https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Alan Uutiset | 3.10.2016

7 000 pk-yrittäjää aikoo hakea vauhtia toimintaansa innovaatiosetelillä -EK

Elinkeinoelämän keskusliitto EK:n mukaan 8 prosenttia työnantajayrittäjistä (7 000 kpl) aikoo hyödyntää Sipilän hallituksen aloitteesta luotua innovaatioseteliä, jonka haku alkoi tänään. Tiedot käyvät ilmi EK:n uudelle Yrittäjäpaneelille suunnatusta kyselystä.

EK

Innovaatioseteli on yksi Sipilän hallituksen Yrittäjyyspaketin toimenpide-ehdotuksista, jota pilotoidaan 3.10. alkaen Tekesin toimesta. Innovaatiosetelillä yritys voi ostaa asiantuntijapalveluita 5 000 euron arvosta.

Innovaatioseteliä koskevia vastauksia analysoitaessa EK huomasi, että niin sanotut sitoutujayrittäjät olivat erityisen kiinnostuneita innovaatiosetelin käyttämisestä.  Heidän osuutensa kaikista seteliä varmuudella hyödyntävistä on jopa 59 prosenttia. Sen sijaan mielenkiinto oli selvästi vähäisempää ”kehittäjäyrittäjillä”, vaikka ne panostavat aktiivisemmin innovaatiotoimintaan ja niillä on jo aiempaa kokemusta innovaatiopalveluista. Kaikenkaikkiaan Suomessa on

EK:n innovaatioasiantuntija Jari Konttinen uskoo tutkimustulosten viittaavan siihen, että innovaatiosetelillä aikaansaadaan aito vipuvaikutus:  

- Hallitus on määritellyt innovaatiosetelin kohderyhmäksi erityisesti ne yritykset, jotka eivät vielä ole innovaatiopalvelujen käyttäjiä ja jotka hakevat ensimmäistä kertaa innovaatiorahoitusta. EK:n tutkimustulosten valossa juuri tämä yritysjoukko olisi nyt aktivoitumassa innovaatiopalveluiden käyttöön. Parhaassa tapauksessa suomalaisessa pk-kentässä tapahtuu siirtymä, jossa tuhansia uusia yrityksiä lähtee uudistumisen tielle. Tärkeää onkin varmistaa, että innovaatiosetelin kysyntään kyetään vastaamaan Tekesin määrärahojen puitteissa.

EK:n Yrittäjäpaneelin kehittänyt johtava asiantuntija Jari Huovinen analysoi, miksi innovaatioseteli houkuttelee juuri sitoutujayrityksiä:

- Sitoutujayrittäjän liiketoiminta ja sitä koskevat päätökset henkilöityvät muita korostuneemmin yhteen ihmiseen. Yrittäjä kokee suurta vastuuta yrityksestään ja laskee paljon itsensä varaan. Tällöin innovaatiotoiminnan aloittamiselle ei välttämättä ole ollut aikaisemmin riittävästi omia resursseja tai aikaa ja se on saattanut jäädä arjen toimintojen jalkoihin. Tällaisille yrittäjille innovaatioseteli voi olla ratkaiseva kannuste, joka aktivoi virittämään uutta kehitystoimintaa.

Tulokset perustuvat EK:n Yrittäjäpaneeliin, jossa on mukana noin 700 työnantajayrittäjää. Kysely toteutettiin syyskuussa ja siihen vastasi yhteensä 337 yrittäjää. Aineiston analysoimisessa käytettiin yrityskoon, päätoimialan ja yrittäjäryhmien mukaan laskettuja painokertoimia, joiden ansiosta tulokset ovat suuntaa-antavasti yleistettävissä työnantajayrittäjien kokonaispopulaatioon.

