https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Fortumin Loviisan voimalaitoksen vuosihuolto 2019 alkaa, vuorossa polttoaineenvaihtoseisokki

Fortumin Loviisan ydinvoimalaitoksen vuosihuolto alkaa sunnuntaina 18. elokuuta laitoksen kakkosyksiköstä, minkä jälkeen huolletaan ykkösyksikkö. Tänä vuonna molemmilla laitos yksiköillä on vuorossa polttoaineenvaihtoseisokki. Vuosihuoltojen arvioidaan kestävän yhteensä noin 35 vuorokautta.

loviisa

Fortumin mukaan normaalien määräaikaishuoltotöiden ja polttoaineen vaihdon lisäksi vuosihuolloissa toteutetaan molemmilla laitoksilla kunnossapitoon ja jatkuvaan parantamiseen liittyviä töitä, kuten primääriveden puhdistusjärjestelmän suodatuksen muutos.

- Muutoksen tavoitteena on primääripiirin epäpuhtauksien tehokkaampi suodattaminen, jonka ansiosta muun muassa vuosihuoltojen aikaisten säteilyannosten odotetaan pienenevän jatkossa merkittävästi. Digitalisaatiokehitys etenee, kun prosessijärjestelmien seurantaa kehitetään ottamalla käyttöön voimalaitoksen sisäinen valokuituyhteys, joka mahdollistaa nopeamman ja tehokkaamman tiedonsiirron tulevaisuudessa. Polttoaineesta vaihdetaan vuosittain neljäsosa uuteen, yhtiö kertoo lehdistötiedotteessa.

Osana voimalaitoksen ikääntymisen hallintaa vuonna 2018 kakkosyksiköllä uusituissa hätädieselgeneraattoreiden jäähdytysputkissa havaittiin tämän vuoden heinäkuussa kaksi peräkkäistä vuotoa. Kakkosyksikön hätädieselgeneraattoreiden jäähdytysputkistojen tarkastukset ja tarvittavat korjaukset toteutetaan vuosihuoltojen aikana.

- Loviisan voimalaitoksen yksiköt pysäytetään vuorotellen kerran vuodessa vuosihuoltoja varten. Vaikka tänä vuonna ei olekaan isojen investointiprojektien toteutuksia, on vuosihuoltoihin keskitetty yhteensä reilut 5 000 kunnossapito- ja kehitystoimenpidettä. Näistä jokainen tulee tehdä ehdottoman huolellisesti ja tarkasti, kertoo Loviisan voimalaitoksen apulaisjohtaja Thomas Buddas.

Vuosihuoltoon osallistuu voimalaitoksen 500 työntekijän lisäksi lähes 800 ulkopuolista työntekijää. Noin 90 prosenttia työntekijöistä on suomalaisia. Lisäksi työntekijöitä tulee Ranskasta, Puolasta, Saksasta, Venäjältä ja Tšekeistä.

Loviisan voimalaitos

Fortumin kokonaan omistaman Loviisan voimalaitoksen käyttökerroin vuonna 2018 oli 88,4 prosenttia. Käyttökerroin oli kansainvälisessä mittakaavassa painevesilaitosten parhaita. Voimalaitoksella tuotettiin sähköä yhteensä 7,79 terawattituntia (netto), mikä on yli 10 prosenttia Suomen sähköntuotannosta. Loviisan voimalaitos työllistää noin 500 fortumlaisen lisäksi lähes 100 muiden yritysten vakinaista työntekijää, jotka käyvät töissä voimalaitosalueella päivittäin. Fortum investoi vuonna 2018 Loviisan voimalaitokseen yhteensä noin 100 miljoonaa euroa. 

www.fortum.fi/loviisa

Fortum
Fortum on johtava puhtaan energian yhtiö, joka toimittaa asiakkailleen sähköä, lämpöä ja jäähdytystä sekä älykkäitä ratkaisuja resurssitehokkuuden parantamiseen. Haluamme edistää asiakkaidemme ja yhteiskunnan kanssa muutosta kohti puhtaampaa maailmaa. Palveluksessamme on noin 8 000 ammattilaista Pohjoismaissa, Baltian maissa, Venäjällä, Puolassa ja Intiassa. Vuonna 2018 liikevaihtomme oli 5,2 miljardia euroa ja 57 % sähköntuotannostamme oli CO2-päästötöntä. Fortumin osake noteerataan Nasdaq Helsingissä.
www.fortum.fi

Avainsanat:

Uusimmat artikkelit

22.4.2024 | Alan Uutiset

Nesteen ensimmäinen koeajo käytetyistä renkaista valmistetulla pyrolyysiöljyllä onnistui

Koeajossa Neste tuotti korkealaatuista raaka-ainetta uusien muovien ja kemikaalien valmistukseen.

Euroopan suurin ja modernein taivekartonkikone vihittiin käyttöön Husumissa Ruotsissa

Metsä Boardin Husumin taivekartonkikone on 600 000 tonnin vuosikapasiteetilla Euroopan suurin ja modernein, ja sen tuotannossa käytetty energia on 98-prosenttisesti fossiilitonta

15.4.2024 | Tutkimus ja koulutus

VTT:n miljoonainvestointi plasma-FIB-pyyhkäisyelektronimikroskooppiin – Huippuluokan materiaalikehitystä teollisuuden tarpeisiin

Suomen ensimmäinen plasma-FIB-tekniikkaan perustuva pyyhkäisyelektronimikroskooppi on otettu käyttöön VTT:n tiloissa Espoossa. Investointi edistää merkittävästi suomalaista materiaalien tutkimusta esimerkiksi vetytalouden, laivateollisuuden ja akkuteollisuuden tarpeisiin sekä palvelee materiaalivaurioiden selvitystä.

Kuinka hyvä 3D-tulostettu ja laserkarkaistu työkalu voi olla?

SSAB:n Borlängen tehtaalla testattiin 3D-tulostettuja työkaluja tuotannossa. Laserkarkaistu lävistin saavutti kolminkertaisen käyttöiän verrattuna alkuperäiseen osaan. Pidemmän käyttöiän lisäksi kustannukset ovat huomattavasti alhaisemmat.

16.2.2024 | Kumppaniartikkeli

Sulzerilla panostetaan asiakassuhteisiin

Maailmanluokan pumppukaupoissa suurin arvo luodaan asiakkaan kanssa.

Espoosta ensimmäinen kaupunki, jonka sähköverkosta tulee pullonkaula puhtaalle siirtymälle?

“Espoossa sähköverkon kapasiteetti tulee vastaan ensimmäisenä ja datan perusteella muutos tapahtuu nyt nopeammin kuin kukaan olisi vielä muutama vuosi sitten uskonut”, Carunan asiakkuusjohtaja Kosti Rautiainen sanoo.

Metsä Tissuen Kreuzaun tehtaalla siirryttiin puupelletteihin - päästöt vähenevät 30 000 CO2-tonnia vuodessa

Siirtymän taustalla oli yksinkertainen idea vaihtaa polttoainetta, mutta säilyttää tekninen infrastruktuuri ennallaan.