Alan Uutiset | 9.6.2015

ABB modernisoi Turun suurimman sähköaseman

Suomen ABB modernisoi Turun suurimman sähköaseman kaupungin ydinkeskustassa. Modernisoinnissa Turku Energia Sähköverkot Oy:n Myllyahteen sähköaseman ilmaeristeinen 110 kV:n kojeisto korvataan uudella kaasueristeisellä. Asema sijaitsee Myllytunnelin luolastossa ja on huipputeholla ja vuositason energiamäärällä mitattuna Turun suurin.

abb_turku

Modernisointi parantaa sähkönjakelun toimitusvarmuutta ja luotettavuutta Turun keskustan alueella sekä pidentää huoltovälejä. Kaasueristeinen kojeisto lisää myös työturvallisuutta.

– Turku Energia Sähköverkot investoi vuosittain merkittävästi sähköverkoston kunnossapitoon, uusimiseen ja kehittämiseen. Myllyahteen sähköaseman kojeiston uusiminen on keskustan sähkönjakelun laadun ja toimitusvarmuuden näkökulmasta merkittävä investointi. Nykyisen ilmaeristeisen kojeiston pääkomponentit ovat elinkaarensa päässä, minkä vuoksi investointi on nyt ajankohtainen, rakennuttamispäällikkö Jukka Suopajärvi Turku Energia Sähköverkoista sanoo.

Kaasueristeinen sähköasema vie jopa 70 prosenttia vähemmän tilaa kuin vastaava ilmaeristeinen, minkä vuoksi se soveltuu erityisen hyvin tiheään rakennetuille kaupunkialueille.

– Vastaavaa kaasueristeistä tekniikkaa on käytössä monien muidenkin Suomen suurimpien kaupunkien sähkölaitoksilla, divisioonan johtaja Riku Konstari ABB:ltä sanoo.

Uusittu Myllyahteen sähköasema kattaa noin puolet Turun keskustan sähköasiakkaiden sähköntarpeesta Aurajoen molemmin puolin.

Sähköaseman uudistustyöt käynnistyvät syksyllä 2015. Uusi asema otetaan käyttöön keväällä 2016.

– Kojeiston vaihtaminen ei aiheuta katkoja asiakkaiden sähkönjakeluun. Sähkönjakelu järjestetään työn aikana varasyöttöjen kautta. Lisäksi Myllyahteen nykyinen 110 kV-kojeisto on osittain käytössä lähes koko uusinnan ajan, Suopajärvi painottaa.

Sähköasema on sähköverkon solmukohta. Se sisältää muun muassa laitteita, jotka suojaavat ja valvovat verkkoa edistäen näin sähkön tehokasta siirtoa ja jakelua. ABB on maailman johtava ilma- ja kaasueristeisten sähköasemien toimittaja 1 100 kV:iin saakka.

ABB:n sähköasemia löytyy ympäri maailman, aavikoilta ja vuoristoista, merellä sijaitsevilta lautoilta ja suurkaupunkien keskustoista.

Lisätietoja: turkuenergia.fi

Uusimmat artikkelit

20.9.2019 | Tutkimus ja koulutus

Tarkastus- ja kunnossapitotoiminnan robotiikan kiihdytysohjelma RIMA käynnisti avoimen haun alan yrityksille

Euroopan komission Horisontti 2020 -ohjelman RIMA (Robotics for Inspection and Maintenance), on julkistanut ensimmäisen avoimen haun 8,1 miljoonan euron vapaalla omalla pääomarahoituksella pienille, keskisuurille ja hieman isommille yrityksille. RIMA eurooppalainen kiihdytysohjelma tarkastus- ja kunnossapitotoiminnan robotiikalle, 

Neste ja Niemi yhteistyöhön - muuttojen kasvihuonekaasupäästöt vähenevät jopa 90 %

Muutto- ja logistiikka-alan yritys Niemi Palvelut ottaa käyttöönsä 100 prosenttisesti jätteistä ja tähteistä valmistetun Neste MY uusiutuva diesel -polttoaineen dieselautoissaan ja luopuu fossiilisten polttoaineiden käytöstä. Uudistuksen myötä Niemen asiakkaiden muuttojen aiheuttamat kasvihuonekaasupäästöt vähenevät jopa 90 prosenttia.

19.9.2019 | Alan Uutiset

Viafin Service Oyj käynnistää erikoiskunnossapitoliiketoiminnan

Viafin Service Oyj (”Viafin Service”) kertoo käynnistävänsä strategiansa mukaisesti uuden erikoiskunnossapitoliiketoiminnan ja, että yhtiön Etelä-Suomen tulosyksikön johtajana aloittaa Jani Toivonen. Toivonen siirtyy tehtävään Maintpartner Expert Services Oy:stä, jossa hän on toiminut Maintpartnerin Etelä-Suomen palvelupäällikkönä.

18.9.2019 | Kumppaniartikkeli

Uusi puhtaasti kaasukäyttöinen Wärtsilä 31SG -moottori vähentää merenkulun päästöjä

Teknologiayhtiö Wärtsilä tuo markkinoille puhtaasti  kaasukäyttöisen Wärtsilä 31SG -moottorin  merisovelluksia varten. Wärtsilä 31 -tuotealustaan perustuvan moottorin dieselversio julkaistiin  Guinnessin ennätystenkirjassa maailman tehokkaimpana nelitahtidieselmoottorina

Perusväylänpidon lisärahoitus tulee tiestölle viime tipassa

Hallitus on sopinut vuoden 2020 budjettiesityksestä.  Perusväylänpidon rahoitukseen ehdotetaan pysyvää 300 miljoonan euron tasokorotusta tie-, raide- ja vesiväylien korjausvelan kasvun pysäyttämiseksi ja korjausvelan vähentämiseksi. Yhdessä muiden korotusten kanssa perusväylänpidon rahoitukseen tulee lisäystä 362 miljoonaa euroa vuonna 2020.

Kemissä raivataan jo uuden biotuotetehtaan pohjaa

Metsä Groupin Kemin tehdasalueella raivataan jo tonttia uudelle biotuotetehtaalle, joka sijoittuu nykyisen sellutehtaan viereen.

Dronejen käyttömahdollisuuksissa vain avaruus rajana

Dronet esittelivät monipuolisia hyödyntämismahdollisuuksiaan laajassa kansainvälisessä Drone Tournament -kilpailussa. Tavoitteena oli lisäksi houkutella uusia toimijoita alalle ja kehittää innovaatioita. Business Finland oli mukana yhteistyössä.