kolmivuotisesta hankintakokonaisuudesta. Hankinnalla halutaan varmistetaan, että Suomessa on tarvittava osaaminen ja F-35-järjestelmän huoltokyky sekä huoltovarmuus vuosikymmeniksi eteenpäin.

VTT rakentaa uuden puolijohteiden pilottilinjan

Puolijohdealalla kiekkokoko on keskeisessä roolissa. Uuden yhteiskäyttöisen pilottilinjan laitteistot tulevat tukemaan sirukehitystä ja piensarjatuotantoa sekä 300 millimetrin että 200 millimetrin piikiekoille.

Euroopan suurin ja modernein taivekartonkikone vihittiin käyttöön Husumissa Ruotsissa

Metsä Boardin Husumin taivekartonkikone on 600 000 tonnin vuosikapasiteetilla Euroopan suurin ja modernein, ja sen tuotannossa käytetty energia on 98-prosenttisesti fossiilitonta

Kuinka hyvä 3D-tulostettu ja laserkarkaistu työkalu voi olla?

SSAB:n Borlängen tehtaalla testattiin 3D-tulostettuja työkaluja tuotannossa. Laserkarkaistu lävistin saavutti kolminkertaisen käyttöiän verrattuna alkuperäiseen osaan. Pidemmän käyttöiän lisäksi kustannukset ovat huomattavasti alhaisemmat.

16.2.2024 | Kumppaniartikkeli

Sulzerilla panostetaan asiakassuhteisiin

Maailmanluokan pumppukaupoissa suurin arvo luodaan asiakkaan kanssa.

Metsä Tissuen Kreuzaun tehtaalla siirryttiin puupelletteihin - päästöt vähenevät 30 000 CO2-tonnia vuodessa

Siirtymän taustalla oli yksinkertainen idea vaihtaa polttoainetta, mutta säilyttää tekninen infrastruktuuri ennallaan.