https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Outokumpu hyödyntää ensimmäisenä terästuottajana robotiikkaa turvallisuustyössä

Outokumpu arvioi, että tarkastustehtävien siirtäminen robotille auttaa vähentämään työntekijöiden altistumisaikaa vaarallisille aineille yli 80 prosenttia ja vähentämään mahdollisesti työntekijöille vaarallisia huoltokorjauksia 20 prosenttia.

8ad30ee85c1e72c9_800x800ar

Robotiikan käytön arvioidaan voivani vähentää ihmisten altistumista vaarallisille aineille jopa 80 prosenttia.

Outokumpu alkaa hyödyntää tekoälyä ja turvallisuustarkastusrobotteja parantaakseen ja digitoidakseen yrityksen tuotantolaitoksen työterveys- ja turvallisuusvalvontaa.

Robotit toimittaa sveitsiläinen robotiikkayrityksen ANYbotics. Ensimmäinen ANYmal-robotti saapui kesäkuussa 2023 Outokummun Krefeldin tehtaalle Saksaan.

Outokummun tavoitteena alan pienin työtapaturmataajuus vuoteen 2025 mennessä. Tämän vuoden tavoite on alle 1,8 työtapaturmaa miljoonaa työtuntia kohti.

– Tekoälyn ja robotiikan käyttö turvallisuuden hallinnassa on yksi turvallisuusstrategiamme kulmakivistä. ANYboticsin robotiikkateknologia auttaa meitä parantamaan turvallisuutta vähentämällä työntekijöiden altistumista vaarallisille aineille ja ympäristöille, optimoimaan tuotantoa ennalta ehkäisevällä kunnossapidolla ja pienentämään ympäristövaikutuksia, , Outokummun työturvallisuusjohtaja Thorsten Piniek sanoo yhtiön tiedotteessa.

– Aloimme tarkastella mahdollisuuksia käyttää tekoälyä turvallisuuden hallinnassa vuonna 2022. Turvallisuusrobotiikka nousi esiin parhaana vaihtoehtona ja ANYbotics soveltuvimpana robotiikan toimittajana.

ANYbotics on kehittänyt vuodesta 2016 alkaen robottiratkaisuja. ANYmal-robotit otetaan nyt käyttöön ensimmäistä kertaa metalliteollisuudessa.

– Outokummun Krefeldin tehtaalla on haastava toimintaympäristö, jossa käsitellään esimerkiksi vaarallisia aineita. Siellä robotti voi todistaa sopivansa teollisuuden olosuhteisiin sekä osoittaa itsenäisyytensä ja integroitavuutensa, ANYboticsin metallialasta vastaava johtaja Luca Niccolini kuvailee.

Tällä hetkellä Outokummulla on käytössä yksi robotti yhtiön Krefeldin tehtaalla Saksassa. Pilottihanketta laajennetaan Suomen ja Ruotsin tehtaille tänä vuonna. Tarkoituksena on ottaa käyttöön yhteensä kolme ANYmal-robottia.

Outokumpu arvioi, että tarkastustehtävien siirtäminen robotille auttaa vähentämään työntekijöiden altistumisaikaa vaarallisille aineille yli 80 prosenttia ja vähentämään mahdollisesti työntekijöille vaarallisia huoltokorjauksia 20 prosenttia.

– Roboteilla on monia tehtäviä. Ne auttavat lyhentämään aikaa, joka työntekijöiden on vietettävä happoalueilla tarkastusten yhteydessä. Lisäksi ne auttavat pienentämään ylikuumenneiden laakereiden ja moottoreiden aiheuttamia tulipaloriskejä. Robotit voivat myös lyhentää toimintahäiriöihin kuluvaa aikaa, sillä viat voidaan havaita varhaisessa vaiheessa lämpötila- ja ääniprofiilimittauksilla ennen kuin toimintahäiriö pääsee syntymään. Robotit eivät kuitenkaan poista ihmistyön tarvetta, vaikka ne automatisoivatkin joitain osia tarkastustyöstä. Uusien robottien käyttöönotto on yksi lisäaskel kohti entistä turvallisempaa työympäristöä ja parantaa rutiininomaisten prosessien tehokkuutta, Thorsten Piniek sanoo.

Uusimmat artikkelit

22.4.2024 | Alan Uutiset

Nesteen ensimmäinen koeajo käytetyistä renkaista valmistetulla pyrolyysiöljyllä onnistui

Koeajossa Neste tuotti korkealaatuista raaka-ainetta uusien muovien ja kemikaalien valmistukseen.

Euroopan suurin ja modernein taivekartonkikone vihittiin käyttöön Husumissa Ruotsissa

Metsä Boardin Husumin taivekartonkikone on 600 000 tonnin vuosikapasiteetilla Euroopan suurin ja modernein, ja sen tuotannossa käytetty energia on 98-prosenttisesti fossiilitonta

15.4.2024 | Tutkimus ja koulutus

VTT:n miljoonainvestointi plasma-FIB-pyyhkäisyelektronimikroskooppiin – Huippuluokan materiaalikehitystä teollisuuden tarpeisiin

Suomen ensimmäinen plasma-FIB-tekniikkaan perustuva pyyhkäisyelektronimikroskooppi on otettu käyttöön VTT:n tiloissa Espoossa. Investointi edistää merkittävästi suomalaista materiaalien tutkimusta esimerkiksi vetytalouden, laivateollisuuden ja akkuteollisuuden tarpeisiin sekä palvelee materiaalivaurioiden selvitystä.

Kuinka hyvä 3D-tulostettu ja laserkarkaistu työkalu voi olla?

SSAB:n Borlängen tehtaalla testattiin 3D-tulostettuja työkaluja tuotannossa. Laserkarkaistu lävistin saavutti kolminkertaisen käyttöiän verrattuna alkuperäiseen osaan. Pidemmän käyttöiän lisäksi kustannukset ovat huomattavasti alhaisemmat.

16.2.2024 | Kumppaniartikkeli

Sulzerilla panostetaan asiakassuhteisiin

Maailmanluokan pumppukaupoissa suurin arvo luodaan asiakkaan kanssa.

Espoosta ensimmäinen kaupunki, jonka sähköverkosta tulee pullonkaula puhtaalle siirtymälle?

“Espoossa sähköverkon kapasiteetti tulee vastaan ensimmäisenä ja datan perusteella muutos tapahtuu nyt nopeammin kuin kukaan olisi vielä muutama vuosi sitten uskonut”, Carunan asiakkuusjohtaja Kosti Rautiainen sanoo.

Metsä Tissuen Kreuzaun tehtaalla siirryttiin puupelletteihin - päästöt vähenevät 30 000 CO2-tonnia vuodessa

Siirtymän taustalla oli yksinkertainen idea vaihtaa polttoainetta, mutta säilyttää tekninen infrastruktuuri ennallaan.