https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Alan Uutiset | 20.5.2016

3D-tulostus mahdollistaa uudet innovaatiot elintarvikemarkkinoille

VTT on käynnistänyt uudentyyppisten, 3D-tulostusteknologiaa hyödyntävien elintarvikkeiden valmistusmenetelmän kehittämisen. Ensimmäisissä kokeissa on valmistettu 3D-tulostamalla prototyyppejä tärkkelyksestä ja selluloosasta. Kehitystyössä hyödynnetään VTT:n biomateriaaliosaamista. Tutkijat työstävät parhaillaan muun muassa härkäpapu- ja kaurarikasteita sekä maitoproteiineja erilaisia tuoterakenteita varten.

elintarvike_3d

– Teolliseen mittakaavaan pääseminen edellyttää vielä paljon työtä. Materiaalien lisäksi tarvitaan myös elintarviketeollisuudelle soveltuvien laitteiden kehitystyötä. Laitteita voidaan kehittää myös kotikäyttöön ja myyntiautomaatteihin”, kertoo johtava tutkija Nesli Sözer VTT:ltä.

Moni nykypäivän markkinoilla menestyvä elintarvikeinnovaatio perustuu luovaan tapaan yhdistää erilaisia kuluttajat yllättäviä rakenteita: esimerkiksi rapeita, pehmeitä tai geelimäisiä kerroksia tai erityisen rapeita kuorrutteita. Kerros kerrokselta -valmistustapaan perustuva 3D-teknologia tarjoaa tähän uusia toteutusmahdollisuuksia.

Elintarvikkeiden 3D-tulostus on suuren mielenkiinnon kohde maailmalla. Se on uusi tekniikka, joka johtaa kehitystä kohti yksilöllisiä välipaloja ja muita tuotteita, joissa erilaiset rakenteet, kuviot, maut ja tuoksut yhdistyvät.

Uusi projekti kehittää 3D-tulostukseen soveltuvia seoksia

VTT ja Aalto-yliopisto käynnistävät Tekesin rahoittaman projektin, jonka tavoite on kehittää elintarvikkeiden monikerroksisia rakenteita taloudellisesti kannattavasti ja kestävästi. Tutkimuskumppaneiden erityinen tehtävä on kehittää elintarvikeraaka-aineista seoksia, joilla on 3D-tulostukseen soveltuvat virtausominaisuudet.

Projektissa kehitetään parhaillaan globaalisti kilpailukykyistä teknologiaa kotimaisen elintarviketeollisuuden, laitevalmistajien, ohjelmisto- ja verkkopalvelujen toimittajien ja vähittäiskaupan hyödynnettäväksi.

 

Uusimmat artikkelit

20.8.2025 | Alan Uutiset

Teollisuuden Voiman uusi toimitusjohtaja on Philippe Bordarier

Fysiikan tohtori Philippe Bordarier siirtyy tehtävään Hollannin energiayhtiö Neolta. Hän aloittaa työnsä joulukuun alussa.

Euroopan modernein kartonkituotantolinja avattiin Oulussa

Stora Enson Oulun tehtaan uusi tuotantolinja vihittiin käyttöön 18. elokuuta. Tehdasalueen uudistuksiin on investoitu 1,1 miljardia euroa.

Metso laajensi kaivosalueen ytimessä toimivaa huoltokeskustaan Chilessä

La Negran alueella toimiva huoltokeskus on kolminkertaistanut sopimustensa määrän viime vuosien aikana. Laajennus parantaa erityisesti suurten laitteiden huoltokyvykyyttä.

Työturvallisuusrikoksesta ja ympäristön törkeästä turmelemisesta ehdollista vankeutta

Etelä-Pohjanmaan käräjäoikeus tuomitsi kauhavalaisen yrityksen törkeästä ympäristön turmelemisesta ja työturvallisuusrikoksesta yhteisösakkoon ja rikoshyödyn menettämiseen. Laiminlyönnit paljastuivat työsuojelutarkastuksessa.

Aalto-yliopistosta valmistuu avoimen automaation osaajia

"Oppiminen on sujunut parhaiten silloin, kun opiskelijoilla ei ole ennakko-oletuksia oikeasta tai väärästä tavasta tehdä automaatiota," tekniikan professori Valeriy Vyatkin toteaa. 

Rail Baltica -ratatyömaalla hyödynnetään suomalaista 3D-koneohjausjärjestelmää

Täysin digitalisoidussa mallipohjaisessa rakentamisessa työtä voivat tehdä yhdessä reaaliaikaisesti infrasuunnittelija, työkoneenkuljettaja, työmaapäällikkö ja projektinjohto.

10.3.2025 | Kumppaniartikkeli

Sulzerin innovatiiviset ratkaisut vedenkäsittelyyn ja pumppaamiseen

Sulzer on yksi Suomen johtavista vedenkäsittelyn ja pumppausteknologian toimijoista. Yhtiön panostukset kotimaisuuteen, kestävään kehitykseen, kokonaisratkaisuihin ja asiakaspalveluun tekevät siitä luotettavan kumppanin sekä kunnallisille että teollisille toimijoille.