https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Alan Uutiset | 29.8.2016

3D-tulostuksesta uutta liiketoimintaa Lappiin

Ilmatieteen laitoksen Lapin ilmatieteellisessä tutkimuskeskuksessa (LIT) on kokeiltu 3D-tulostusta erilaisten mittalaitteiden suojaamiseen. Omien tarpeiden lisäksi 3D-tulostuksen kaavaillaan tuottavan myös uutta yritystoimintaa Lappiin.

Ilmatietlaitos

Lähde: Ilmatieteen laitos (kuva: Riikka Ylitalo).

Lapin ilmatieteellinen tutkimuskeskus (LIT) Sodankylässä ylläpitää laajaa säähavainto- ja tutkimusmittalaitteiden verkostoa. Ankarat sääolot ja talviolosuhteet vaativat havaintolaitteisiin muun muassa koteloita, jotka suojaavat laitteita lumelta.

- Pahimmillaan laitteissa ei ole lainkaan huomioitu niiden käyttöä talviolosuhteissa, jolloin sääsuojaus on ratkaistava itse tavalla tai toisella. Tällaisiin ongelmiin olemme hakeneet ratkaisua 3D-tulostuksesta jo muutaman vuoden ajan, kertoo tutkija Riika Ylitalo.

Uudenlaista liiketoimintaa

Euroopan aluekehitysrahaston (EAKR) -rahoituksen saaneessa ”3D – liiketoimintaa Lapin yrityksille” -hankkeessa Ilmatieteen laitos on hankkimassa ammattilaistasoisen 3D-tulostusjärjestelmän, jolla sääsuojia, mutta myös muunlaisia komponentteja, kuten varaosia ja optisten mittalaitteiden kohdistimia, voidaan valmistaa itse.

- Hankkeessa pyritään kuitenkin samalla levittämään tähän mennessä kertynyttä tietämystä 3D-tulostuksesta myös muille Lapin yrityksille, sillä tekniikasta voi olla hyötyä monilla eri aloilla. Hankkeen ideana on tehdä 3D-tulostustoiminnan käynnistäminen, tarjolla oleva laitteisto sekä viime kädessä tulostustuotteet tutuksi paikallisille yrityksille, jotta ne voivat itse löytää kipinän oman 3D-tulostukseen pohjautuvan liiketoiminnan käynnistämiseen, Ylitalo sanoo.

Hankkeen pitkän aikavälin tavoitteena on saada hankkeessa mukana olevat yritykset käynnistämään omaa 3D-liiketoimintaa.

Uusimmat artikkelit

14.5.2025 | Alan Uutiset

Prysmianin käyttöön vihitty 185-metrinen kaapelitorni on Suomen korkein rakennus

Yritys on tehnnyt suuria investointeja tehtaaseen, ja odottaa suurjännitekaapeleiden globaalin markkinan kasvun kiihtyvän edelleen.

Rail Baltica -ratatyömaalla hyödynnetään suomalaista 3D-koneohjausjärjestelmää

Täysin digitalisoidussa mallipohjaisessa rakentamisessa työtä voivat tehdä yhdessä reaaliaikaisesti infrasuunnittelija, työkoneenkuljettaja, työmaapäällikkö ja projektinjohto.

Suomen ja Viron välisen EstLink 2 -yhteyden korjaustyöt alkavat toukokuussa

Merenpohjaan asennetaan uutta kaapelia noin kilometrin verran. Sähkönsiirtoyhteyden odotetaan palaavan kaupalliseen käyttöön heinäkuun puolivälissä.

Kemikaalit aiheuttavat paljon vakavia työtapaturmia – laiminlyönnit voivat johtaa rikosseuraamuksiin

”Työpaikoilla käytetään paljon vaarallisia kemikaaleja huolimattomasti. Valitettavasti monet työnantajat eivät tunnista kemiallisten tekijöiden aiheuttamaa vaaraa omalla työpaikallaan”, työsuojelutarkastaja Mikko Järvenreuna toteaa.

Gasumin biokaasu pienentää Metsä Groupin valmistaman kartongin hiilijalanjälkeä

Vähäpäästöisiä kartonkeja haluavat asiakkaat ovat tyypillisesti suuria toimijoita, joilla on tiukat kestävyystavoitteet.

10.3.2025 | Kumppaniartikkeli

Sulzerin innovatiiviset ratkaisut vedenkäsittelyyn ja pumppaamiseen

Sulzer on yksi Suomen johtavista vedenkäsittelyn ja pumppausteknologian toimijoista. Yhtiön panostukset kotimaisuuteen, kestävään kehitykseen, kokonaisratkaisuihin ja asiakaspalveluun tekevät siitä luotettavan kumppanin sekä kunnallisille että teollisille toimijoille.

30.1.2025 | Tutkimus ja koulutus

VTT:n uusi valmennusohjelma auttaa suomalaisyrityksiä puolustusteollisuuden markkinoille

VTT käynnistää maksuttoman valmennusohjelman kaksikäyttöteknologiasta. Puolustusmarkkinat kiinnostavat, mutta yritysten on vaikea tunnistaa osaamista. Siviiliteknologiakin voi soveltua puolustuskäyttöön.