https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Digita ja Kymen Vesi ovat solmineet yhteistyön vesihuollon digitalisoinnista

Digita ja Kymen Vesi ovat solmineet yhteistyön vesihuollon digitalisoinnista. Yhteistyö on alkanut vuonna 2018 pilotoinnin merkeissä. Mittarikannan vaihto etäluentaan aloitettiin tämän vuoden alussa. Tähän mennessä etäluettavia mittareita on asennettu jo yli 2000 kappaletta.

 

iStock-1168631366

Joonas Leinonen on työskennellyt Kymen Vedellä kehitysinsinöörinä parisen vuotta. Erinäiset IoT-ratkaisut olivat Leinoselle jo ennestään tuttuja ennen Kymen Vedelle siirtymistä.

- Vesihuoltoalaa on kohdannut tarve ja tietynlainen paine digitalisoitua. Digitan tarjoamat IoT- ratkaisut ovat olleet meille erinomainen vaihtoehto kehittää toimintaamme, sanoo Leinonen.

Kymen Veden ja Digitan yhteistyöllä on selvät sävelet tuleviksi vuosiksi.

- Etäluettavia vesimittareita vaihdetaan ikäjärjestyksessä ja alueittain. Tavoitteenamme on, että tämän vuoden loppuun mennessä noin 20 prosenttia mittarikannasta on etäluennan piirissä. Vaihdon on tarkoitus valmistua kokonaan 2025–2026 mennessä, kertoo Leinonen.

- Käytännön hyöty on merkittävä ja alueellamme on löytynyt aitoa kiinnostusta tämänkaltaiseen muutokseen. Vesimittareiden etäluenta mahdollistaa siirtymisen lukemaperusteiseen laskutukseen, toisin sanoen asiakkaan ei tarvitse enää ilmoittaa itse vesimittarin lukemaa. Samalla tasauslaskusta on mahdollista luopua. Jatkossa pystymme myös aikaisempaa paremmin valvomaan vesihuoltoverkostoa ja säästämme myös ympäristöämme, kun autoilla ei tarvitse enää erikseen ajaa lukemaan meidän omien tarkkailumittareiden lukemia, kertoo Leinonen.

Uusimmat artikkelit

22.4.2024 | Alan Uutiset

Nesteen ensimmäinen koeajo käytetyistä renkaista valmistetulla pyrolyysiöljyllä onnistui

Koeajossa Neste tuotti korkealaatuista raaka-ainetta uusien muovien ja kemikaalien valmistukseen.

Euroopan suurin ja modernein taivekartonkikone vihittiin käyttöön Husumissa Ruotsissa

Metsä Boardin Husumin taivekartonkikone on 600 000 tonnin vuosikapasiteetilla Euroopan suurin ja modernein, ja sen tuotannossa käytetty energia on 98-prosenttisesti fossiilitonta

15.4.2024 | Tutkimus ja koulutus

VTT:n miljoonainvestointi plasma-FIB-pyyhkäisyelektronimikroskooppiin – Huippuluokan materiaalikehitystä teollisuuden tarpeisiin

Suomen ensimmäinen plasma-FIB-tekniikkaan perustuva pyyhkäisyelektronimikroskooppi on otettu käyttöön VTT:n tiloissa Espoossa. Investointi edistää merkittävästi suomalaista materiaalien tutkimusta esimerkiksi vetytalouden, laivateollisuuden ja akkuteollisuuden tarpeisiin sekä palvelee materiaalivaurioiden selvitystä.

Kuinka hyvä 3D-tulostettu ja laserkarkaistu työkalu voi olla?

SSAB:n Borlängen tehtaalla testattiin 3D-tulostettuja työkaluja tuotannossa. Laserkarkaistu lävistin saavutti kolminkertaisen käyttöiän verrattuna alkuperäiseen osaan. Pidemmän käyttöiän lisäksi kustannukset ovat huomattavasti alhaisemmat.

16.2.2024 | Kumppaniartikkeli

Sulzerilla panostetaan asiakassuhteisiin

Maailmanluokan pumppukaupoissa suurin arvo luodaan asiakkaan kanssa.

Espoosta ensimmäinen kaupunki, jonka sähköverkosta tulee pullonkaula puhtaalle siirtymälle?

“Espoossa sähköverkon kapasiteetti tulee vastaan ensimmäisenä ja datan perusteella muutos tapahtuu nyt nopeammin kuin kukaan olisi vielä muutama vuosi sitten uskonut”, Carunan asiakkuusjohtaja Kosti Rautiainen sanoo.

Metsä Tissuen Kreuzaun tehtaalla siirryttiin puupelletteihin - päästöt vähenevät 30 000 CO2-tonnia vuodessa

Siirtymän taustalla oli yksinkertainen idea vaihtaa polttoainetta, mutta säilyttää tekninen infrastruktuuri ennallaan.