https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Virtuaalitodellisuutta rakennusteollisuuden tarpeisiin

Rakennusteollisuudessa VR-tekniikasta hyötyvät niin suunnittelijat kuin asunnonostajakin. YIT:n asiakkaat voivat tutustua tuleviin koteihinsa virtuaalitodellisuuden (VR) avulla Slovakiassa. Suomessa tekniikka on mahdollista ottaa käyttöön nopeassakin aikataulussa.

yit_vr

Virtuaalitodellisuudella viitataan tekniikkaan, jossa käyttäjä siirtyy erilliseen virtuaaliympäristöön, yleensä suljettujen lasien avulla. Viime vuonna Suomen markkinoille tuli usean valmistajan VR-laitteita.

Virtuaalitodellisuudesta on hyötyä myös yrityksille ja työelämässä. Esimerkiksi arkkitehdin on helpompaa suunnitella työtään, kun hän kykenee tarkastelemaan kohteitaan oikeassa mittakaavassa. Todennäköisesti virtuaalilasit ovat pian tavallinen näky myös huoltohenkilöstön silmillä. Laitteiden asentaminen ja huoltaminen helpottuu, kun älylasit merkitsevät osia, neuvovat asentajille mitä niille tehdään ja heijastavat ohjeet käyttäjän näkökenttään. Lopulta kaikki tiedot ja huoltohistoria merkitään virtuaaliseen huoltokirjaan, johon erilaiset anturit syöttävät jatkuvasti tietoja esimerkiksi tilojen ihmisvirroista ja lämpötiloista.

- Suomessa on jo paljon osaamista ja täällä tehdään kovasti töitä, jotta olisimme ensimmäisten joukossa hyödyntämässä VR:a liiketoiminnassa ja saisimme tekniikasta kilpailuetuja” kertoo VR:n ja AR:n (augmented reality = lisätty todellisuus) parissa työskentelevä, Faken luova johtaja Santtu Parikka sanoo.

VR:n nopeaan tulemiseen lähivuosina sekä mahdollisuuksiin rakennusalalla uskoo myös YIT:n kehityspäällikkö Toni Ruuska .

- Suunnittelijoiden ja rakentajien lisäksi virtuaalitodellisuus hyödyttäisi asunnonostajia. Tällä hetkellä vasta rakenteilla olevia asuntoja visualisoidaan lähinnä pohjapiirustusten ja havainnekuvien avulla, mutta nämä jättävät paljon mielikuvituksen varaan, Ruuska selittää.

Virtuaalilasien avulla asiakas voi kuitenkin kävellä tulevassa asunnossaan ja nähdä omin silmin, miltä tulevan asunnon tilat, pinnat sekä maisemat ikkunan takana tulevat todella näyttämään.

YIT käyttää VR:a jo Slovakiassa

Rakennusyhtiö YIT:llä virtuaalitodellisuutta käytetään hyväksi Ruuskan kuvailemalla tavalla hyväksi Slovakiassa, jossa otettiin tietokoneen ruudulta katsottavan 3D-mallinnuksen oheen VR-lasisovellus joulukuun 2016 alussa.

- Suunnittelimme ja testasimme monia erilaisia ratkaisuja ja palvelutarjoajia ennen kuin ryhdyimme tarjoamaan palvelua asiakkaillemme. Nyt tekniikka on kehittynyt siihen pisteeseen, että voimme olla palvelusta ylpeitä, ja se on taloudellisesti järkevää, YIT:n CEE-liiketoimintaryhmän Brand Manager Renata Zatkova kertoo.

Myös muut rakennusliikkeet Slovakiassa tarjoavat mahdollisuutta testata virtuaalitodellisuutta erityistapahtumissaan. Zatkovan tietojen mukaan YIT on toistaiseksi kuitenkin ainut, joka tarjoaa palvelua myyntipisteissään.

Suomalaisissa yrityksissä virtuaalitodellisuuden käyttöä ovat Ruuskan ja Parikan mukaan hillinneet tähän asti perinteet, kustannukset sekä laitteiden kömpelyys. Nyt esteet ovat murtumassa. Aiemmin satojentuhansien arvoiset lasit maksavat enää satoja euroja, lasit ovat kevyitä ja virtuaalimaailma näyttää aidolta.

