https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Maasulkuvikojen paikallistamiseen uusi menetelmä ja keksintö

Vaasan yliopiston tutkijat ovat kehittäneet Protect-DG-tutkimushankkeessa uusia tekniikoita sähköverkon vikatilanteisiin ja hajautetun energian tuotannon hallintaan.

Ny_ABB1

Yksi sähkönjakeluverkkojen suurimmista haasteista on ollut maasulkuvikojen paikallistaminen.

– Tutkimuksen mukaan niin sanottuun virran vastakomponenttiin perustuva menetelmä näyttää erittäin lupaavalta. Tähän tekniikkaan liittyen tehtiin myös keksintö, jonka hyödyntämisestä on käynnistetty neuvottelut Vaasan yliopiston ja kahden yrityksen kesken, sanoo Vaasan yliopiston sähkötekniikan professori Kimmo Kauhaniemi.

Protect-DG-tutkimushankkeen tulosseminaari järjestettiin Vaasan yliopistolla tiistaina 19. syyskuuta. Kaksi vuotta kestänyt hanke toteutettiin yhteistyössä Lappeenrannan teknillisen yliopiston kanssa. Hankkeen päärahoitus tuli Euroopan aluekehitysrahastosta Tekesin INKA-ohjelman kautta. Rahoitusta täydensivät Energiateollisuuden Sähkötutkimuspooli sekä joukko yrityksiä, jotka toivat hankkeeseen myös asiantuntemusta johtoryhmätyöskentelyn kautta.

Hankkeen tavoitteena oli kehittää menetelmiä keskijänniteverkon vianpaikannukseen, tahattoman saarekekäytön estämiseen ja pientuotannon ohjaukseen, erityisesti verkkoon syötettävää signaalia hyödyntäen tai IEC 61850 -standardia soveltaen.

Kansainvälistä sähköasemien ja älykkäiden sähköverkkojen IEC 61850 -standardia sovellettiin tutkimuksessa demonstroimalla sen mahdollisuuksia saarekekäytön estosuojauksessa ja valokaarisuojauksessa. Sovellusmahdollisuuksia löydettiin myös sähkön pientuotannon ja mikrosähköverkkojen ohjauksessa.

Lappeenrannan teknillisen yliopiston tutkimusosuus tuotti uraauurtavaa tutkimusta ohjelmistoradiotekniikan soveltamisessa sähköverkkoa hyödyntävässä tiedonsiirrossa ja sen sovelluksissa.

Vaasan yliopistossa sähköverkkoihin liittyvän osaamisen kehittäminen jatkuu juuri käynnistyneessä kaksivuotisessa VINPOWER-projektissa.

www.uwa.fi

Uusimmat artikkelit

8.5.2025 | Alan Uutiset

Teknologiateollisuus: “Vapautuksen päivä” käänsi hyvin alkaneen vuoden valtavaksi epävarmuudeksi

Teknologiateollisuuden uusien tilausten arvo parani alkuvuonna vuodentakaiseen nähden ja tarjouspyyntökyselyn saldoluku nousi positiiviseksi ensimmäisen kerran yli kahteen vuoteen. Jäsenille tehty kysely kertoo kuitenkin suuresta epävarmuudesta. Donald Trumpin toimet ovat hidastaneet investointipäätöksiä. 

Suomen ja Viron välisen EstLink 2 -yhteyden korjaustyöt alkavat toukokuussa

Merenpohjaan asennetaan uutta kaapelia noin kilometrin verran. Sähkönsiirtoyhteyden odotetaan palaavan kaupalliseen käyttöön heinäkuun puolivälissä.

Kemikaalit aiheuttavat paljon vakavia työtapaturmia – laiminlyönnit voivat johtaa rikosseuraamuksiin

”Työpaikoilla käytetään paljon vaarallisia kemikaaleja huolimattomasti. Valitettavasti monet työnantajat eivät tunnista kemiallisten tekijöiden aiheuttamaa vaaraa omalla työpaikallaan”, työsuojelutarkastaja Mikko Järvenreuna toteaa.

Gasumin biokaasu pienentää Metsä Groupin valmistaman kartongin hiilijalanjälkeä

Vähäpäästöisiä kartonkeja haluavat asiakkaat ovat tyypillisesti suuria toimijoita, joilla on tiukat kestävyystavoitteet.

Olkiluoto 2 palaa sähköntuotantoon vasta toukokuussa

Olkiluoto 2 -laitosyksikön sähköntuotanto keskeytettiin tiistaina 15. huhtikuuta turbiinilaitoksen generaattorilla havaitun kosteuden nousun vuoksi. OL2:n generaattorin roottori vaihdetaan vararoottoriin.

10.3.2025 | Kumppaniartikkeli

Sulzerin innovatiiviset ratkaisut vedenkäsittelyyn ja pumppaamiseen

Sulzer on yksi Suomen johtavista vedenkäsittelyn ja pumppausteknologian toimijoista. Yhtiön panostukset kotimaisuuteen, kestävään kehitykseen, kokonaisratkaisuihin ja asiakaspalveluun tekevät siitä luotettavan kumppanin sekä kunnallisille että teollisille toimijoille.

30.1.2025 | Tutkimus ja koulutus

VTT:n uusi valmennusohjelma auttaa suomalaisyrityksiä puolustusteollisuuden markkinoille

VTT käynnistää maksuttoman valmennusohjelman kaksikäyttöteknologiasta. Puolustusmarkkinat kiinnostavat, mutta yritysten on vaikea tunnistaa osaamista. Siviiliteknologiakin voi soveltua puolustuskäyttöön.