https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Kuljetinjärjestelmän elinkaaren hallinta esimerkkinä Kaunisvaaran kuljettimet

Paakkola Conveyors Oy toimittaa kuljetinjärjestelmät Northland Resources AB:n Kaunisvaaran rautakaivokselle Pajalaan Pohjois-Ruotsiin. Vuosina 2012–2014 tapahtuva toimitus sisältää kuljetinjärjestelmien suunnittelun, valmistuksen ja käyttöönoton sekä sähköistyksen. Mukana on myös elinkaaren kattava ylläpidon palvelusopimus.

Toimitussopimukseen kuuluvat overland- kuljetinjärjestelmät siirtävät rautamalmin Sahavaaran ja Tapulin malmioista rikastamoon Kaunisvaaraan, jossa malmimurske läjitetään välivarastoon. Kuljetinjärjestelmän kapasiteetti on 2400 t/h ja se koostuu mm. overland-kuljettimesta (Tapuli 950 metriä) sekä liikkuvista läjityskuljettimista ja purkukuljettimista. Kuljettimien yhteismitta on kokonaisuudessaan 4965 metriä. Toimitus sisältää myös yhteensä 400 metriä 8 metrin levyistä kaksoiskuljetinsiltaa.

Keväällä 2013 on käyttöönotettu toimituksen ensimmäinen vaihe, eli Tapulin linja, ja toisen vaiheen toimitusten käynnistämiseen odotetaan vielä tilaajan aikataulutusta. Kaunisvaaraan on toimitettu myös kolme järeää hihnasyötintä rikastamoon, prosessin loppupäähän. Syöttimien hihnaleveys on 2400 mm ja pituus 21 metriä. Ne vastaanottavat rikastekakun suodattimilta ja syöttävät sen rikastamon ulkopuolelle edelleenlastausta varten.

Elinkaaren hallinnan kokonaispalvelu

Vuonna 1978 toimintansa aloittanut Paakkola Conveyors toimittaa materiaalinkäsittelyjärjestelmiä kaivos- ja perusteollisuuden tarpeisiin. Sen panostuksia ovat järjestelmien kilpailukykyinen tekniikka, projektien hallinta, modernisoinnit ja huoltopalvelut.

Toimitetut materiaalinkäsittelyjärjestelmät sovelletaan käyttäjän tarpeisiin. Ratkaisuissa yhdistyvät käyttäjän suunnitelmat ja valmistajan kokemus. Kokonaistoimitus muodostuu seuraavista avainasioista:

  • turvallinen käyttö ja huolto
  • järeät kokonaisratkaisut
  • yhteensopivuus muiden toimittajien laitteisiin sekä valmiisiin rakenteisiin
  • rippeettömät lastaus- ja purkukohdat sekä pölynhallinta
  • suppilo- ja ohjauslaitarakenteiden oikea suunnittelu ja toteutus
  • optimoidut elinkaarikustannukset, energiatehokkuus ja huoltopalvelut
  • standardi komponenttitekniikka
  • laadunhallinta ja toimitusvarmuus.

Elinkaaren hallinnan periaatteet huomioivat huolto- ja käyttäjäystävällisyyden laitteen koko elinkaaren ajan. Se käsittää päivittäisen valvonnan ja ylläpidon aina komponenttien ja osien vaihtamiseen ja huoltamiseen.

Järeät kokonaisratkaisut

Valmistaja on koko toimintahistoriansa ajan toimittanut kuljettimia ja materiaalinkäsittelyjärjestelmiä arktisiin olosuhteisiin. Rakennesuunnittelussa on huomioitu laitteiden soveltuvuus vaativiin olosuhteisiin ja erittäin korkeat käyttöastevaatimukset, unohtamatta kuitenkaan investointikustannustasoa.

Ratkaisuille tyypillisiä piirteitä ovat mm. suuri siirtokapasiteetti ja käytettävyys, eli korkea käyntiaste, pölyttömyys lastauskohdissa ja vetopäässä, rippeettömyys, elinkaaren huomiointi, HSEQ-näkökulmien sulauttaminen ja uusien materiaali- ja automaatioteknologioiden hyödyntäminen. Valmistajan henkilöstö vastaa myös ratkaisujen käyttöönottovaiheesta ja käyttäjäkoulutuksesta.

