https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Alan Uutiset | 20.5.2016

3D-tulostus mahdollistaa uudet innovaatiot elintarvikemarkkinoille

VTT on käynnistänyt uudentyyppisten, 3D-tulostusteknologiaa hyödyntävien elintarvikkeiden valmistusmenetelmän kehittämisen. Ensimmäisissä kokeissa on valmistettu 3D-tulostamalla prototyyppejä tärkkelyksestä ja selluloosasta. Kehitystyössä hyödynnetään VTT:n biomateriaaliosaamista. Tutkijat työstävät parhaillaan muun muassa härkäpapu- ja kaurarikasteita sekä maitoproteiineja erilaisia tuoterakenteita varten.

elintarvike_3d

– Teolliseen mittakaavaan pääseminen edellyttää vielä paljon työtä. Materiaalien lisäksi tarvitaan myös elintarviketeollisuudelle soveltuvien laitteiden kehitystyötä. Laitteita voidaan kehittää myös kotikäyttöön ja myyntiautomaatteihin”, kertoo johtava tutkija Nesli Sözer VTT:ltä.

Moni nykypäivän markkinoilla menestyvä elintarvikeinnovaatio perustuu luovaan tapaan yhdistää erilaisia kuluttajat yllättäviä rakenteita: esimerkiksi rapeita, pehmeitä tai geelimäisiä kerroksia tai erityisen rapeita kuorrutteita. Kerros kerrokselta -valmistustapaan perustuva 3D-teknologia tarjoaa tähän uusia toteutusmahdollisuuksia.

Elintarvikkeiden 3D-tulostus on suuren mielenkiinnon kohde maailmalla. Se on uusi tekniikka, joka johtaa kehitystä kohti yksilöllisiä välipaloja ja muita tuotteita, joissa erilaiset rakenteet, kuviot, maut ja tuoksut yhdistyvät.

Uusi projekti kehittää 3D-tulostukseen soveltuvia seoksia

VTT ja Aalto-yliopisto käynnistävät Tekesin rahoittaman projektin, jonka tavoite on kehittää elintarvikkeiden monikerroksisia rakenteita taloudellisesti kannattavasti ja kestävästi. Tutkimuskumppaneiden erityinen tehtävä on kehittää elintarvikeraaka-aineista seoksia, joilla on 3D-tulostukseen soveltuvat virtausominaisuudet.

Projektissa kehitetään parhaillaan globaalisti kilpailukykyistä teknologiaa kotimaisen elintarviketeollisuuden, laitevalmistajien, ohjelmisto- ja verkkopalvelujen toimittajien ja vähittäiskaupan hyödynnettäväksi.

 

Uusimmat artikkelit

22.11.2024 | Alan Uutiset

Presidentti Stubb jakoi ensimmäistä kertaa kansainvälistymispalkinnot

Yrityspalkinnot saivat Unikie, Konecranes ja ABB. Yhteisöpalkinto annettiin Forest Joensuulle.

Uusittu turbiini vie Metsä Board Kyron tehdasta lähemmäs fossiilittomuutta

Uuden turbiinin paremman hyötysuhteen ansiosta tehtaan biovoimalan tuottaman sähkön osuus tehtaan kokonaistarpeesta kasvaa 50 prosenttiin aiemman kolmasosan sijaan.

Alykkäämpää ja turvallisempaa lasintuotantoa

Jo minuutin sähkökatkos voi aiheuttaa lasintuotannolle jopa kuuden kuukauden suunnittelemattoman seisokin. Schneider Electricin ja Saint-Gobainin yhteisellä hankkeella varmistetaan lasintuotannolle kriittisen hehkutusprosessin luotettavuus ohjelmistopohjaisen automaation avulla.

Fazer sähköistää Lappeenrannan makeistehtaan höyryn tuotannon – yli 10 prosentin vähennys koko konsernin päästöihin

Höyryn tuotannon sähköistyksen myötä tehtaan hiilidioksidipäästöt vähenevät vuositasolla noin 90 prosenttia ja koko Fazer-konsernin päästöt yli 10 prosenttia.

Vesilaitosyhdistyksen Kalkkikivialkalointiopas on päivitetty ajantasalle

Päivitettyyn oppaaseen on kerätty käyttökokemuksia vedenkäsittelylaitoksilta ja uutta tietoa muun muassa kalkkikivialkaloinnin hiilijalanjälkeen, huoltovarmuuteen ja turvallisuuteen liittyen.

2.10.2024 | Tutkimus ja koulutus

SSAB:n Raahen tehtaan uusi päälaboratorio on Pohjoismaiden suurimpia

Laborotorion rakentaminen on osa yhtiön valmistautumista fossiilivapaaseen teräksentuotantoon. Vuosittain laboratoriossa analysoidaan noin 240 000 näytettä, joista tehdään noin 4,4 miljoonaa määritystä.

27.9.2024 | Kumppaniartikkeli

Innovaatiot vaativat yhteistyötä

Suomalainen osaaminen on tärkeässä roolissa globaalin pumppujätti Sulzerin toiminnassa. Sen varaan rakentuvat sekä oma että kumppanien prosessien tutkimus- ja kehitystoiminta ja tehokkuuden jatkuva parantaminen.