https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Alan Uutiset | 25.1.2021

Aalto-yo: Mekatroniikan opiskelijat ottivat kolmoisvoiton kehitysprojektikilpailussa

Kilpailussa palkittiin viime marraskuussa paras kevään 2020 aikana toteutettu yrityksen ja opiskelijaryhmän pienimuotoinen kehitysprojekti. Aalto-yliopiston opiskelijat saivat niin ykköspallin kuin jaetun toisen sijan.

SlinginInTerrain kuva 3

Opiskelijaryhmä Aleksi Kuuva, Sean Connor, Paavo Palomäki sekä Mikko Heliö suunnittelivat ja rakensivat etäohjattavan laitteen, jolla nosturin koukussa olevaa kappaletta voidaan kääntää ilmassa.

Opiskelijaryhmä Aleksi Kuuva, Sean Connor, Paavo Palomäki sekä Mikko Heliö suunnittelivat ja rakensivat etäohjattavan laitteen, jolla nosturin koukussa olevaa kappaletta voidaan kääntää ilmassa.

Kevään Mechatronics Project -kurssin lopputyöt pärjäsivät loistavasti kunnossapitoyhdistys Promaint ry:n ja Suomen Messusäätiön kehitysprojektikilpailussa. Kilpailussa palkittiin paras kevään 2020 aikana toteutettu yrityksen ja opiskelijaryhmän pienimuotoinen kehitysprojekti. Aalto-yliopiston opiskelijat saivat niin ykköspallin kuin jaetun toisen sijan.

Pääpalkinnon nappasi opiskelijaryhmä Aleksi Kuuva, Sean Connor, Paavo Palomäki sekä Mikko Heliö, jotka suunnittelivat ja rakensivat etäohjattavan laitteen, jolla nosturin koukussa olevaa kappaletta voidaan kääntää ilmassa. Toimeksiantajana työssä oli Konecranes.

”Mechatronics Project -kurssi on siitä hieno, että siinä pääsee toteuttamaan projektin alusta loppuun saakka ja rakentamaan oman suunnittelunsa tuotoksen. On hienoa, että projekteja tehdään yritysten kanssa, sillä aina on mielenkiintoisempaa ratkaista oikeita tosielämän ongelmia. Keväällä kulku yliopistolle estyi, mutta saimme viedä materiaaleja kotiin, jolloin pääsimme testaamaan osakokonaisuuksia etänäkin”, kertovat Aleksi, Mikko, Paavo ja Sean.

Kilpailun tuomaristo piti ratkaisua innovatiivisena ja moniin käyttötarkoituksiin sopivana. Kunnossapidon näkökulmasta ahtaissa paikoissa sijaitsevien laitteiden vaihto- ja asennustöille on ratkaisun avulla mahdollista saada tehokkuutta. Nostot saadaan myös turvallisemmaksi hyödyntämällä painopisteen hallintaa ja kääntöominaisuuksia. Tuomaristo nosti esille myös käyttäjäläheisyyden huomioimisen erityisesti laitteen etäohjattavuuden ansiosta.

Ryhmä sai paljon vapauksia, mutta myös tukea Konecranesilta. Heidän kysymyksiinsä vastattiin nopeasti ja luovuuteen kannustettiin. Projektin aikana suomen kielen oppiva Sean löysi mahdollisuuden harjoitella taitojansa sekä teknisellä puolella että epämuodollisemmissa tilanteissa. Suomalaiset sopeutuivat siihen reilusti ja Sean pitää kokemustaan korvaamattomana.  

Tutustu tarkemmin  voittaneeseen työhön   (englanninkielinen)

Kilpailun tavoitteena motivoida yrityksiä ja oppilaitoksia yhteistyöhön

”Palkinnon tavoitteena on tukea yritysten ja oppilaitosten yhteistyötä. Aalto-yliopiston yhteistyö yritysten kanssa tämäntyyppisissä hankkeissa on esimerkillistä ja kokemustemme mukaan sitä on harrastettu jo pitkään menestyksellisesti”, kertoo Promaint ry:n toiminnanjohtaja Jaakko Tennilä.

Jaetun toisen sijan sai opiskelijaryhmä Kimmo Hirvonen, Mehrdad Khodayari, Robert Hermansson ja Muhammad Usman. He suunnittelivat ja rakensivat Siemensin toimeksiannosta lineaarimoottorin ympärille tutkimusjärjestelyn, jolla voidaan tutkia lineaarimoottorin kelkan lämpökäyttäytymistä simuloimalla ja testaamalla. Lineaarimoottoreita käytetään teollisuudessa kohteissa, joissa halutaan erittäin nopeita ja tarkkoja liikkeitä, esimerkiksi levytyökeskuksissa ja kokoonpanojärjestelmissä. Tutkimus on tärkeää, koska lineaarimoottorin nopeus, tarkkuus ja kuormitettavuus kärsivät moottorin kelkassa olevien sähkömagneettien lämpenemisestä. Lämpenemistä voidaan hallita nestejäähdytyksellä, mutta monissa sovelluksissa haluttaisiin välttää jäähdytysjärjestelmän käyttöä. Silloin on tärkeää tuntea moottorin lämpökäyttäytyminen.

