https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Kaasuvuodot esiin uutuustekniikalla

Hiilivetykamera tuo esiin paljain silmin näkymättömät kaasuvuodot. Uusi tarkastus tehostaa huimasti petrokemian teollisuuden ja biovoimalaitosten kunnonvalvontaa.

inspecta

- Uusi kamera tuo esiin silmille näkymättömät kaasuvuodot laipoista, putkistoista, painelaitteista, kokonaisista laitoskokonaisuuksista, Inspectan toimialapäällikkö Jorma Huttunen kertoo.

Kaasuvuotojen havainnointiin tarkoitettu infrapunakamera ei ulkoisesti juuri poikkea tavallisesta videokamerasta. Kuvaustekniikka taas on läheistä sukua lämpövuotojen etsimiseen käytetylle infrapunakameralle.

- Suurin ero on kaasukameran jäähdytetty detektori, Huttunen kertoo.

Kameran -200-asteiseksi jäähdytetty, erittäin herkkä kuvailmaisin loihtii kameran LCD-näytölle videokuvan, joka paljastaa 20 eri hiilivedyn ja haihtuvan orgaanisen yhdisteen (VOC) silmin näkymättömät vuodot. Näytöllä näkyvät muun muassa metaanin, bentseenin ja etanolin synnyttämät pienetkin kaasusuihkut vuotokohteesta.

Hiilivetykamera sopii moniin tarkastuksiin, öljynjalostamoilta ja -porauslautoilta aina voimalaitoksiin. Nykyisin monissa laitoksissa onkiinteitä kaasu-ilmaisimia. Ilmaisinverkkoja täydentävät tarkastuskierrokset haistelijalaitteen kanssa.

- Hiilivetykameralla vuotojen etsiminen on aiempaa nopeampaa ja turvallisempaa, lupaa Huttunen.

Esimerkiksi öljynjalostamolla on tuhansia kilometrejä putkistoa sekä lukemattomia laippoja, venttiilejä ja liitoksia. Perinteisillä tarkastusmenetelmillä mittausanturi täytyy viedä kosketusetäisyydelle tarkastuskohteesta. Hiilivetykameralla tarkastus voidaan tehdä etäältä. Laajojen laitosten tarkastukset nopeutuvat huimasti, eikä prosessia tarvitse tarkastuksen ajaksi pysäyttää. Myös tarkastajan työturvallisuus paranee, kun kaasuvuodot muuttuvat silminnähtäviksi.

- Hiilivetykamera helpottaa huomattavasti elämää esimerkiksi petrokemian teollisuudessa ja kaasuvoimaloissa. Kun laitosta ajetaan ylös seisokin jälkeen, saadaan vuodot heti kiinni.

Kaasuvuodot havaitseva kamera on kymmenien tuhansien eurojen investointi. Inspecta tuo ensimmäisenä Suomessa hiilivetykameran palveluna teollisuuden saataville.

- Laite sinällään ei vielä tee autuaaksi, vaan pitää olla myös ihmisiä, jotka osaavat sitä käyttää. Meillä on teollisuuspuolella kolme ITC-pätevöityä lämpökuvaajaa”, Jorma Huttunen kertoo.

Uutta hiilivetykameraa on kesällä 2016 koekäytetty ja esitelty asiakkaille. Nyt laite on jo tuotantokäytössä. Asiakas saa tarkastuksesta täydellisen raportin, joka sisältää myös kaiken kuvatun videomateriaalin.

- Jo ensimmäinen esittelykäyntimme tuotti tulosta. Kohteesta löytyi bentseenivuoto, Huttunen paljastaa. 

www.inspecta.com

Uusimmat artikkelit

Uusittu turbiini vie Metsä Board Kyron tehdasta lähemmäs fossiilittomuutta

Uuden turbiinin paremman hyötysuhteen ansiosta tehtaan biovoimalan tuottaman sähkön osuus tehtaan kokonaistarpeesta kasvaa 50 prosenttiin aiemman kolmasosan sijaan.

18.11.2024 | Alan Uutiset

Gasum lähtee Tanskan biokaasumarkkinoille

Gasum ostaa Hærup Biogas ApS:n biokaasulaitoksen. Tanska on houkutteleva paikka biokaasun tuotannolle vahvan maataloussektorinsa ansiosta – raaka-ainetta riittää. Maa on Euroopan neljänneksi suurin biokaasun tuottaja.

Alykkäämpää ja turvallisempaa lasintuotantoa

Jo minuutin sähkökatkos voi aiheuttaa lasintuotannolle jopa kuuden kuukauden suunnittelemattoman seisokin. Schneider Electricin ja Saint-Gobainin yhteisellä hankkeella varmistetaan lasintuotannolle kriittisen hehkutusprosessin luotettavuus ohjelmistopohjaisen automaation avulla.

Fazer sähköistää Lappeenrannan makeistehtaan höyryn tuotannon – yli 10 prosentin vähennys koko konsernin päästöihin

Höyryn tuotannon sähköistyksen myötä tehtaan hiilidioksidipäästöt vähenevät vuositasolla noin 90 prosenttia ja koko Fazer-konsernin päästöt yli 10 prosenttia.

Vesilaitosyhdistyksen Kalkkikivialkalointiopas on päivitetty ajantasalle

Päivitettyyn oppaaseen on kerätty käyttökokemuksia vedenkäsittelylaitoksilta ja uutta tietoa muun muassa kalkkikivialkaloinnin hiilijalanjälkeen, huoltovarmuuteen ja turvallisuuteen liittyen.

2.10.2024 | Tutkimus ja koulutus

SSAB:n Raahen tehtaan uusi päälaboratorio on Pohjoismaiden suurimpia

Laborotorion rakentaminen on osa yhtiön valmistautumista fossiilivapaaseen teräksentuotantoon. Vuosittain laboratoriossa analysoidaan noin 240 000 näytettä, joista tehdään noin 4,4 miljoonaa määritystä.

27.9.2024 | Kumppaniartikkeli

Innovaatiot vaativat yhteistyötä

Suomalainen osaaminen on tärkeässä roolissa globaalin pumppujätti Sulzerin toiminnassa. Sen varaan rakentuvat sekä oma että kumppanien prosessien tutkimus- ja kehitystoiminta ja tehokkuuden jatkuva parantaminen.