https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Alan Uutiset | 11.5.2016

ABB avaa Helsinkiin laivojen etävalvontakeskuksen

ABB on perustanut Helsingin Vuosaareen uuden laivojen etävalvontakeskuksen (Integrated Operations Center), josta pilvipalveluja hyödyntämällä on mahdollista valvoa kaikkia ABB:n uudella teknologialla varustettuja aluksia kaikilla maailman merillä.

ABB_etävalvontakeskus

Laivojen etävalvontakeskuksesta on mahdollista muodostaa yhteys mihin tahansa ABB:n uudella teknologialla varustettuun alukseen ja seurata sen suorituskykyä.

Yhtiö kertoo, että keskuksesta on mahdollista muodostaa yhteys mihin tahansa ABB:n uudella teknologialla varustettuun alukseen ja seurata sen suorituskykyä. Keskus on suorassa yhteydessä myös laivanomistajien maatoimintoihin ja tukee ongelmatilanteissa, kunnossapidon suunnittelussa ja alusten suorituskyvyn vertailussa. Uusi keskus palvelee niin matkustaja-, rahti- kuin jäissä kulkevia aluksia.

Alusten anturit ja ohjelmistot lähettävät satelliittiyhteyden kautta tietoja laitteista ja suorituskyvystä. Pilvipalveluiden kautta kerättyyn dataan yhdistetään myös manuaalisesti kerätty kunnonvalvonnan tieto. Jalostamalla ja visualisoimalla kaikkea tätä tietomäärää laivanvarustajat yhdessä ABB:n asiantuntijoiden kanssa voivat valvoa kokonaisten laivastojen toimintaa.  Tämä vähentää odottamattomia seisokkeja sekä kalliita myöhästymisiä satamissa.

– Koska esimerkiksi risteilyaluksista on tulossa teknisesti entistä monimutkaisempia ja ne kuljettavat entistä enemmän matkustajia samalla kun tavoitteena on tarjota matkustajille upeita lomaelämyksiä, on äärimmäisen tärkeää, että laitteistoja valvotaan ja huoltoja suunnitellaan ennakoivasti.   Integrated Operations -keskuksessa voimme havaita aluksella olevat ongelmat jopa ennen kuin aluksen miehistö on niitä havainnut. Tämä on yksinkertaisesti tehokkaampi ja turvallisempi tapa tukea aluksella olevaa henkilöstöä, sanoo ABB:n Suomen Marine and Ports -liiketoiminnan johtaja Sakari Sorsimo.

Niin sanottu Azipod-propulsiojärjestelmä on käytössä suuressa osassa nykyaikaisia risteilijöitä ja jäänmurtajia. Vuosaaren etävalvontakeskus antaa alusten omistajille paremmat mahdollisuudet hallita propulsiojärjestelmiensä toimintaa ja ylläpitoa.  Ensimmäiset Azipod-yksiköt asennettiin 25 vuotta sitten. Kaikkiaan käyttötunteja on rekisteröity yli 12 miljoonaa.

Helsingin lisäksi ABB:llä on Integrated Operations -keskus myös Billingstadissa Norjassa. Näistä kahdesta keskuksesta voidaan muodostaa yhteys yli 600 alukseen. Uusia vastaavanlaisia keskuksia on suunnitteilla Aasiaan ja Yhdysvaltoihin vuoden 2016 aikana.

www.abb.fi

Uusimmat artikkelit

22.11.2024 | Alan Uutiset

Presidentti Stubb jakoi ensimmäistä kertaa kansainvälistymispalkinnot

Yrityspalkinnot saivat Unikie, Konecranes ja ABB. Yhteisöpalkinto annettiin Forest Joensuulle.

Uusittu turbiini vie Metsä Board Kyron tehdasta lähemmäs fossiilittomuutta

Uuden turbiinin paremman hyötysuhteen ansiosta tehtaan biovoimalan tuottaman sähkön osuus tehtaan kokonaistarpeesta kasvaa 50 prosenttiin aiemman kolmasosan sijaan.

Alykkäämpää ja turvallisempaa lasintuotantoa

Jo minuutin sähkökatkos voi aiheuttaa lasintuotannolle jopa kuuden kuukauden suunnittelemattoman seisokin. Schneider Electricin ja Saint-Gobainin yhteisellä hankkeella varmistetaan lasintuotannolle kriittisen hehkutusprosessin luotettavuus ohjelmistopohjaisen automaation avulla.

Fazer sähköistää Lappeenrannan makeistehtaan höyryn tuotannon – yli 10 prosentin vähennys koko konsernin päästöihin

Höyryn tuotannon sähköistyksen myötä tehtaan hiilidioksidipäästöt vähenevät vuositasolla noin 90 prosenttia ja koko Fazer-konsernin päästöt yli 10 prosenttia.

Vesilaitosyhdistyksen Kalkkikivialkalointiopas on päivitetty ajantasalle

Päivitettyyn oppaaseen on kerätty käyttökokemuksia vedenkäsittelylaitoksilta ja uutta tietoa muun muassa kalkkikivialkaloinnin hiilijalanjälkeen, huoltovarmuuteen ja turvallisuuteen liittyen.

2.10.2024 | Tutkimus ja koulutus

SSAB:n Raahen tehtaan uusi päälaboratorio on Pohjoismaiden suurimpia

Laborotorion rakentaminen on osa yhtiön valmistautumista fossiilivapaaseen teräksentuotantoon. Vuosittain laboratoriossa analysoidaan noin 240 000 näytettä, joista tehdään noin 4,4 miljoonaa määritystä.

27.9.2024 | Kumppaniartikkeli

Innovaatiot vaativat yhteistyötä

Suomalainen osaaminen on tärkeässä roolissa globaalin pumppujätti Sulzerin toiminnassa. Sen varaan rakentuvat sekä oma että kumppanien prosessien tutkimus- ja kehitystoiminta ja tehokkuuden jatkuva parantaminen.