https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Tutkimus ja koulutus | 31.5.2019

Vaasan yliopiston tekniikan opiskelija kesäharjoitteluun hiukkasfysiikan tutkimuskeskus CERNiin

Vaasan yliopiston sähkötekniikan maisteriopiskelija Otto Ellonen aloittaa kesäharjoittelun Euroopan hiukkasfysiikan tutkimuskeskus CERN:ssä lauantaina 1. kesäkuuta. Tämä on ainutlaatuinen mahdollisuus, sillä CERN valitsee vuosittain vain muutaman suomalaisen opiskelijan kesäharjoitteluun. Vaasan yliopisto aloitti yhteistyön CERNin kanssa syksyllä 2018.

otto-ellonen-cern

Otto Ellosen kesäharjoittelu liittyy sähkö- ja magneettikenttien simuloimiseen ja mittaamiseen kiihdyttimessä.

– Minulla on jo yläasteen ajoilta asti ollut toivomuksena päästä vähintäänkin käymään CERNissä. Nyt alkuvuodesta ajattelin kokeilla hakua heidän Summer Student -ohjelmaansa, kun kaikki vaatimukset täyttyivät, kertoo Ellonen.

– Yliopistomme on saanut merkittävän kumppanin, jonka kanssa aivan uudenlainen tutkimus- ja koulutusyhteistyö tulee mahdolliseksi. CERN tarjoaa monipuolisia mahdollisuuksia Vaasan yliopiston opiskelijoille, tutkijoille ja henkilökunnalle. Tarjolla on muun muassa kesätyö- ja harjoittelupaikkoja, mahdollisuuksia väitöstyön tekijöille sekä työskentelyjaksoja CERNissä, sanoo Vaasan yliopiston rehtori Jari Kuusisto.

Ellosen kesäharjoittelu liittyy sähkö- ja magneettikenttien simuloimiseen ja mittaamiseen kiihdyttimessä.

– Odotan innolla, että pääsen tapaamaan muita opiskelijoita ympäri maailmaa. Meille on järjestetty useita luentoja liittyen kiihdyttimien toimintaan, joka on minulle uutta, joten kiinnostusta oppimiseen löytyy. Ehkä suurin odotus on kuitenkin se, että pääsen itse tekemään uusia jännittäviä asioita täysin vieraassa ympäristössä ja kehittämään kommunikointitaitoja muullakin kielellä kuin suomeksi, Ellonen iloitsee.

CERN (Conseil Européen pour la Recherche Nucléaire) on Euroopan hiukkasfysiikan tutkimuskeskus. Se tutkii aineen perusolemusta ja voimia, jotka pitävät sen koossa.  Sen yhteistyön piiriin kuuluu yliopistoja ympäri maailmaa. Keskuksen fyysikoilla ja insinööreillä on käytössään maailman suurin ja monipuolisin tutkimusteknologia aineen perusolemuksen ja sen koossa pitävien voimien tutkimukseen. Jäsenvaltioita on 22. Suomi liittyi CERNin jäseneksi vuonna 1991.

Otto Ellosen kokemuksia kesästä CERNissä voi seurata kesäkuusta lähtien hänen blogissaan  yliopiston sivuilla .    

Uusimmat artikkelit

8.5.2024 | Alan Uutiset

Teknologiateollisuus: tilauskanta ohenee edelleen – odotukset kääntyneet silti paremmaksi

Teknologiateollisuuden tuore markkinakatsaus kertoo, että alan yritysten saamien tarjouspyyntöjen määrä väheni alkuvuonna edelleen, mutta aiempaa vähemmän. Samalla yritysten odotukset ovat kääntyneet positiivisempaan suuntaan. yritykset viestivä edelleen osaajapulasta.

Puolustusvoimat ostaa Instalta F-35-hävittäjien huolto- ja ylläpitopalveluita

Insta ja Puolustusvoimien Logistiikkalaitos ovat sopineet Suomen F-35-hävittäjähankkeeseen liittyvästä kolmivuotisesta hankintakokonaisuudesta. Hankinnalla halutaan varmistetaan, että Suomessa on tarvittava osaaminen ja F-35-järjestelmän huoltokyky sekä huoltovarmuus vuosikymmeniksi eteenpäin.

VTT rakentaa uuden puolijohteiden pilottilinjan

Puolijohdealalla kiekkokoko on keskeisessä roolissa. Uuden yhteiskäyttöisen pilottilinjan laitteistot tulevat tukemaan sirukehitystä ja piensarjatuotantoa sekä 300 millimetrin että 200 millimetrin piikiekoille.

Euroopan suurin ja modernein taivekartonkikone vihittiin käyttöön Husumissa Ruotsissa

Metsä Boardin Husumin taivekartonkikone on 600 000 tonnin vuosikapasiteetilla Euroopan suurin ja modernein, ja sen tuotannossa käytetty energia on 98-prosenttisesti fossiilitonta

Kuinka hyvä 3D-tulostettu ja laserkarkaistu työkalu voi olla?

SSAB:n Borlängen tehtaalla testattiin 3D-tulostettuja työkaluja tuotannossa. Laserkarkaistu lävistin saavutti kolminkertaisen käyttöiän verrattuna alkuperäiseen osaan. Pidemmän käyttöiän lisäksi kustannukset ovat huomattavasti alhaisemmat.

16.2.2024 | Kumppaniartikkeli

Sulzerilla panostetaan asiakassuhteisiin

Maailmanluokan pumppukaupoissa suurin arvo luodaan asiakkaan kanssa.

Metsä Tissuen Kreuzaun tehtaalla siirryttiin puupelletteihin - päästöt vähenevät 30 000 CO2-tonnia vuodessa

Siirtymän taustalla oli yksinkertainen idea vaihtaa polttoainetta, mutta säilyttää tekninen infrastruktuuri ennallaan.