Parikka ja Ruuska uskovatkin, että tällä hetkellä lähes kaikki toimijat niin rakennus- kuin monilla muillakin aloilla miettivät milloin ryhtyvät käyttämään VR:a, ei, ryhtyvätkö he käyttämään VR:a. Kyse on ajatustavan muutoksesta, mutta myös prosessien digitalisoimisesta, mikä tietenkin kestää ja tuo mukanaan kustannuksia.

- Suomessa pisimmällä VR:n käytössä on tällä hetkellä käyttäjälähtöinen sairaalasuunnittelu. VR:n avulla käyttäjiltä voidaan saada palautetta tiloista jo ennen niiden rakentamista. Tekniikan avulla voidaan välttää suunnitteluvirheitä, mikä säästää paljon rahaa, Parikka kertoo.

YIT selvittää tänä vuonna, kuinka paljon VR auttaa kuluttajia hahmottamaan, miltä vasta rakenteilla oleva koti voisi näyttää ja auttaako VR asuntomyyntiä täydentämään myyntimateriaalia niin, niin, että se auttaa asiakkaita tekemään ostopäätöksen.

- Joitakin kokeiluja olemme jo tehneet, ja jos selvittelyjen tulokset ovat jatkossakin hyviä, VR otetaan varmasti käyttöön nopeassa aikataulussa, Ruuska sanoo.

www.yit.fi

Katso video YIT:n VR-ratkaisuista Slovakiassa: https://www.youtube.com/watch?v=w5zeGE_-tAI&feature=youtu.be   

Uusimmat artikkelit

Olkiluoto 3:n ensimmäinen vuosihuolto on lopulta ohi – palasi yöllä sähköntuotantoon

37 vuorokaudeksi tarkoitettu huolto kesti noin 74 vuorokautta ja yhdeksän tuntia. Teollisuuden Voima arvioi jo ennakkoon ensimmäisen vuosihuollon olevan työläs. Sähköntuotannonjohtaja Marjo Mustosen mukaan nyt päättyneistä huolloista saatiin arvokasta oppia tulevaisuuteen.

16.5.2024 | Alan Uutiset

Suomen kolmanneksi suurin tuulipuisto vihittiin käyttöön Pjelaxissa

Fortumin ja Helenin yhteishanke, 56 tuulivoimalan Pjelax-tuulipuisto tuottaa vuosittain noin viisi prosenttia Suomen koko tuulivoimatuotannosta.

VTT rakentaa uuden puolijohteiden pilottilinjan

Puolijohdealalla kiekkokoko on keskeisessä roolissa. Uuden yhteiskäyttöisen pilottilinjan laitteistot tulevat tukemaan sirukehitystä ja piensarjatuotantoa sekä 300 millimetrin että 200 millimetrin piikiekoille.

Euroopan suurin ja modernein taivekartonkikone vihittiin käyttöön Husumissa Ruotsissa

Metsä Boardin Husumin taivekartonkikone on 600 000 tonnin vuosikapasiteetilla Euroopan suurin ja modernein, ja sen tuotannossa käytetty energia on 98-prosenttisesti fossiilitonta

Kuinka hyvä 3D-tulostettu ja laserkarkaistu työkalu voi olla?

SSAB:n Borlängen tehtaalla testattiin 3D-tulostettuja työkaluja tuotannossa. Laserkarkaistu lävistin saavutti kolminkertaisen käyttöiän verrattuna alkuperäiseen osaan. Pidemmän käyttöiän lisäksi kustannukset ovat huomattavasti alhaisemmat.

16.2.2024 | Kumppaniartikkeli

Sulzerilla panostetaan asiakassuhteisiin

Maailmanluokan pumppukaupoissa suurin arvo luodaan asiakkaan kanssa.

Metsä Tissuen Kreuzaun tehtaalla siirryttiin puupelletteihin - päästöt vähenevät 30 000 CO2-tonnia vuodessa

Siirtymän taustalla oli yksinkertainen idea vaihtaa polttoainetta, mutta säilyttää tekninen infrastruktuuri ennallaan.