Kuljettimen asennustyömää

Kuljettimen asennustyömaa.

Kahdeksan mertin levyisen

Kahdeksan metrin levyisen kaksoiskuljetinsillan asennustyömaa.

Kokonaisratkaisujen tavoitteena on varmistaa materiaalin häiriötön virtaus kaikissa käyttöolosuhteissa koko materiaalinkäsittelyjärjestelmän käyttöiän. Ratkaisujen suunnittelu ja mitoitus alkaa tilaajan suunnitelmista, kuten siirrettävän materiaalin ominaisuuksista, suunnitellusta siirtokapasiteetista, käytettävyydestä, käyttöolosuhteista, laitosja maasto-layoutista, tehdasstandardeista ja -käytännöistä sekä kustannustehokkuudesta.

Kokonaistoteutus tarjoaa räätälöityjä ratkaisuja mm. rauta-, kupari-, sinkki-, kromirikasteiden sekä erilaisten malmien, kalkkikiven, sementin ja hakkeen käsittelyyn, kuljetukseen, varastointiin ja lastaukseen.

Yhteensopivuus muiden toimittajien laitteisiin sekä valmiisiin rakenteisiin

Toimituskokonaisuuksissa on huomioitu yhteensopivuus muiden toimittajien laitteisiin sekä valmiisiin rakenteisiin. Mukana on kattava joukko alan parhaita laitetoimittajia, joiden kanssa tehdään jatkuvaa yhteistyötä ja kehitystyötä. Laitesovitukset tehdään jo valmistus- ja koekasausvaiheessa konepajaolosuhteissa, jolloin asennusaika itse työmaalla minimoidaan ja tilaajan prosessin keskeytyminen jää mahdollisimman lyhyeksi. Järjestelmätoimituksissa projektin kokonaistoimitusaika minimoidaan.

Kustannustehokkaan ja turvallisen materiaalinsiirtoprosessin kannalta rippeettömät ja pölyttömät materiaalin lastaus- ja purkukohdat ovat olennaisia. Tarpeettoman puhdistustyön eliminointi ja materiaalin tarkka hallinta alkaa jo suunnittelupöydältä mm. oikeilla, kullekin materiaalille parhaimmilla komponenttivalinnoilla. Pölynhallinnassa tehdään yhteistyötä alan parhaiden osaajien ja laitetoimittajien kanssa.

Suppilo- ja ohjauslaitarakenteiden suunnittelussa huomioidaan kuljetettavan materiaalin ominaispiirteet, kuten esimerkiksi kuluttavuus, pölyävyys tai tarttuvuus. Oikein suunnitelluilla suppilorakenteilla materiaali saadaan ohjattua lastaus- ja purkukohdissa oikeaan virtaussuuntaan, tukkeutuminen estetään ja rakenteiden kuluminen minimoidaan. Kulutusosien vaihtaminen on tehty helpoksi, turvalliseksi ja nopeaksi.

Optimoidut elinkaarikustannukset

Valtaosa materiaalinkäsittelyjärjestelmän tulevista kustannuksista määräytyy elinkaaren alussa tehdyillä ratkaisuvalinnoilla ja suunnittelulla. Elinkaarenkustannuksista suurin osa taas syntyy käyttöönoton jälkeisenä aikana varaosakuluina ja työnä sekä lisääntyneenä huolto- ja energiatarpeena. Käytännössä tämä tarkoittaa, että hyvällä suunnittelulla ja mahdollisimman aikaisessa vaiheessa tehdyllä elinkaarikustannusten tarkastelulla voidaan vähentää merkittävästi käytönaikaisia kustannuksia.

Tärkeää on ottaa huomioon kaikki yhteenlasketut kustannukset, joita järjestelmälle syntyy sille etukäteen määritellyn elinkaaren aikana. Kulutusosa-, varaosa- ja energiankulutukseen voidaan vaikuttaa muun muassa hihna- ja rullavalinnoilla sekä kuljettimen rakenteen oikealla suunnittelulla. Huoltopalvelukonsepti koostuu useasta tuotteesta, joita kutsutaan nimillä:

  • Smooth Flow – jatkuva materiaalivirta
  • Flow – Care – Flow – komponentit ja varaosat
  • Better Flow – parempi materiaalivirta, analyysit ja kehittäminen
  • Flow Day – eväät tehokkaampaan materiaalivirtaan yhden työpäivän kehityspalaverilla.