 

Tietoa innovaatiosetelistä:

Innovaatioseteli on tarkoitettu vakiintunutta liiketoimintaa harjoittaville pk-yrityksille, jotka haluavat käynnistää innovaatiotoiminnan. Innovaatiotoiminta tarkoittaa toimenpiteitä, joilla yritys kehittää tuotteitaan, palvelujaan tai prosessejaan, tai hankkii palveluna uutta innovaatiotoiminnassa tarvittavaa tietoa ja osaamista.

Innovaatiosetelillä yritys voi ostaa uutta tietoa ja osaamista. Sillä voi hankkia palveluita esimerkiksi innovaatiopalveluja tarjoavilta yrityksiltä, yliopistoilta, ammattikorkeakouluilta ja tutkimusorganisaatioilta. Innovaatiotoiminta tarkoittaa toimenpiteitä, joilla yritys kehittää tuotteitaan, palvelujaan tai prosessejaan, tai hankkii palveluna uutta innovaatiotoiminnassa tarvittavaa tietoa ja osaam

Lisätietoa innovaatiosetelistä Tekesin sivuilta .

 

 

 

Uusimmat artikkelit

Olkiluoto 2 palaa sähköntuotantoon vasta toukokuussa

Olkiluoto 2 -laitosyksikön sähköntuotanto keskeytettiin tiistaina 15. huhtikuuta turbiinilaitoksen generaattorilla havaitun kosteuden nousun vuoksi. OL2:n generaattorin roottori vaihdetaan vararoottoriin.

10.4.2025 | Alan Uutiset

VTT ja LUT-yliopisto löysivät keinoja jalostaa metsäteollisuuden hiilidioksidipäästöt muovin raaka-aineeksi

Forest CUMP -tutkimusprojektissa selvitettiin, miten metsäteollisuudesta ja jätteenpoltosta syntyvää biopohjaista hiilidioksidia otetaan talteen ja muunnetaan korkean jalostusasteen tuotteiksi, kuten muovien raaka-aineiksi eteeniksi ja propeeniksi.

Wärtsilä laajentaa teknologiakeskus Sustainable Technology Hubia Vaasassa

Wärtsilän 50 miljoonan euron investointi nopeuttaa tulevaisuuden polttoaineratkaisujen tuotantoa ja tuotekehitystä sekä uusien tuotteiden tuomista markkinoille.

10.3.2025 | Kumppaniartikkeli

Sulzerin innovatiiviset ratkaisut vedenkäsittelyyn ja pumppaamiseen

Sulzer on yksi Suomen johtavista vedenkäsittelyn ja pumppausteknologian toimijoista. Yhtiön panostukset kotimaisuuteen, kestävään kehitykseen, kokonaisratkaisuihin ja asiakaspalveluun tekevät siitä luotettavan kumppanin sekä kunnallisille että teollisille toimijoille.

Olkiluodon vuosihuollot käynnistyvät

Ensimmäisenä alkaa Olkiluoto 3:n vuosihuolto, jossa laitos valmistellaan tulevalle, pidempikestoiselle 18 kuukauden käyttöjaksolle. Suunniteltuun huoltokokonaisuuteen sisältyy noin 1700 erillistä työtä sekä 5000 työvaihetta.

30.1.2025 | Tutkimus ja koulutus

VTT:n uusi valmennusohjelma auttaa suomalaisyrityksiä puolustusteollisuuden markkinoille

VTT käynnistää maksuttoman valmennusohjelman kaksikäyttöteknologiasta. Puolustusmarkkinat kiinnostavat, mutta yritysten on vaikea tunnistaa osaamista. Siviiliteknologiakin voi soveltua puolustuskäyttöön.

Vakava työtapaturma johti korvauksiin – alihankintasopimus ei vapauttanut vastuista

Hovioikeus piti voimassa tuomiot työturvallisuusrikoksesta. Tamperelaisen jätealan yrityksen toimitusjohtaja että työnjohtaja saivat sakkotuomiot, ja yritys tuomittiin yhteisösakkoon.