https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Kaasuekosysteemi rakentuu – Oulun Jätehuolto ja Gasum tiivistävät yhteistyötä

Gasum Oy ja Oulun Jätehuolto Oy solmivat sopimuksen Gasumin Oulun biokaasulaitoksella tuotetun biokaasun käyttöön ja sen käsittelyyn liittyvästä yhteistyöstä.

Gasumin ja Oulun Jätehuollon yhteistyösopimus edistää kiertotalousratkaisuja Oulun alueella. Gasum toimittaa biojätteestä jalostettua biokaasua Oulun Jätehuollolle, joka toimittaa sitä liikenteelle uuden Oulun Jätehuollon rakennettavan kaasutankkausaseman kautta. Gasum rakentaa tankkausaseman yhteyteen kaasun kuljetuskonttien tankkauspisteen, joilla Gasum toimittaa biokaasua eri käyttökohteisiin Oulun alueella.

Kaasutankkausaseman lisäksi Oulun Jätehuolto rakentaa kaasun puhdistusyksikön, jolla yhtiö puhdistaa jätekeskukselta kerättyä kaatopaikkakaasua ja Gasumilta hankittavaa biokaasua teollisuuden tarpeisiin Oulun alueella. Gasumin Oulun biokaasulaitos tuottaa vuosittain noin 35 gigawattituntia biokaasua, joka vastaa noin 3 500 henkilöauton vuosittaista energiankulutuksen määrää.

Yhteistyösopimuksen avulla ja Oulun Jätehuollon investointien myötä Oulussa voi autoilijat jo loppukesästä tankata biokaasua sekä paikallinen teollisuus voi vaihtaa puhtaampaan energiaan eli kaatopaikkakaasusta ja biomassasta valmistettuun biokaasuun. Myös Gasum suunnittelee rakentavansa alueelle kaasuntankkausasemia, jotka luova pohjaa kaasun liikennekäytölle sekä julkisen liikenteen tarpeisiin.

- Olemme tehneet Oulun Jätehuollon kanssa kauan yhteistyötä, ja olemme iloisia siitä, että pääsemme nyt kehittämään toimintaamme edelleen eteenpäin ja rakentamaan yhdessä kaasuekosysteemiä Oulun seudulle. Tämä on taas yksi askel lähemmäs kohti tavoitteitamme vähähiilisestä yhteiskunnasta. Oulun seutu on tärkeä alue pohjoisessa Suomessa ja tuo uusia mahdollisuuksia käyttää kaasua. Näkisin mieluusti, että jopa linja-autoliikenne voisi Oulussa siirtyä kaasukäyttöisiksi, kertoo biokaasun tuotantojohtaja Ari Suomilammi Gasumilta.

- Syvennämme mielellämme kiertotalousyhteistyötä Gasumin kanssa. Haluamme osaltamme olla mukana pienentämässä Oulun seudun hiilijalanjälkeä sekä edistää kiertotalouden ja kaasuekosystemiin kehittymistä. Uudet asemat tuovat paikallisille autoilijoille ja myös julkiselle liikenteelle mahdollisuuden siirtyä puhtaampaan kalustoon, kertoo toimitusjohtaja Markku Illikainen Oulun Jätehuollosta.

www.gasum.fi

www.ojh.fi

Uusimmat artikkelit

22.4.2024 | Alan Uutiset

Nesteen ensimmäinen koeajo käytetyistä renkaista valmistetulla pyrolyysiöljyllä onnistui

Koeajossa Neste tuotti korkealaatuista raaka-ainetta uusien muovien ja kemikaalien valmistukseen.

Euroopan suurin ja modernein taivekartonkikone vihittiin käyttöön Husumissa Ruotsissa

Metsä Boardin Husumin taivekartonkikone on 600 000 tonnin vuosikapasiteetilla Euroopan suurin ja modernein, ja sen tuotannossa käytetty energia on 98-prosenttisesti fossiilitonta

15.4.2024 | Tutkimus ja koulutus

VTT:n miljoonainvestointi plasma-FIB-pyyhkäisyelektronimikroskooppiin – Huippuluokan materiaalikehitystä teollisuuden tarpeisiin

Suomen ensimmäinen plasma-FIB-tekniikkaan perustuva pyyhkäisyelektronimikroskooppi on otettu käyttöön VTT:n tiloissa Espoossa. Investointi edistää merkittävästi suomalaista materiaalien tutkimusta esimerkiksi vetytalouden, laivateollisuuden ja akkuteollisuuden tarpeisiin sekä palvelee materiaalivaurioiden selvitystä.

Kuinka hyvä 3D-tulostettu ja laserkarkaistu työkalu voi olla?

SSAB:n Borlängen tehtaalla testattiin 3D-tulostettuja työkaluja tuotannossa. Laserkarkaistu lävistin saavutti kolminkertaisen käyttöiän verrattuna alkuperäiseen osaan. Pidemmän käyttöiän lisäksi kustannukset ovat huomattavasti alhaisemmat.

16.2.2024 | Kumppaniartikkeli

Sulzerilla panostetaan asiakassuhteisiin

Maailmanluokan pumppukaupoissa suurin arvo luodaan asiakkaan kanssa.

Espoosta ensimmäinen kaupunki, jonka sähköverkosta tulee pullonkaula puhtaalle siirtymälle?

“Espoossa sähköverkon kapasiteetti tulee vastaan ensimmäisenä ja datan perusteella muutos tapahtuu nyt nopeammin kuin kukaan olisi vielä muutama vuosi sitten uskonut”, Carunan asiakkuusjohtaja Kosti Rautiainen sanoo.

Metsä Tissuen Kreuzaun tehtaalla siirryttiin puupelletteihin - päästöt vähenevät 30 000 CO2-tonnia vuodessa

Siirtymän taustalla oli yksinkertainen idea vaihtaa polttoainetta, mutta säilyttää tekninen infrastruktuuri ennallaan.