https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Alan Uutiset | 23.9.2021

Alihankinta 2021: Suomen teollisuus koolle Tampereelle

Euroopan toiseksi suurin alihankintateollisuuden ja Suomen johtava teollisuuden messutapahtuma Alihankinta ja AlihankintaHEAT 2021 käynnistyi Tampereella. Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa 21.–23. syyskuuta järjestettävillä messuilla on yli 900 näytteilleasettajaa 16 maasta.

palkitut_logy_alihankinta

Vuodesta 1987 lähtien jaetuilla tunnustuksilla halutaan edistää suomalaisen valmistavan teollisuuden kilpailukykyä ja verkostoitumista.

Terveysturvallisuus edellä toteutettavan tapahtuman teema on Datasta bisnestä, jonka näkökulmina korostuvat älykäs teollisuus, turvallisuus ja tuottavuus. Messut avasi yrittäjäneuvos Antti Zitting Sacotec-yhtiöistä ja Plastep Oy:stä. LOGY ry palkitsi Vuoden päähankkijana Finn-Power Oy:n ja Vuoden alihankkijana Coreplast Laitila Oy:n. Pääkumppanina 2021 toimii Business Tampere.

– Teollisuuden toimijoiden on tärkeää vihdoinkin päästä myös kasvokkain vaihtamaan ajatuksia, luomaan uutta ja katsomaan miten taakse jäänyt aika ja sen mukanaan tuoma disruptio on mahdollisesti muuttanut logistiikka-, alihankinta- ja innovaatioketjuja. On aika avata maailmaa ja tehdä maailmasta jälleen pienempi ja siten varmistaa Suomen roolia globaaleilla markkinoilla, totesi messut avannut Sacotec-yhtiöiden ja Plastep Oy:n yrittäjäneuvos Antti Zitting.
Messujen tämän vuoden pääkumppanin Business Tampereen asiakkuusvastaava Heini Wallander kannusti avajaisissa pitämässään puheenvuorossa jokaista olemaan ylpeitä työstään ja myös kertomaan siitä muille, erityisesti nuorille ja alanvaihtoa pohtiville. Teollisuuden tutkimuksesta ja kehityksestä Business Tampereella vastaavan Wallanderin mukaan teollisuus tarvitsee positiivista näkyvyyttä ja osaajia, vastuu siitä on kaikilla. Business Tampere julkistaa messuilla keskiviikkona 22.9. Vuoden teollisuusteko 2021 -palkinnon voittajan.

Vuoden Päähankkija on Finn-Power Oy ja Vuoden Alihankkija Coreplast Laitila Oy

Suomen Osto- ja Logistiikkayhdistys LOGY ry:n Vuoden 2021 Päähankkija -palkinnon saajaksi on valittu Finn-Power Oy. Vuoden 2021 Alihankkija -palkinnon sai Coreplast Laitila Oy. Palkinnot vastaanottivat Finn-Power Oy:n ostojohtaja Tero-Jussi Teppo sekä Coreplast Laitila Oy:n toimitusjohtaja Mikko Toivonen ja myyntijohtaja Kauko Kämäräinen. Palkinnot luovuttivat LOGY ry:n Alihankinnan palkintovaliokunnan puheenjohtaja Tomi Parmasuo ja LOGY ry:n toimitusjohtaja Markku Henttinen. Vuodesta 1987 lähtien jaetuilla tunnustuksilla halutaan edistää suomalaisen valmistavan teollisuuden kilpailukykyä ja verkostoitumista. 

Palkintovaliokunnan mukaan Finn-Power Oy on panostanut pitkäjänteisesti ja suunnitelmallisesti toimittajayhteistyöhön ja luonut toimivan ja yhtiön kriteerit täyttävän verkoston, jota kehitetään määrätietoisesti. Yrityksen pitkäaikainen panostus innovaatioihin on luonut pohjan merkittävälle markkina-asemalle, josta melko harva suomalainen yritys voi nauttia.

