https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Alan Uutiset | 15.8.2016

Motiva käynnistää materiaalitehokkuuden sopimustoiminnan

Energia- ja materiaalitehokkuuspalvelujen asiantuntija Motiva on käynnistämässä materiaalitehokkuuden sopimustoimintaa. Tavoitteena on hakea usean toimijan voimin taloudellista hyötyä ja kestävän tuotannon kehittämistä koko yhteiskunnassa.

- Materiaalitehokkuuden sopimustoimintaa valmistellaan yhteistyössä niin julkisten toimijoiden kuin elinkeinoelämän kanssa. Tavoitteena on ohjaavan lainsäädännön asemesta vapaaehtoinen sopiminen, jossa elinkeinoelämä, julkinen sektori ja muut toimijat panostavat yhdessä materiaalien ja raaka-aineiden fiksuun käyttöön yritysten arvoketjuissa, kertoo johtava asiantuntija Henrik Österlund Motivasta.

Tehokas materiaalitalous parantaa sekä kansantaloutta että yritysten kilpailukykyä, vähentää haitallisia ympäristövaikutuksia ja turvaa luonnonvarojen riittävyyttä. Materiaalitehokkuus muun muassa säästää yritysten kustannuksia, ja siten kohentaa tulosta; parantaa arvoketjun hallintaa; edistää innovatiivisia liiketoimintamalleja ja palveluntarjontaa ja varmistaa kiertävien materiaalivirtojen turvallisen ja haitattoman käytön.

Euroissa mitattavaa hyötyä yrityksille

Toiminnan tavoitteena on taloudellisesti mitattavissa oleva lisäarvo yrityksille ja yhteiskunnan tavoitteiden tukeminen. Materiaalitehokkuuden sopimustoiminnan tuloksellisuus on jo osoitettu käytännössä Iso-Britanniassa, jossa ruokakauppasektorin Courtauld Commitment -toiminta osoittautui menestykseksi.

Alankomaissa vuodesta 2011 toiminut Green Deal -sopimusmalli yhdistelee niin ikään luovasti kestävää kehitystä ja resurssitehokkuutta. Ranskassa päivittäistavarakaupan yritykset ja valtionhallinto valmistelivat ruokahävikin torjuntaan liittyvän vapaaehtoisen sopimuksen vuonna 2015. Käytännössä työ kohdistuu fyysisiin materiaalivirtoihin siten, että hyödyt ovat mitattavissa euroissa, ympäristöhaittojen vähenemisenä sekä luonnonvarojen säästymisenä.

Sopimustoiminnan valmistelu perustuu tiekarttaan, jonka taustalla on puolestaan kansallinen materiaalitehokkuusohjelma ”Kestävää kasvua materiaalitehokkuudella”, jossa sopimustoiminnan kokeilemista ehdotettiin. Materiaalitehokkuuden sopimustoiminta on yksi keskeinen työkalu Suomen matkalla kiertotalousyhteiskunnaksi. Sopimustoimintaa pohjustetaan kokeiluhankkeilla eri toimialoilla.

www.motiva.fi

Uusimmat artikkelit

22.4.2024 | Alan Uutiset

Nesteen ensimmäinen koeajo käytetyistä renkaista valmistetulla pyrolyysiöljyllä onnistui

Koeajossa Neste tuotti korkealaatuista raaka-ainetta uusien muovien ja kemikaalien valmistukseen.

Euroopan suurin ja modernein taivekartonkikone vihittiin käyttöön Husumissa Ruotsissa

Metsä Boardin Husumin taivekartonkikone on 600 000 tonnin vuosikapasiteetilla Euroopan suurin ja modernein, ja sen tuotannossa käytetty energia on 98-prosenttisesti fossiilitonta

15.4.2024 | Tutkimus ja koulutus

VTT:n miljoonainvestointi plasma-FIB-pyyhkäisyelektronimikroskooppiin – Huippuluokan materiaalikehitystä teollisuuden tarpeisiin

Suomen ensimmäinen plasma-FIB-tekniikkaan perustuva pyyhkäisyelektronimikroskooppi on otettu käyttöön VTT:n tiloissa Espoossa. Investointi edistää merkittävästi suomalaista materiaalien tutkimusta esimerkiksi vetytalouden, laivateollisuuden ja akkuteollisuuden tarpeisiin sekä palvelee materiaalivaurioiden selvitystä.

Kuinka hyvä 3D-tulostettu ja laserkarkaistu työkalu voi olla?

SSAB:n Borlängen tehtaalla testattiin 3D-tulostettuja työkaluja tuotannossa. Laserkarkaistu lävistin saavutti kolminkertaisen käyttöiän verrattuna alkuperäiseen osaan. Pidemmän käyttöiän lisäksi kustannukset ovat huomattavasti alhaisemmat.

16.2.2024 | Kumppaniartikkeli

Sulzerilla panostetaan asiakassuhteisiin

Maailmanluokan pumppukaupoissa suurin arvo luodaan asiakkaan kanssa.

Espoosta ensimmäinen kaupunki, jonka sähköverkosta tulee pullonkaula puhtaalle siirtymälle?

“Espoossa sähköverkon kapasiteetti tulee vastaan ensimmäisenä ja datan perusteella muutos tapahtuu nyt nopeammin kuin kukaan olisi vielä muutama vuosi sitten uskonut”, Carunan asiakkuusjohtaja Kosti Rautiainen sanoo.

Metsä Tissuen Kreuzaun tehtaalla siirryttiin puupelletteihin - päästöt vähenevät 30 000 CO2-tonnia vuodessa

Siirtymän taustalla oli yksinkertainen idea vaihtaa polttoainetta, mutta säilyttää tekninen infrastruktuuri ennallaan.