https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Tutkimus ja koulutus | 15.3.2021

Teknologiateollisuus ry lahjoittaa 100 000 euroa Vaasan yliopistolle

Teknologiateollisuus ry osallistuu yliopistojen varainhankintakampanjaan lahjoittamalla kymmenelle yliopistolle yhteensä miljoona euroa. Kukin yliopisto saa lahjoituksena 100 000 euroa.

pexels-buro-millennial-1438072

– Haluamme lahjoituksella kannustaa yliopistoja strategiseen yhteistyöhön yritysten kanssa ja ottamaan vahvasti vastuuta Suomen tulevaisuuden rakentamisesta. Kestävä kasvu syntyy osaamisesta ja uuden luomisesta, ja tämän mahdollistamisessa yliopistot ovat avaintekijöitä. Nyt on se hetki, jolloin tarvitaan rohkeutta kasvuun ja uudistumiseen, sanoo Teknologiateollisuuden yrittäjyyden ja osaamisen johtaja Laura Juvonen.

Vaasan yliopiston rehtori Jari Kuusisto kiittää Teknologiateollisuutta merkittävästä lahjoituksesta.

– Yliopistoilla on ratkaiseva rooli yhteiskunnallisiin muutostrendeihin vastaamisessa. Teknologiateollisuuden hieno lahjoitus auttaa meitä toteuttamaan uutta strategiaamme, jolla vaikutamme kestävämmän tulevaisuuden luomiseen.

Vaasan yliopiston kansainvälisesti korkeatasoisella koulutuksella ja tutkimuksella on erittäin tärkeä vaikutus myös alueelliseen menestykseen ja yritysten kasvuun. Tieteen korkea taso edistää kansainvälisen kilpailukyvyn ja uusien innovaatioiden syntymisen.

– Haluamme, että meitä arvostetaan yhteistyökumppanina niin kansainvälisissä innovaatioekosysteemeissä kuin esimerkiksi alueemme merkittävässä, Pohjois-Euroopan suurimmassa energia- ja ympäristötekniikan osaamiskeskittymässä, sanoo Kuusisto.

– Vaasan yliopiston tutkimusalustat tekevät tiivistä yhteistyötä julkisen, yksityisen ja kolmannen sektorin kanssa. Alustat tarjoavat tehokkaan tavan osallistua avoimeen tutkimukseen ja innovaatiotoimintaan, Kuusisto jatkaa.

Korkeakoulutus on ratkaisevan tärkeää teknologiateollisuudelle ja koko Suomelle. Teknologia-alan yrityksiin rekrytoitavista jo 60 prosenttia on korkeakoulutettuja, ja osuus on ollut pitkään kasvussa. Vaasan yliopiston tekniikan koulutuksessa tehdään tiivistä yhteistyötä alueen energiateknologian keskittymän kanssa. Valmistuvat diplomi-insinöörit työllistyvät erinomaisesti.

Teknologiateollisuuden lahjoituksen saavat Vaasan yliopiston lisäksi Aalto-yliopisto, Jyväskylän yliopisto, LUT-yliopisto, Oulun yliopisto, Tampereen yliopisto, Turun yliopisto, Åbo Akademi, Helsingin yliopisto ja Itä-Suomen yliopisto UEF.

Uusimmat artikkelit

22.4.2024 | Alan Uutiset

Nesteen ensimmäinen koeajo käytetyistä renkaista valmistetulla pyrolyysiöljyllä onnistui

Koeajossa Neste tuotti korkealaatuista raaka-ainetta uusien muovien ja kemikaalien valmistukseen.

Euroopan suurin ja modernein taivekartonkikone vihittiin käyttöön Husumissa Ruotsissa

Metsä Boardin Husumin taivekartonkikone on 600 000 tonnin vuosikapasiteetilla Euroopan suurin ja modernein, ja sen tuotannossa käytetty energia on 98-prosenttisesti fossiilitonta

15.4.2024 | Tutkimus ja koulutus

VTT:n miljoonainvestointi plasma-FIB-pyyhkäisyelektronimikroskooppiin – Huippuluokan materiaalikehitystä teollisuuden tarpeisiin

Suomen ensimmäinen plasma-FIB-tekniikkaan perustuva pyyhkäisyelektronimikroskooppi on otettu käyttöön VTT:n tiloissa Espoossa. Investointi edistää merkittävästi suomalaista materiaalien tutkimusta esimerkiksi vetytalouden, laivateollisuuden ja akkuteollisuuden tarpeisiin sekä palvelee materiaalivaurioiden selvitystä.

Kuinka hyvä 3D-tulostettu ja laserkarkaistu työkalu voi olla?

SSAB:n Borlängen tehtaalla testattiin 3D-tulostettuja työkaluja tuotannossa. Laserkarkaistu lävistin saavutti kolminkertaisen käyttöiän verrattuna alkuperäiseen osaan. Pidemmän käyttöiän lisäksi kustannukset ovat huomattavasti alhaisemmat.

16.2.2024 | Kumppaniartikkeli

Sulzerilla panostetaan asiakassuhteisiin

Maailmanluokan pumppukaupoissa suurin arvo luodaan asiakkaan kanssa.

Espoosta ensimmäinen kaupunki, jonka sähköverkosta tulee pullonkaula puhtaalle siirtymälle?

“Espoossa sähköverkon kapasiteetti tulee vastaan ensimmäisenä ja datan perusteella muutos tapahtuu nyt nopeammin kuin kukaan olisi vielä muutama vuosi sitten uskonut”, Carunan asiakkuusjohtaja Kosti Rautiainen sanoo.

Metsä Tissuen Kreuzaun tehtaalla siirryttiin puupelletteihin - päästöt vähenevät 30 000 CO2-tonnia vuodessa

Siirtymän taustalla oli yksinkertainen idea vaihtaa polttoainetta, mutta säilyttää tekninen infrastruktuuri ennallaan.