Myös jaetun toisen sijan sai Fernando Marquina Magañan, Antti Honkasen ja Diwakar Guptan suunnittelema ja rakentama kryostaatin koaksiaalijohtimien katkaisu- ja taivutuslaite. Kryostaattia käytetään kvanttitietokoneiden jäähdyttämiseen lähelle absoluuttista nollalämpötilaa. Koaksiaalijohtimet kytkeytyvät kvanttitietokoneen prosessoriin kryostaatin sisällä. Koska johtimet joutuvat voimakkaiden lämpötilavaihtelujen alaiseksi, joudutaan niiden taivutukseen kiinnittämään erityistä huomiota. Nyt rakennettu laite automatisoi taivutus- ja katkaisuprosessin, jolloin johtimista saadaan tasalaatuisempia ja voidaan vastata kasvaviin valmistusmääriin. Toimeksiantajana oli Bluefors.

Kilpailun voittajaryhmä sai 4000 euroa ja kaksi seuraavaa 1000 euroa palkintorahaa.

Mechatronics Project -lopputyöt esitellään yleensä suositussa Mechatronic Circus -tapahtumassa, jonne on saapunut vieraita joka vuosi noin 500. Tänä vuonna tapahtuma jouduttiin poikkeuksellisesti pitämään virtuaalisena. Tutustu Mechatronics Project -kurssin lopputöiden esityksiin  täällä  (esitykset ovat englanniksi). Kurssista vastaavat professori Petri Kuosmanen ja vanhempi yliopistonlehtori Panu Kiviluoma.

Uusimmat artikkelit

22.11.2024 | Alan Uutiset

Presidentti Stubb jakoi ensimmäistä kertaa kansainvälistymispalkinnot

Yrityspalkinnot saivat Unikie, Konecranes ja ABB. Yhteisöpalkinto annettiin Forest Joensuulle.

Uusittu turbiini vie Metsä Board Kyron tehdasta lähemmäs fossiilittomuutta

Uuden turbiinin paremman hyötysuhteen ansiosta tehtaan biovoimalan tuottaman sähkön osuus tehtaan kokonaistarpeesta kasvaa 50 prosenttiin aiemman kolmasosan sijaan.

Alykkäämpää ja turvallisempaa lasintuotantoa

Jo minuutin sähkökatkos voi aiheuttaa lasintuotannolle jopa kuuden kuukauden suunnittelemattoman seisokin. Schneider Electricin ja Saint-Gobainin yhteisellä hankkeella varmistetaan lasintuotannolle kriittisen hehkutusprosessin luotettavuus ohjelmistopohjaisen automaation avulla.

Fazer sähköistää Lappeenrannan makeistehtaan höyryn tuotannon – yli 10 prosentin vähennys koko konsernin päästöihin

Höyryn tuotannon sähköistyksen myötä tehtaan hiilidioksidipäästöt vähenevät vuositasolla noin 90 prosenttia ja koko Fazer-konsernin päästöt yli 10 prosenttia.

Vesilaitosyhdistyksen Kalkkikivialkalointiopas on päivitetty ajantasalle

Päivitettyyn oppaaseen on kerätty käyttökokemuksia vedenkäsittelylaitoksilta ja uutta tietoa muun muassa kalkkikivialkaloinnin hiilijalanjälkeen, huoltovarmuuteen ja turvallisuuteen liittyen.

2.10.2024 | Tutkimus ja koulutus

SSAB:n Raahen tehtaan uusi päälaboratorio on Pohjoismaiden suurimpia

Laborotorion rakentaminen on osa yhtiön valmistautumista fossiilivapaaseen teräksentuotantoon. Vuosittain laboratoriossa analysoidaan noin 240 000 näytettä, joista tehdään noin 4,4 miljoonaa määritystä.

27.9.2024 | Kumppaniartikkeli

Innovaatiot vaativat yhteistyötä

Suomalainen osaaminen on tärkeässä roolissa globaalin pumppujätti Sulzerin toiminnassa. Sen varaan rakentuvat sekä oma että kumppanien prosessien tutkimus- ja kehitystoiminta ja tehokkuuden jatkuva parantaminen.