https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Säännöllinen öljyanalyysi lisää tuuliturbiinien tehokkuutta

Toiminnan tehostaminen ja kustannustehokkuus ovat nousseet entistä tärkeämmiksi tekijöiksi tuulivoimaloiden kasvun takaamisessa ja kilpailukyvyn ylläpitämisessä. Tämä on saanut yritysjohdon ja insinöörit etsimään aktiivisesti uusia keinoja tehokkuuden parantamiseksi. Monissa tuulivoimayrityksissä onkin nyt ymmärretty oikean voiteluöljyn ja säännöllisen öljyanalyysin merkitys toiminnan tehokkuudelle.

Öljyanalyysiohjelma on yksi tärkeimmistä tuuliturbiinin ennakkohuolto- ohjelmista. Analyysi sisältää sarjan testejä, joissa määritellään laitteiston komponenttien ja käytössä olevien voiteluaineiden tila. Oikeaoppisesti toteutettu öljyanalyysi voi turvata tuulivoimalan laitteiden suorituskyvyn ja tuotannon tasaisuuden sekä vähentää ylimääräisen huollon tarvetta.

Tarkkuus näytteenotossa takaa onnistumisen

Öljyanalyysin tulosten paikkansapitävyys voidaan taata noudattamalla näytteenoton ohjeistusta. Ensiksikin huoltohenkilöstön olisi aina käytettävä puhdasta ja kuivaa näytepulloa öljynäytteiden ottamisessa. Mikäli näytepullossa on mitä tahansa epäpuhtauksia ennen öljynäytteen ottamista, tulos voi olla epätarkka. Useimmat öljyanalyysiyritykset tarjoavat näytepulloja näytteiden ottamista varten.

Huolto- ja tuotantoinsinöörien tulisi ottaa näytteet käynnin aikana, laitteiston ollessa tavanomaisessa toimintalämpötilassa. Ellei näytteenotto käynnin aikana ole mahdollista, näyte voidaan ottaa myös mahdollisimman pian laitteiston pysäyttämisen jälkeen, kuitenkin viimeistään 30 minuutin kuluttua.

Kuva 1

Öljynäytteet pitäisi aina ottaa samalla tavalla ja samasta näytteenottokohdasta. Tällä tavoin taataan, että peräkkäisten öljynäytteiden analyysitulokset ja niiden kehitystrendit ovat vertailukelpoisia. Parhaan näytteenottokohdan määrittämiseksi on ehdottomasti kysyttävä sovelluskohtaisia ohjeita öljyanalyysin tarjoajalta ja laitevalmistajalta. Kun sijainti on määritetty, on se merkittävä huolto-ohjeisiin, jotta näytteet voidaan aina ottaa samasta kohdasta.

Öljynäyte pitää ottaa aina ennen öljyn vaihtoa. Koneesta laskettua öljyä ei voi enää käyttää uudelleen hydrauliikoissa ja vaihteistoissa, vaikka se olisi todettu edelleen käyttökelpoiseksi. Näytettä ei saa myöskään ottaa laitteesta heti öljynvaihdon jälkeen tai silloin, kun uutta öljyä on juuri lisätty laitteeseen suuri määrä.

Näytteenottovälit kannattaa päättää etukäteen

Huoltohenkilöstölle suositellaan näytteenottovälien määrittämistä, jotta laitteisto-ongelmat voidaan havaita ajoissa. Näytteenotto tulee yleensä edullisemmaksi kuin korjaus tai tuotannon menetys.

Turbiinin vaihteiston öljyn näytteenottoväli on tyypillisesti kuusi kuukautta, kun taas hydrauliikassa se on vuosi. Näyte kannattaa kuitenkin ottaa useammin, jos kulumista tai epäpuhtauksia havaitaan normaalia enemmän, värinälukemat lisääntyvät, tai laitteiston käyntilämpötila nousee yllättävästi.

Verkkopohjaista tehokkuutta

Vaikka osallistut öljyanalyysiohjelmaan, sinun ei silti tarvitse hukkua paperiraportteihin. Digitaalisena aikana huoltohenkilöstö voi vähentää toimistojen paperikuormitusta ja silti hallita öljyanalyysiohjelmaa onnistuneesti.

