https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Tutkimus ja koulutus | 22.4.2022

Samiedun ympäristöalan koulutus palvelee osaajatarvetta valtakunnallisesti

Samiedun uusi ympäristöalan koulutus vahvistaa vesihuollon ammattilaisten osaamista ja tuo uusia osaajia alalle.

kirsi-kautonen-ja-jyrki-vauhkonen

Toimialajohtaja Kirsi Kautonen ja ympäristöalan opettaja Jyrki Vauhkonen kertovat, että Samiedun ympäristöalan koulutus palvelee osaajatarvetta valtakunnallisesti.

– Aloite koulutukselle nousi paikallisilta Savonlinnan seutukunnan yrityksiltä. Yritykset ovat aiemmin joutuneet lähettämään henkilöstöään koulutuksiin muualle. Päätimme vastata tähän osaajatarpeeseen ja koska kyseessä on valtakunnallinen tarve, rakensimme koulutuksen helposti saavutettavaksi mistä päin Suomea tahansa, kertoo ympäristöalan opettaja Jyrki Vauhkonen Ammattiopisto Samiedun uudesta vesihuoltoon keskittyvästä ympäristöalan ammattitutkinnosta.

Ympäristöalan ammattitutkinto, vesihuollon osaamisala -koulutus soveltuu erityisesti henkilöille, jotka työskentelevät vesihuollon työtehtävissä tai ovat työllistymässä alalle. Koulutus toteutetaan oppisopimus- tai koulutussopimuskoulutuksena, jolloin hakijalla tulee olla alan työpaikka.

– Opinnot suoritetaan omalla työpaikalla työssä oppimalla. Työssä oppimista tuetaan ja syvennetään verkko-opinnoilla, jolloin opiskelijan asuinpaikkakunta tai työpaikan sijainti eivät rajoita opiskelua. Verkko-opintoja on noin 1–2 kertaa kuukaudessa, pääsääntöisesti iltaisin ja viikonloppuisin, joten opiskelun ja työn yhteensovittaminen on työssäkäyville helpompaa, Vauhkonen sanoo.

Koulutus antaa pätevyyden työskentelyyn muun muassa talous- ja jätevesien puhdistusprosessien hoito- ja ylläpitotehtävissä, vesihuoltoverkostojen rakentamis-, saneeraus- ja kunnossapitotehtävissä sekä viemärihuoltopalveluiden ja haja-asutusalueiden vesihuoltojärjestelmien rakennus- ja huoltotehtävissä. Haku koulutukseen on parhaillaan auki Samiedun verkkosivuilla. Koulutus alkaa syksyllä 2022.

Ympäristöalan koulutus on tarkoitus laajentaa Samiedussa tulevaisuudessa kattamaan vesihuollon osaamisalan lisäksi ympäristöhuollon osaamisalan sekä jätteiden ja vaarallisten aineiden kuljetuksen osaamisalan. Tarve tällaisille koulutuksille ja ammattilaisille on vahvassa kasvussa.

Uusimmat artikkelit

22.4.2024 | Alan Uutiset

Nesteen ensimmäinen koeajo käytetyistä renkaista valmistetulla pyrolyysiöljyllä onnistui

Koeajossa Neste tuotti korkealaatuista raaka-ainetta uusien muovien ja kemikaalien valmistukseen.

Euroopan suurin ja modernein taivekartonkikone vihittiin käyttöön Husumissa Ruotsissa

Metsä Boardin Husumin taivekartonkikone on 600 000 tonnin vuosikapasiteetilla Euroopan suurin ja modernein, ja sen tuotannossa käytetty energia on 98-prosenttisesti fossiilitonta

15.4.2024 | Tutkimus ja koulutus

VTT:n miljoonainvestointi plasma-FIB-pyyhkäisyelektronimikroskooppiin – Huippuluokan materiaalikehitystä teollisuuden tarpeisiin

Suomen ensimmäinen plasma-FIB-tekniikkaan perustuva pyyhkäisyelektronimikroskooppi on otettu käyttöön VTT:n tiloissa Espoossa. Investointi edistää merkittävästi suomalaista materiaalien tutkimusta esimerkiksi vetytalouden, laivateollisuuden ja akkuteollisuuden tarpeisiin sekä palvelee materiaalivaurioiden selvitystä.

Kuinka hyvä 3D-tulostettu ja laserkarkaistu työkalu voi olla?

SSAB:n Borlängen tehtaalla testattiin 3D-tulostettuja työkaluja tuotannossa. Laserkarkaistu lävistin saavutti kolminkertaisen käyttöiän verrattuna alkuperäiseen osaan. Pidemmän käyttöiän lisäksi kustannukset ovat huomattavasti alhaisemmat.

16.2.2024 | Kumppaniartikkeli

Sulzerilla panostetaan asiakassuhteisiin

Maailmanluokan pumppukaupoissa suurin arvo luodaan asiakkaan kanssa.

Espoosta ensimmäinen kaupunki, jonka sähköverkosta tulee pullonkaula puhtaalle siirtymälle?

“Espoossa sähköverkon kapasiteetti tulee vastaan ensimmäisenä ja datan perusteella muutos tapahtuu nyt nopeammin kuin kukaan olisi vielä muutama vuosi sitten uskonut”, Carunan asiakkuusjohtaja Kosti Rautiainen sanoo.

Metsä Tissuen Kreuzaun tehtaalla siirryttiin puupelletteihin - päästöt vähenevät 30 000 CO2-tonnia vuodessa

Siirtymän taustalla oli yksinkertainen idea vaihtaa polttoainetta, mutta säilyttää tekninen infrastruktuuri ennallaan.