https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Paineella tyhjennettävät kuljetussäiliöt määräaikaistarkastusten piiriin

Paineella tyhjennettävien kuljetussäiliöiden, niin sanottujen bulkkisäiliöiden, rekisteröintirajaa on tiukennettu vuoden alussa voimaan tulleessa uudessa painelaitelainsäädännössä. Jos kuljetussäiliö tyhjennetään yli 0,5 bar paineella, on säiliö rekisteröitävä painelaite, ja säiliölle on tehtävä määräaikaistarkastus kahden vuoden välein. 

 

painesäiliökuljetus_tukes

Paineella tyhjennettävien kuljetussäiliöiden rekisteröintiraja oli aiemmin 1,0 bar. Paineella tyhjennettävät kuljetussäiliöt on tarkoitettu vaarattomiksi luokiteltujen jauhe- ja raemaisten aineiden ammattimaisiin tiekuljetuksiin. Painelaiteturvallisuus-asetuksen 1549/2016 mukaan kuljetussäiliö on rekisteröitävä painelaite, jos säiliön tyhjennyksessä käytetään yli 0,5 bar painetta. Rekisteröintiraja on sama kuin vastaavilla vaarallisten aineiden kuljetussäiliöillä.

Uuden määräyksen mukaan kuljetussäiliön omistajan tai haltijan on pyydettävä tarkastuslaitokselta muutostarkastus, jossa säiliö rekisteröidään. Tarkastuslaitos toimittaa Tukesille säiliön rekisteröinti- ja tarkastustiedot. Omistajan tai haltijan on huolehdittava, että säiliölle tehdään määräaikaistarkastus kahden vuoden välein.

Muutostarkastuksessa on otettava huomioon, ettei kuljetussäiliön kuntoa ole varmennettu tarkastuslaitoksen määräaikaistarkastuksilla. Muutostarkastuksessa on tämän vuoksi tärkeää selvittää:

•onko säiliössä tekniset tiedot sisältävä merkintäkilpi ja onko säiliöstä teknisiä asiakirjoja

•onko säiliö ollut poistettuna määräaikaistarkastusten piiristä suurimman sallitun käyttöpaineen alentamisen perusteella (aiemman lainsäädännön painerajan 1,0 bar mukaisesti)

•onko säiliö ollut pitkään poissa käytöstä

•onko säiliötä tai sen tukirakenteita korjattu omatoimisesti

•onko säiliössä tai sen tukirakenteissa silmämääräisesti havaittavia poikkeamia kuten syöpymiä, halkeamia tai heikkolaatuisia hitsausliitoksia

•onko säiliön luukku ja sen lukituslaite kunnossa

•onko säiliön varoventtiili toimintakykyinen ja vastaako avautumispaine suurinta sallittua käyttöpainetta, lisäksi varoventtiilin putki ei saa olla tukossa.

www.tukes.fi

Uusimmat artikkelit

Uusittu turbiini vie Metsä Board Kyron tehdasta lähemmäs fossiilittomuutta

Uuden turbiinin paremman hyötysuhteen ansiosta tehtaan biovoimalan tuottaman sähkön osuus tehtaan kokonaistarpeesta kasvaa 50 prosenttiin aiemman kolmasosan sijaan.

18.11.2024 | Alan Uutiset

Gasum lähtee Tanskan biokaasumarkkinoille

Gasum ostaa Hærup Biogas ApS:n biokaasulaitoksen. Tanska on houkutteleva paikka biokaasun tuotannolle vahvan maataloussektorinsa ansiosta – raaka-ainetta riittää. Maa on Euroopan neljänneksi suurin biokaasun tuottaja.

Alykkäämpää ja turvallisempaa lasintuotantoa

Jo minuutin sähkökatkos voi aiheuttaa lasintuotannolle jopa kuuden kuukauden suunnittelemattoman seisokin. Schneider Electricin ja Saint-Gobainin yhteisellä hankkeella varmistetaan lasintuotannolle kriittisen hehkutusprosessin luotettavuus ohjelmistopohjaisen automaation avulla.

Fazer sähköistää Lappeenrannan makeistehtaan höyryn tuotannon – yli 10 prosentin vähennys koko konsernin päästöihin

Höyryn tuotannon sähköistyksen myötä tehtaan hiilidioksidipäästöt vähenevät vuositasolla noin 90 prosenttia ja koko Fazer-konsernin päästöt yli 10 prosenttia.

Vesilaitosyhdistyksen Kalkkikivialkalointiopas on päivitetty ajantasalle

Päivitettyyn oppaaseen on kerätty käyttökokemuksia vedenkäsittelylaitoksilta ja uutta tietoa muun muassa kalkkikivialkaloinnin hiilijalanjälkeen, huoltovarmuuteen ja turvallisuuteen liittyen.

2.10.2024 | Tutkimus ja koulutus

SSAB:n Raahen tehtaan uusi päälaboratorio on Pohjoismaiden suurimpia

Laborotorion rakentaminen on osa yhtiön valmistautumista fossiilivapaaseen teräksentuotantoon. Vuosittain laboratoriossa analysoidaan noin 240 000 näytettä, joista tehdään noin 4,4 miljoonaa määritystä.

27.9.2024 | Kumppaniartikkeli

Innovaatiot vaativat yhteistyötä

Suomalainen osaaminen on tärkeässä roolissa globaalin pumppujätti Sulzerin toiminnassa. Sen varaan rakentuvat sekä oma että kumppanien prosessien tutkimus- ja kehitystoiminta ja tehokkuuden jatkuva parantaminen.