https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Alan Uutiset | 20.5.2016

3D-tulostus mahdollistaa uudet innovaatiot elintarvikemarkkinoille

VTT on käynnistänyt uudentyyppisten, 3D-tulostusteknologiaa hyödyntävien elintarvikkeiden valmistusmenetelmän kehittämisen. Ensimmäisissä kokeissa on valmistettu 3D-tulostamalla prototyyppejä tärkkelyksestä ja selluloosasta. Kehitystyössä hyödynnetään VTT:n biomateriaaliosaamista. Tutkijat työstävät parhaillaan muun muassa härkäpapu- ja kaurarikasteita sekä maitoproteiineja erilaisia tuoterakenteita varten.

elintarvike_3d

– Teolliseen mittakaavaan pääseminen edellyttää vielä paljon työtä. Materiaalien lisäksi tarvitaan myös elintarviketeollisuudelle soveltuvien laitteiden kehitystyötä. Laitteita voidaan kehittää myös kotikäyttöön ja myyntiautomaatteihin”, kertoo johtava tutkija Nesli Sözer VTT:ltä.

Moni nykypäivän markkinoilla menestyvä elintarvikeinnovaatio perustuu luovaan tapaan yhdistää erilaisia kuluttajat yllättäviä rakenteita: esimerkiksi rapeita, pehmeitä tai geelimäisiä kerroksia tai erityisen rapeita kuorrutteita. Kerros kerrokselta -valmistustapaan perustuva 3D-teknologia tarjoaa tähän uusia toteutusmahdollisuuksia.

Elintarvikkeiden 3D-tulostus on suuren mielenkiinnon kohde maailmalla. Se on uusi tekniikka, joka johtaa kehitystä kohti yksilöllisiä välipaloja ja muita tuotteita, joissa erilaiset rakenteet, kuviot, maut ja tuoksut yhdistyvät.

Uusi projekti kehittää 3D-tulostukseen soveltuvia seoksia

VTT ja Aalto-yliopisto käynnistävät Tekesin rahoittaman projektin, jonka tavoite on kehittää elintarvikkeiden monikerroksisia rakenteita taloudellisesti kannattavasti ja kestävästi. Tutkimuskumppaneiden erityinen tehtävä on kehittää elintarvikeraaka-aineista seoksia, joilla on 3D-tulostukseen soveltuvat virtausominaisuudet.

Projektissa kehitetään parhaillaan globaalisti kilpailukykyistä teknologiaa kotimaisen elintarviketeollisuuden, laitevalmistajien, ohjelmisto- ja verkkopalvelujen toimittajien ja vähittäiskaupan hyödynnettäväksi.

 

Uusimmat artikkelit

22.4.2024 | Alan Uutiset

Nesteen ensimmäinen koeajo käytetyistä renkaista valmistetulla pyrolyysiöljyllä onnistui

Koeajossa Neste tuotti korkealaatuista raaka-ainetta uusien muovien ja kemikaalien valmistukseen.

Euroopan suurin ja modernein taivekartonkikone vihittiin käyttöön Husumissa Ruotsissa

Metsä Boardin Husumin taivekartonkikone on 600 000 tonnin vuosikapasiteetilla Euroopan suurin ja modernein, ja sen tuotannossa käytetty energia on 98-prosenttisesti fossiilitonta

15.4.2024 | Tutkimus ja koulutus

VTT:n miljoonainvestointi plasma-FIB-pyyhkäisyelektronimikroskooppiin – Huippuluokan materiaalikehitystä teollisuuden tarpeisiin

Suomen ensimmäinen plasma-FIB-tekniikkaan perustuva pyyhkäisyelektronimikroskooppi on otettu käyttöön VTT:n tiloissa Espoossa. Investointi edistää merkittävästi suomalaista materiaalien tutkimusta esimerkiksi vetytalouden, laivateollisuuden ja akkuteollisuuden tarpeisiin sekä palvelee materiaalivaurioiden selvitystä.

Kuinka hyvä 3D-tulostettu ja laserkarkaistu työkalu voi olla?

SSAB:n Borlängen tehtaalla testattiin 3D-tulostettuja työkaluja tuotannossa. Laserkarkaistu lävistin saavutti kolminkertaisen käyttöiän verrattuna alkuperäiseen osaan. Pidemmän käyttöiän lisäksi kustannukset ovat huomattavasti alhaisemmat.

16.2.2024 | Kumppaniartikkeli

Sulzerilla panostetaan asiakassuhteisiin

Maailmanluokan pumppukaupoissa suurin arvo luodaan asiakkaan kanssa.

Espoosta ensimmäinen kaupunki, jonka sähköverkosta tulee pullonkaula puhtaalle siirtymälle?

“Espoossa sähköverkon kapasiteetti tulee vastaan ensimmäisenä ja datan perusteella muutos tapahtuu nyt nopeammin kuin kukaan olisi vielä muutama vuosi sitten uskonut”, Carunan asiakkuusjohtaja Kosti Rautiainen sanoo.

Metsä Tissuen Kreuzaun tehtaalla siirryttiin puupelletteihin - päästöt vähenevät 30 000 CO2-tonnia vuodessa

Siirtymän taustalla oli yksinkertainen idea vaihtaa polttoainetta, mutta säilyttää tekninen infrastruktuuri ennallaan.