https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Alan Uutiset | 23.5.2018

ABB:lle Promaintin Yritysinnovaatio 2018 -palkinto Pohjoinen Teollisuus -messuilla

Kunnossapitoyhdistys Promaint ry ja Suomen Messusäätiö jakoivat vuoden 2018 yritysinnovaatio- ja opinnäytetyöpalkinnot Pohjoinen Teollisuus -messutapahtumassa Oulussa. Tämän vuoden yritysinnovaatiopalkinto myönnettiin ABB Oy:lle. Palkinnon vastaanotti Suomen ABB:n toimitusjohtaja Pekka Tiitinen.

POTE_2

Kuvassa vasemmalta oikealle Promaint ry:n opinnäytetyöpalkinnon saaneet Sami Lehtola, Joonas Kääriäinen ja Mika Virtanen. Mukana kuvassa myös Expomark Oy:n toimitusjohtaja Tomi Niemi, Pohjoinen Teollisuus –tapahtuman ”isä” Jarmo Tauriainen (Etra Oy), Kunnossapitoyhdistys Promaint ry:n toiminnanjohtaja Jaakko Tennilä, ABB Suomi Oy:n toimitusjohtaja Pekka Tiitinen vastaanottamassa yritysinnovaatio 2018 –palkintoa sekä ABB:n Juha Alamäki.

Vuoden 2018 yritysinnovaatiopalkinnolla haluttiin Promaintin toiminnanjohtaja Jaakko Tennilän mukaan antaa tunnustusta ABB:n ”biotuotetehtaan sähkönjakelun ja prosessisähköistyksen kunnonvalvonnalla lisää käytettävyyttä ja tuottavuutta” -toimintamallin käyttöönotolle.

Viime vuoden elokuussa käynnistynyt Metsä Fibre Äänekosken moderni biotuotetehdas käyttää kattavasti ABB:n teknologiaa ja hyödyntää digitalisaation tarjoamia mahdollisuuksia käyttövarmuuden ja tuotantotehokkuuden maksimoimiseksi. Tehtaan sähkönjakelujärjestelmä ja prosessisähköistys on liitetty digitaaliseen, yhdessä määritettyyn ABB Ability™ -järjestelmään, joka mahdollistaa sähkölaitteiden jatkuvan kunnonvalvonnan lisäksi ABB:n asiantuntijapalvelut tehtaan henkilöstölle nopeasti ja tehokkaasti etäpalveluna.

Sekä Metsä Fibren että ABB:n asiantuntijat näkevät yhdellä silmäyksellä kaikkien järjestelmään liitettyjen ABB:n toimittamien sähkölaitteiden tilan ja pystyvät yhdessä reagoimaan poikkeamiin nopeasti. Huoltotoimenpiteet pystytään kohdentamaan oikeaan paikkaan ja aikaan. Järjestelmän keräämää mittaustietoa pystytään lisäksi hyödyntämään laitoksen käytettävyyden optimointiin. Algoritmit ja nopeasti kehittyvä tekoäly helpottavat suuren tietomassan käsittelyä ja muuttamista sellaiseen muotoon, joka nopeuttaa oikeiden päätösten tekoa.

– Äänekosken biotuotetehtaan ratkaisu on erinomainen esimerkki tulevaisuuden teollisesta tuotannosta, jonka toiminnan optimoinnissa saumattoman yhteistyön mahdollistavat älykkäät digitaaliset ratkaisut ja palvelut ovat merkittävässä roolissa. Olemme iloisia saamastamme yritysinnovaatiopalkinnosta, jonka jaamme yhdessä asiakkaamme Metsä Fibren kanssa, Suomen ABB:n toimitusjohtaja Pekka Tiitinen sanoo.

– Vaikka hakemuksessa kuvattu toimintamalli ei ole vielä todennettu pitkäaikaisessa tuotantokäytössä, on toteutus mittakaavaltaan merkittävä ja siinä tuodaan käytäntöön useita tähän mennessä pääosin suunnittelussa olleita teknisiä sovelluksia. Lisäksi hakemuksessa on korostettu laitoksen elinkaaren hallintaa, jonka huomiointi on merkille pantavaa. Malli on viety käytäntöön Suomen mittakaavassa isossa projektissa, jossa myös asiakkaan myötävaikutus toteutukseen on ollut merkittävä, todettiin vuoden 2018 yritysinnovaatiopalkinnon palkitsemisperusteissa.

Alan opinnäytetöille tunnustusta

Promaintin tutkimus ja koulutustoimikunta puheenjohtajansa professori Timo Kärrin (LUT) johdolla ehdotti palkittavaksi myös Mika Virtasen insinöörityön ”Kuorma‐auton ennakkohuoltosuunnitelman toteutus”.