Tuoteperheestä voidaan koostaa asiakaskohtaisen tarpeen mukaan optimaalinen palvelusopimus. Keskeisiä tavoitteita tarjottavissa palveluissa ovat käytettävyys, turvallisuus ja toimintavarmuus sekä häiriöiden, tuotantoseisokkien ja tuotannollisten pullonkaulojen eliminointi.

Standardi komponenttitekniikka

Kuljetinkomponentit on kehitetty pitkäaikaisen kokemuksen pohjalta yhdessä käyttäjien kanssa. Ne noudattavat pohjoismaisia kuljetinstandardeja. Tuotteiden design on yrityksen oman kehitystyön tulosta.

Rumpujen ja rullien lisäksi muita komponentteja ovat mm. rullatelineet ja hihnankiristyslaitteet, materiaaliohjaimet ja hihnapuhdistimet. Myös rumpukaavarit ja hihna- aurat kuuluvat komponenttivalikoimaan. Joustavan tuotantoprosessin ansiosta voidaan valmistaa komponentteja myös mittatilaustyönä tilaajan antamien mittojen mukaan.

Hihnasyötin Tervalan

Hihnasyötin Tervolan tehtaalla: hihnaleveys 2400 mm ja pituus 21 metriä.

Erpo Ervasti

Erpo Ervasti

Sales Manager, Solutions

Paakkola Conveyors Oy

erpo.ervasti@paakkola.com

Uusimmat artikkelit

22.11.2024 | Alan Uutiset

Presidentti Stubb jakoi ensimmäistä kertaa kansainvälistymispalkinnot

Yrityspalkinnot saivat Unikie, Konecranes ja ABB. Yhteisöpalkinto annettiin Forest Joensuulle.

Uusittu turbiini vie Metsä Board Kyron tehdasta lähemmäs fossiilittomuutta

Uuden turbiinin paremman hyötysuhteen ansiosta tehtaan biovoimalan tuottaman sähkön osuus tehtaan kokonaistarpeesta kasvaa 50 prosenttiin aiemman kolmasosan sijaan.

Alykkäämpää ja turvallisempaa lasintuotantoa

Jo minuutin sähkökatkos voi aiheuttaa lasintuotannolle jopa kuuden kuukauden suunnittelemattoman seisokin. Schneider Electricin ja Saint-Gobainin yhteisellä hankkeella varmistetaan lasintuotannolle kriittisen hehkutusprosessin luotettavuus ohjelmistopohjaisen automaation avulla.

Fazer sähköistää Lappeenrannan makeistehtaan höyryn tuotannon – yli 10 prosentin vähennys koko konsernin päästöihin

Höyryn tuotannon sähköistyksen myötä tehtaan hiilidioksidipäästöt vähenevät vuositasolla noin 90 prosenttia ja koko Fazer-konsernin päästöt yli 10 prosenttia.

Vesilaitosyhdistyksen Kalkkikivialkalointiopas on päivitetty ajantasalle

Päivitettyyn oppaaseen on kerätty käyttökokemuksia vedenkäsittelylaitoksilta ja uutta tietoa muun muassa kalkkikivialkaloinnin hiilijalanjälkeen, huoltovarmuuteen ja turvallisuuteen liittyen.

2.10.2024 | Tutkimus ja koulutus

SSAB:n Raahen tehtaan uusi päälaboratorio on Pohjoismaiden suurimpia

Laborotorion rakentaminen on osa yhtiön valmistautumista fossiilivapaaseen teräksentuotantoon. Vuosittain laboratoriossa analysoidaan noin 240 000 näytettä, joista tehdään noin 4,4 miljoonaa määritystä.

27.9.2024 | Kumppaniartikkeli

Innovaatiot vaativat yhteistyötä

Suomalainen osaaminen on tärkeässä roolissa globaalin pumppujätti Sulzerin toiminnassa. Sen varaan rakentuvat sekä oma että kumppanien prosessien tutkimus- ja kehitystoiminta ja tehokkuuden jatkuva parantaminen.