26.8.2017 | 17:36

Itä-Suomen yliopistoon kaksi uutta biotalousprofessuuria

Itä-Suomen yliopisto panostaa yhteiskuntatieteelliseen biotaloustutkimukseen kahdella uudella professuurilla. Viisivuotisilla professuureilla vahvistetaan "Luonnonvarojen kestävä hallinta" -tutkimusaluetta, joka on yksi Itä-Suomen yliopiston strategiassa määritellyistä viidestä vahvasta tutkimusalueesta.

FT, dosentti Irmeli Mustalahti aloittaa 1.9 yhteiskuntatieteellisen biotaloustutkimuksen professorina. Mustalahti on väitellyt osallistavan metsäpolitiikan ja -hankkeiden vaikutuksista vuonna 2007 Kööpenhaminan yliopistossa ja saanut Itä-Suomen yliopistossa metsätieteiden dosentin arvon vuonna 2012. Akatemiatutkijana ympäristöpolitiikan oppiaineessa hän ja hänen johtamansa tutkimusryhmä on tutkinut vuorovaikutteisen luonnonvarahallinnan mahdollisuuksia Suomessa, Tansaniassa, Nepalissa, Laosissa ja Meksikossa.

Mustalahti on työskennellyt aikaisemmin muun muassa Kööpenhaminan ja Helsingin yliopistoissa ja opettaa vuosittain niin suomalaisissa kuin myös kansainvälisissä yhteistyöyliopistoissa.

HTT, dosentti Ismo Pölönen aloittaa 1.9. ympäristöoikeuden, erityisesti biotalous- ja luonnonvaraoikeus professorina. Pölönen on väitellyt ympäristövaikutusten arvioinnista vuonna 2007 ja saanut ympäristöoikeuden dosentin arvon vuonna 2012. Viimeaikaisessa tutkimustoiminnassaan hän on keskittynyt YVA-, kaivos- ja metsälainsäädäntöön.

Pölönen on työskennellyt aikaisemmin muun muassa ympäristöoikeuden määräaikaisena professorina, yliopistonlehtorina ja tutkijana Itä-Suomen yliopistossa sekä Suomen ympäristökeskuksen ja Itä-Suomen yliopiston yhteisenä ympäristöoikeuden tutkimusprofessorina. 

EDELLINEN
ETUSIVULLE
TUTKIMUS JA KOULUTUS
SEURAAVA

NÄKÖKULMA

Uudet liiketoimintamallit ravistelevat kunnossapidon kenttää

Juho Liljeroos

Liljeroos on teollisuuden big data ratkaisuja tarjoavan Quva Oy:n liiketoiminnan kehitysjohtaja ja palvelumuotoilua tarjoavan Effisio Oy:n hallituksen puheenjohtaja.

Vihreä vallankumous tulee – oletko valmis?

Juho Ristimäki

Markkinointipäällikkö, Industrial Sales Finland

Oy SKF Ab

Toimitusketjusta lohkoketjuun

Michael Hanf

Partnerina yrityksessä Taival Advisory Oy, joka erikoistuu digitaaliseen transformaatioon, ekosysteemeihin, innovaatioihin ja tulevaisuuden liiketoiminta-arkkitehtuureihin.

Ovet auki ja kiinni yhtaikaa

Reko Lehti

Partneri yrityksessä Taival Advisory Oy. Erityisosaamisalueet: digitaalinen muutos, ekosysteemit sekä tulevaisuuden yritysarkkitehtuurit.