Valintaperusteluissa huomioitiin, että Virtasen työn aihe on käytännönläheinen, mutta haastava. Työ luo uutta tietoa ja työkaluja toimeksiantajalle, jopa alalle. Työn tavoitteet on määritelty selkeästi ja kehittämistehtävä sidotaan onnistuneesti tuotanto-omaisuuden hallinnan yleisiin periaatteisiin. Käytetty lähdemateriaali on onnistuneesti valittua.

Tilaisuudessa palkittiin myös Sami Lehtolan insinöörityö ”Generaattorin jatkuvatoiminen kunnonvalvonta”.

Perusteluina Lehtolan palkitsemiselle olivat työn teeman ajankohtaisuus ja se, että opinnäytetyö muodostaa johdonmukaisen kokonaisuuden.

– Reaaliaikaisella kunnonvalvonnalla generaattorin alkava vikaantuminen voidaan havaita entistä aikaisemmin ja kunnossapito voidaan toteuttaa oikea-aikaisesti. Työ on arvioitu kiitettäväksi sekä koulun että yrityksen taholta, kerrotaan palkitsemisperusteluissa.

Promaintin tutkimus- ja koulutustoimikunta antoi Pohjoinen Teollisuus -tapahtumassa tunnustusta myös Joonas Kääriäisen diplomityölle ”Sellutehtaiden käyttövarmuuden kehittäminen - putkistojen elinkaaren hallinta”.

– Putkistojen suureen määrään nähden putkistojen kunnossapidon tutkimukseen on kohdistettu vain vähän huomiota. Työssä tutkitaan sellutehtaan putkistojen käyttövarmuuteen vaikuttavia tekijöitä ja kehitetään systemaattista lähestymistapaa putkistojen elinkaaren hallintaan. Työn ansioita ovat laaja teoriaosuus ja kokonaisvaltainen lähestymistapa, palkintolautakunta mainitsi valintaperusteluissaan.

 

Teksti: Nina Garlo-Melkas

Uusimmat artikkelit

22.4.2024 | Alan Uutiset

Nesteen ensimmäinen koeajo käytetyistä renkaista valmistetulla pyrolyysiöljyllä onnistui

Koeajossa Neste tuotti korkealaatuista raaka-ainetta uusien muovien ja kemikaalien valmistukseen.

Euroopan suurin ja modernein taivekartonkikone vihittiin käyttöön Husumissa Ruotsissa

Metsä Boardin Husumin taivekartonkikone on 600 000 tonnin vuosikapasiteetilla Euroopan suurin ja modernein, ja sen tuotannossa käytetty energia on 98-prosenttisesti fossiilitonta

15.4.2024 | Tutkimus ja koulutus

VTT:n miljoonainvestointi plasma-FIB-pyyhkäisyelektronimikroskooppiin – Huippuluokan materiaalikehitystä teollisuuden tarpeisiin

Suomen ensimmäinen plasma-FIB-tekniikkaan perustuva pyyhkäisyelektronimikroskooppi on otettu käyttöön VTT:n tiloissa Espoossa. Investointi edistää merkittävästi suomalaista materiaalien tutkimusta esimerkiksi vetytalouden, laivateollisuuden ja akkuteollisuuden tarpeisiin sekä palvelee materiaalivaurioiden selvitystä.

Kuinka hyvä 3D-tulostettu ja laserkarkaistu työkalu voi olla?

SSAB:n Borlängen tehtaalla testattiin 3D-tulostettuja työkaluja tuotannossa. Laserkarkaistu lävistin saavutti kolminkertaisen käyttöiän verrattuna alkuperäiseen osaan. Pidemmän käyttöiän lisäksi kustannukset ovat huomattavasti alhaisemmat.

16.2.2024 | Kumppaniartikkeli

Sulzerilla panostetaan asiakassuhteisiin

Maailmanluokan pumppukaupoissa suurin arvo luodaan asiakkaan kanssa.

Espoosta ensimmäinen kaupunki, jonka sähköverkosta tulee pullonkaula puhtaalle siirtymälle?

“Espoossa sähköverkon kapasiteetti tulee vastaan ensimmäisenä ja datan perusteella muutos tapahtuu nyt nopeammin kuin kukaan olisi vielä muutama vuosi sitten uskonut”, Carunan asiakkuusjohtaja Kosti Rautiainen sanoo.

Metsä Tissuen Kreuzaun tehtaalla siirryttiin puupelletteihin - päästöt vähenevät 30 000 CO2-tonnia vuodessa

Siirtymän taustalla oli yksinkertainen idea vaihtaa polttoainetta, mutta säilyttää tekninen infrastruktuuri ennallaan.