https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Fortum pilotoi kaukolämpöverkoston vuotojen paikantamista satelliittikuvien avulla

Fortum kertoo käynnistäneensä yhteistyössä Advian Oy:n kanssa pilotin, jossa olemassa olevaa kaukolämpöverkon paikkatietoa yhdistetään satelliittidataan mahdollisten vuotojen paikantamiseksi. Mikäli pilotointi onnistuu, tulevaisuudessa satelliittikuvien avulla voidaan korvata helikopterilla tehtäviä lämpökamerakuvauksia ja siten mm. välttää kuvausten meluhaitat alueen asukkaille.

satelliitti_fortum

Pilotointia on tarkoitus tehdä touko-kesäkuun aikana Espoon, Kauniaisten ja Kirkkonummen verkkoalueella. Satelliiteilla kuvataan maanpinnan lämpötilaeroja, joita voidaan havaita 0,1 asteen tarkkuudella. Kaukolämpöputkissa menoveden lämpötila vaihtelee vuodenajan mukaan 75-110 C välillä. Pilotilla selvitetään kuvien kykyä tunnistaa mahdollisia putkivuotoja ja erottaa nämä muista lämmönlähteistä kuten kiinteistöistä tai autoista.

- Kaukolämmön siirtyessä hiilineutraaliin ja ei-polttavaan lämmöntuotantoon tulemme tarvitsemaan myös digitaalisia ratkaisuja tukemaan muutosta. Panostamme mm. automaatioon, kokonaisoptimointiin ja kysyntäjoustoon, mutta myös esimerkiksi ennakoivaan huoltoon. Siinä tämän kaltaiset pilotit ovat tärkeitä. Toimintamme tulee muuttumaan valtavasti tulevien vuosien aikana, kertoo kehitysjohtaja Viki Kaasinen Fortumin lämmitys- ja jäähdytysliiketoiminnasta.

Putkivuodot esiin kustannustehokkaasti

Pilotin tavoitteena on, että satelliittikuvien avulla pystytään tunnistamaan mahdolliset putkivuodot kustannustehokkaasti ja nopeasti verrattuna lämpökamerakuvauksiin, joita tehdään harvemmin. Mitä tehokkaammin mahdolliset vuotokohdat pystytään havainnoimaan, sitä paremmin pystytään varmistamaan kaukolämmön luotettava jakelu.

- Seuraamme aktiivisesti uusia teknologioita ja haluamme jatkuvasti tuoda energia-alan toimijoille ideoita, joilla he pystyvät vastaamaan alan murrokseen ja pyrkimään kohti hiilineutraaliutta. Satelliittikuvat ovat hyvä esimerkki nousevista teknologioista ja ulkoisen datan hyödyntämisestä osana prosesseja ja toimintoja. Olemme erittäin tyytyväisiä, että pääsemme tekemään innovatiivisen ja rohkean toimijan kanssa kunnianhimoista pilottia, kertoo Advianin neuvonantaja Laura Tuomikoski.

- Pilotti on hyvä esimerkki siitä, miten erilaista dataa yhdistämällä ja hyödyntämällä voidaan rakentaa uusia ratkaisuja ja tehokkaampia toimintamalleja. Pilotin optimaalinen hyöty saavutetaan yhdistämällä olemassa olevat tietolähteet satelliittikuviin, analysoimalla ja jalostamalla näin tuotettua dataa sekä viemällä tämä tieto ennakoivan kunnossapidon prosesseihin, Fortum toteaa lehdistötiedotteessa.

Uusimmat artikkelit

21.9.2023 | Kumppaniartikkeli

SULZER nosti tuotannon tehoa

Sulzer Pumps Finland keskitti toimintojaan Kotkan Karhulaan. Samaan aikaan tehtaalla otettiin käyttöön lean-toimintamalli, joka paransi tuloksen lisäksi työhyvinvointia ja edisti osaltaan ympäristöarvoihin liittyvää kehitystyötä.

21.9.2023 | Alan Uutiset

Metsä Tissue valitsi Ison-Britannian uuden pehmopaperitehtaansa sijaintipaikaksi

Metsä Tissue on valinnut suunnittelemansa uuden pehmopaperitehtaan sijaintipaikaksi Goole East Riding of Yorkshiren kreivikunnassa. Toteutuessaan hanke lisäisi Ison-Britannian omavaraisuutta pehmopaperituotteissa yli 30 prosentilla.

Caruna kuvaa dronella sähköverkkoja

Sähkönjakeluyhtiö Caruna kokeilee uudessa pilotissaan sähköverkkojen älykkäämpää kunnossapitoprosessia.

Outokumpu hyödyntää ensimmäisenä terästuottajana robotiikkaa turvallisuustyössä

Outokumpu arvioi, että tarkastustehtävien siirtäminen robotille auttaa vähentämään työntekijöiden altistumisaikaa vaarallisille aineille yli 80 prosenttia ja vähentämään mahdollisesti työntekijöille vaarallisia huoltokorjauksia 20 prosenttia.

17.5.2023 | Tutkimus ja koulutus

Wärtsilän Land & Sea Academy -koulutuskeskus Vaasassa avattiin

”Globaalit koulutuskeskuksemme ovat keskeinen elementti Wärtsilän elinkaaritarjonnassa.”

Teollisuuden sähkölämmitysten uusi sukupolvi

Teollisuuden oikeat lämmitysvalinnat säästävät sekä euroja, energiaa että ympäristöä. Modernien sähkösaattojen kysyntä on kasvussa.

Sähköasennusstandardi SFS 6000 uudistui

Pienjännitesähköasennusten standardista on julkaistu uusi painos SFS 6000:2022. Uudistuksessa sähköasennustandardin aurinkosähköasennuksia käsittelevä osaan on tehty merkittäviä muutoksia. Päivitysten ja parannusten lisäksi sarjaan on julkaistu kaksi uutta standardia, jotka käsittelevät akkujen asennuksia SFS 6000-5-57 ja PoE-asennuksia SFS 6000-7-716.