Moottoriöljyltä lisää vaihtovälivarmuutta raskaaseen ajoon

Teboil Super HPD ECV -moottoriöljyt ylittävät joukon uusia suorituskykyluokkia. Uudistuksen myötä öljy täyttää erityisesti raskaiden Volvojen viimeisimmät VDS-4.5-vaatimukset sekä API CK-4 -luokituksen.

Kuvituskuva_Raskas Volvo

Teboil on viime aikoina tuonut markkinoille useita uusia tuotteita eri tuoteryhmiin. Samaan aikaan myös olemassa olevia tuotteita kehitetään jatkuvasti. Voiteluaineidensa tuotekehityksen seurauksena Super HPD ECV -sarjan moottoriöljyt ylittävät nyt uusia suorituskykyvaatimuksia, kuten API CK-4, Volvo VDS-4.5, Renault RLD-4, Cummins CES 20086 ja Mack EO-S 4.5.

- Suomalaisten markkinoiden kannalta erityisesti Volvon uusin moottoriluokitus on tärkeä. Suomessa on paljon Volvon raskasta ajoneuvo- ja työkonekalustoa. Nyt voimme tarjota asiakkaillemme uusimman Volvo VDS-4.5 -vaatimuksen ylittävät moottoriöljyt, tuoteryhmäpäällikkö Juha-Pekka Riihimäki toteaa.

Vaihtovälivarmuutta raskaaseen ajoon

Uusitun reseptin myötä moottoriöljyt säilyttävät ominaisuutensa luotettavasti pidempään. Uusien luokitustasojen johdosta öljyillä on nyt parannetut puhtaanapito- ja kulumisenesto-ominaisuudet, jolloin ne antavat tehokkaamman suojan koko öljynvaihtovälin ajan.

Vakaiden viskositeettiominaisuuksien sekä tehokkaan ilmanerottumisen ansiosta voitelukalvo säilyy vahvana myös kriittisen korkeassa kuormituksessa. Öljyt kestävät myös aikaisempaa paremmin hapettumisesta johtuvaa vanhenemista, jota erityisesti korkeat öljyn lämpötilat nopeuttavat.

- Yhä tehokkaammat moottorit, raskaammat kuormat ja pidemmät öljyvaihtovälit asettavat moottoriöljyn ominaisuudet koetukselle. Uuden sarjan moottoriöljyt tarjoavat luotettavaa voitelua koko öljynvaihtovälin ajan, Riihimäki toteaa.

Sopii myös vanhempaan kalustoon

Kaikki Teboil-voiteluaineet valmistetaan Haminan voiteluainetehtaalla ja ne on suunniteltu vaativiin pohjoisiin käyttöolosuhteisiin. Moottoriöljyt sopivat sekä työkonekalustoon että maantieliikenteeseen. Moderni Mid-SAPS-tyyppinen lisäaineteknologia on yhteensopiva monien pakokaasun jälkikäsittelylaitteilla varustettujen moottorien kanssa. Moottoriöljysarjan uudet luokitukset ovat taaksepäin yhteensopiva. Öljyt sopivat siis erinomaisesti myös vanhempaan kalustoon tarjoten niillekin entistä parempaa 

Uusimmat artikkelit

15.2.2019 | Tutkimus ja koulutus

Tampereen yliopisto panostaa tekoälyn soveltamiseen teollisuudessa

Tekoälyn tuomaa murrosta rummutetaan paljon, mutta hyödyntämättömiä sovellusmahdollisuuksia Suomen teollisuudessa on edelleen merkittävästi. Tätä potentiaalia kartoitetaan Tampereen yliopiston ja yritysten käynnistämässä kaksivuotisessa MIDAS-tekoälyprojektissa.  

11.2.2019 | Alan Uutiset

Uusi verkkotyökalu organisaatioille tekoälykypsyyden testaamiseen

VTT:n kehittämän verkkotyökalun avulla organisaatiot voivat selvittää tekoälyvalmiutensa. Työkalua esitellään tänään 11.2.2019 klo 17 alkavassa AI Monday -tilaisuudessa Helsingin keskuskirjasto Oodissa.

Tulevaisuuden toimivat väylät edellyttävät monipuolisia rahoituskeinoja ja merkittävää rahoitustason nostoa

Liikennejärjestelmän kehittäminen edellyttää pitkäjänteisiä rahoituspäätöksiä sekä riittävää liikenneverkon kunnossapidon ja kehittämisen rahoitustasoa, sanoi Väylän pääjohtaja Kari Wihlman viraston ensimmäisessä sidosryhmätilaisuudessa tänään perjantaina 8.2. Finlandiatalolla.

Energiayhtiö Gasum siirtyi käyttämään 100 %:sti uusiutuvaa sähköä

Energiayhtiö Gasum on siirtynyt käyttämään uusiutuvaa sähköä kaikessa toiminnassaan vuoden 2018 alusta alkaen. Kaikki yhtiön käyttämä sähkö 150 GWh on tuotettu Pohjoismaisella vesivoimalla. 

Elintarvikealalle Suomen ensimmäinen materiaalitehokkuuden sitoumus

Suomen ensimmäinen materiaalitehokkuuden sitoumus julkistettiin 8.2.2019. Elintarviketeollisuuden, kaupan ja pakkausalan sekä kolmen ministeriön välisellä sitoumuksella vähennetään ruoan valmistuksen, jakelun ja kulutuksen ympäristövaikutuksia vuosina 2019–2021. 

VTT kehitti uudentyyppisen laitteen hankalien jätemateriaalien prosessointiin

VTT:n kehittämällä lieriöekstruuderilla on hyvät mahdollisuudet mullistaa kierrätettävien materiaalien käsittelyä ja siten edistää kiertotalousliiketoimintaa. Se soveltuu esimerkiksi hankalien tekstiili- ja muovijätteiden ja hävikkiruoan pelletointiin. Laitteen ensimmäinen prototyyppi ylitti jo ensimmäisissä testeissä tutkijoiden ja teollisen ohjausryhmän odotukset. VTT etsii parhaillaan tekniikalle kaupallistajaa.