Useimmat öljyanalyysiyritykset tarjoavat jonkinlaisia verkkopohjaisia palveluja, joten on tärkeää arvioida yritykset sen perusteella, miten niiden tarjoamat vaihtoehdot helpottavat öljyanalyysiohjelman hallinnollista puolta. Monia tehtäviä, kuten laitteiden rekisteröinnin hallintaa ja päivitystä, esitäytettyjen näytepulloetikettien tulostusta, näytepakkausten tilaamista ja näytteiden lähettämistä, helpottavat huomattavasti johtavien öljyanalyysintarjoajien verkkopohjaiset työkalut.

Verkkopohjaisista ohjelmista huoltohenkilöstö voi myös saada oikeat työkalut tehdäkseen tiedostavia päätöksiä öljyn ja laitteiston kunnosta. Esimerkiksi ExxonMobililla, joka on pitkään ollut öljyanalyysien eturintamassa koko maailmassa, on oma Signum-ohjelmansa.

Ohjelma lähettää huoltohenkilöstölle asiantuntevia öljyanalyysiraportteja, joissa tunnistetaan mahdolliset ongelmat, luetellaan mahdollisia syitä ja suositellaan korjaustoimenpiteitä. Tiedostot ovat muodossa, joka on helppo jakaa kollegoiden kanssa. Sivustossa on myös tietokirjasto, josta huoltohenkilöstö voi etsiä lisätietoja tietyistä laitteisto-ongelmista.

Robert Pears

Robert Pears

ExxonMobil Fuels &

Lubricants

Uusimmat artikkelit

16.1.2025 | Alan Uutiset

Sähkön vuosi 2024: päästöt vähenivät 25 prosenttia

Ydinvoima on edelleen suurin sähkön tuotantomuoto, tuuli on noussut toiseksi suurimmaksi. Sähkön päästöt ovat nyt vain kymmenes vuoden 2010 päästöistä.

Iijoen Haapakosken vesivoimalaitoksen turbiinin peruskunnostus valmistui

Tammikuun alussa tehtyjen onnistuneiden koekäyttöjen jälkeen voimalaitoksen molempien turbiinien koko kapasiteetti on taas käytössä.

30.12.2024 | Tutkimus ja koulutus

Ammoniakki -tutkimusprojekti sai miljoonarahoituksen

Ammoniakki kytkeytyy erittäin vahvasti vetytalouden edistämiseen. Sen käyttöön liittyy kuitenkin monia kysymyksiä, joita selvitetään yliopistojen ja teollisuuden yhteisessä tutkimushankkeessa.

12.12.2024 | Kumppaniartikkeli

Väylät kuntoon

Väylävirastolla, kunnilla ja kaupungeilla on paljon tieverkoston korjausvelkaa. Teitä ei kuitenkaan kannata päällystää ennen kuin on tutkittu kantavatko teiden pohjat. Pahimmassa tapauksessa päällystetty tie on seuraavana keväänä taas rikki.

Metsä Group: Puuperäisen hiilidioksidin talteenotto on iso mahdollisuus

Metsä Group ja Andritz ovat selvittäneet, millaisia vaikutuksia aiheutuisi noin neljän miljoonan hiilidioksiditonnin talteenotosta Kemin biotuotetehtaalla.

Fazer sähköistää Lappeenrannan makeistehtaan höyryn tuotannon – yli 10 prosentin vähennys koko konsernin päästöihin

Höyryn tuotannon sähköistyksen myötä tehtaan hiilidioksidipäästöt vähenevät vuositasolla noin 90 prosenttia ja koko Fazer-konsernin päästöt yli 10 prosenttia.

Vesilaitosyhdistyksen Kalkkikivialkalointiopas on päivitetty ajantasalle

Päivitettyyn oppaaseen on kerätty käyttökokemuksia vedenkäsittelylaitoksilta ja uutta tietoa muun muassa kalkkikivialkaloinnin hiilijalanjälkeen, huoltovarmuuteen ja turvallisuuteen liittyen.