https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Inspecta tarkastaa Suomen metsäteollisuuden historian suurimman biotuotetehdasinvestoinnin

Metsä Group rakentaa parhaillaan maailman ensimmäistä uuden sukupolven biotuotetehdasta Äänekoskelle Keski-Suomeen. Pohjoismaiden johtava asiantuntija turvallisuudessa, laadussa ja luotettavuudessa, Inspecta työskentelee työmaalla ja jatkossa tehtaalla varmistaakseen sen sujuvan tuotannon ja korkealaatuiset tuotteet.

inspecta_äännekoski

Lähde: Inspecta.

Äänekosken biotuotetehdas on Suomen metsäteollisuuden historian suurin investointi, 1,2 miljardia euroa. Työmaavahvuus on tällä hetkellä huhtikuussa noin 900 henkilöä, rakennusajan työllistävä kokonaisvaikutus puolestaan yli 6 000 henkilötyövuotta.

Biotuotetehdas käynnistyy vuoden 2017 kolmannella neljänneksellä. Tuotannon käynnistyttyä sen työllistävä vaikutus koko arvoketjussa Suomessa on yli 2 500 työpaikkaa, joista uusia on noin 1 500. Tehtaan tuotantokapasiteetiksi arvioidaan jopa 1,3 miljoonaa tonnia sellua vuosittain. Sellun ohella tehdas tuottaa myös muita erilaisia biotuotteita, kuten biosähköä, mäntyöljyä, tärpättiä ja puupolttoainetta.

– Testaus ja tarkastus ovat elintärkeitä näin suuressa projektissa. Tarkastukset tapahtuvat kahdessa vaiheessa: ensin uudet laitteet testataan, jotta voidaan olla varmoja tehtaan tuotantovalmiudesta ja turvallisuudesta. Kun tehdas on toiminnassa, käytönaikaiset testaukset varmistavat tuotannon katkeamattoman toiminnan ja laadukkaat tuotteet, kertoo Inspecta lehdistötiedotteessa.

NDT-testausmenetelmät käyttöön

Inspectan asiakkaana on Metsä Fibre , joka on osa Metsä Groupia. Ensimmäisessä vaiheessa Inspecta toimii kolmannen osapuolen tarkastusten suorittajana ilmoitettuna tarkastuslaitoksena ja toteuttaa rikkomattomia testauksia (NDT) tehtaan koneille ja laitteille. NDT-testausmenetelmät ovat koneille ja laitteille toteutettavia tarkastuksia, jotka eivät vaurioita testattavia laitteita. Käytössä ovat muun muassa lääkärimaailmasta tutut radiografia ja ultraääni sekä perinteinen magneettijauhetutkimus. Inspectan tiimi testaa erityisesti mekaanisten komponenttien ja hitsisaumojen laatua putkistoissa ja painelaitteissa.

– Meistä on erityisen kiinnostavaa toimia näin pitkäjänteisissä projekteissa. Palvelun laatu on erittäin tärkeää, joten meidän on toimittava läheisissä yhteyksissä projektissa toimivien yritysten kanssa, sanoo Inspectan kaupallinen johtaja Jukka Verho.

Uusimmat artikkelit

16.1.2025 | Alan Uutiset

Sähkön vuosi 2024: päästöt vähenivät 25 prosenttia

Ydinvoima on edelleen suurin sähkön tuotantomuoto, tuuli on noussut toiseksi suurimmaksi. Sähkön päästöt ovat nyt vain kymmenes vuoden 2010 päästöistä.

Iijoen Haapakosken vesivoimalaitoksen turbiinin peruskunnostus valmistui

Tammikuun alussa tehtyjen onnistuneiden koekäyttöjen jälkeen voimalaitoksen molempien turbiinien koko kapasiteetti on taas käytössä.

30.12.2024 | Tutkimus ja koulutus

Ammoniakki -tutkimusprojekti sai miljoonarahoituksen

Ammoniakki kytkeytyy erittäin vahvasti vetytalouden edistämiseen. Sen käyttöön liittyy kuitenkin monia kysymyksiä, joita selvitetään yliopistojen ja teollisuuden yhteisessä tutkimushankkeessa.

12.12.2024 | Kumppaniartikkeli

Väylät kuntoon

Väylävirastolla, kunnilla ja kaupungeilla on paljon tieverkoston korjausvelkaa. Teitä ei kuitenkaan kannata päällystää ennen kuin on tutkittu kantavatko teiden pohjat. Pahimmassa tapauksessa päällystetty tie on seuraavana keväänä taas rikki.

Metsä Group: Puuperäisen hiilidioksidin talteenotto on iso mahdollisuus

Metsä Group ja Andritz ovat selvittäneet, millaisia vaikutuksia aiheutuisi noin neljän miljoonan hiilidioksiditonnin talteenotosta Kemin biotuotetehtaalla.

Fazer sähköistää Lappeenrannan makeistehtaan höyryn tuotannon – yli 10 prosentin vähennys koko konsernin päästöihin

Höyryn tuotannon sähköistyksen myötä tehtaan hiilidioksidipäästöt vähenevät vuositasolla noin 90 prosenttia ja koko Fazer-konsernin päästöt yli 10 prosenttia.

Vesilaitosyhdistyksen Kalkkikivialkalointiopas on päivitetty ajantasalle

Päivitettyyn oppaaseen on kerätty käyttökokemuksia vedenkäsittelylaitoksilta ja uutta tietoa muun muassa kalkkikivialkaloinnin hiilijalanjälkeen, huoltovarmuuteen ja turvallisuuteen liittyen.