Coreplast Laitila Oy puolestaan on kasvattanut merkittävästi liiketoimintaansa niin kotimaassa kuin kansainvälisesti. Yritys on panostanut kasvuhakuisissa investoinneissaan ympäristöystävällisyyteen ja energiatehokkuuteen ja tuloshakuista toimintaa ohjaavat laatujärjestelmät. Palkintovaliokunta nosti esiin korkealaatuiset tuotteet ja palvelut sekä esimerkillisen asiakaslähtöisyyden, jotka luovat pohjan tuloksenteolle.

Länsimaat toipuneet koronakriisiä edeltäneille tuotannon tasoille

Avajaisaamussa Nordean pääekonomisti Tuuli Koivu loi katsauksen tulevaisuuden talousnäkymiin.

– Länsimaat, kuten Suomi, ovat toipuneet rokotteiden ansiosta nopeasti koronakriisiä edeltäneille tuotannontasoille. Samalla taloudet ovat siirtyneet uuteen vaiheeseen, jossa uusina kasvunesteinä ovat pullonkaulat niin työmarkkinoilla kuin kansainvälisissä tuotantoketjuissa. Tämä on lisännyt yritysten kustannuksia ja tulevaa inflaatiokehitystä on seurattava tarkasti, vaikka lähikuukausien suurimmat riskit liittyvätkin edelleen mahdollisiin virusmutaatioihin, toteaa Nordean pääekonomisti Tuuli Koivu.

Messujen ohjelmaa voi seurata osittain myös verkossa.

Uusimmat artikkelit

Valmetilta teollisen internetin ratkaisu mittaustiedon keräämiseen kaasukuljetuskonteista

Valmet on kehittänyt teollisen internetin ratkaisun, joka kerää kriittistä mittaustietoa kaasukuljetuskonteista. Tarkka tiedonkeruu ilman perinteisiä fyysisiä mittauksia parantaa räjähdysherkkien, esimerkiksi metaania tai vetyä sisältävien konttien turvallisuutta, tuo säästöjä ja antaa tietoja konttien sisällöstä logistiikkaa varten.

19.10.2021 | Tutkimus ja koulutus

Neste avaa tutkimuskeskuksen Singaporeen

Neste vauhdittaa kasvustrategiansa toteutusta perustamalla tutkimuskeskuksen Singaporeen. Investoinnin myötä Neste kasvattaa maailmanlaajuista tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoimintaansa ja edistää kumppaniyhteistyötä Aasian ja Tyynenmeren alueella ja erityisesti Singaporessa.

18.10.2021 | Alan Uutiset

Metsäteollisuus elpyy – teollisuuspuun hakkuut kasvavat

Koronapandemian vähittäinen väistyminen ja talouden elvytystoimien jatkuminen heijastuvat maailmantalouteen ja kasvattavat metsäteollisuustuotteiden tuotanto- ja vientimääriä vuonna 2021. Suomessa teollisuuden kasvava puuntarve lisää hakkuumääriä ja nostaa kantohintoja.

K-ryhmä saavutti vuoden 2025 energiatehokkuustavoitteensa – taustalla uudet innovaatiot

K-ryhmä sitoutui vuonna 2017 pienentämään energiankulutustaan 7,5 prosenttia vuoteen 2025 mennessä. Tuoreet luvut paljastavat, että tavoite on täyttynyt neljä vuotta etuajassa.

Terrafamen akkukemikaalitehtaan tuotannon ylösajo on käynnistynyt

Terrafamen uuden akkukemikaalitehtaan tuotannon ylösajo on käynnistynyt. Terrafame teki päätöksen akkukemikaalitehtaan 240 miljoonan euron investoinnista vuonna 2018. Akkukemikaalitehdas on valmistuessaan kapasiteetiltaan yksi maailman suurimmista akkukemikaalien tuotantolinjoista.

VR ottaa käyttöön koneälyisen apukuskin

VR on ottanut kevään aikana sekä matkustaja- että tavaraliikenteen junissa käyttöön veturinkuljettajaa avustavan, koneälyä hyödyntävän DAS-järjestelmän. DAS auttaa optimoimaan junan ajoa niin, että energiatehokkuus lisääntyy, täsmällisyys paranee ja samalla matkustusmukavuus kasvaa.

1.6.2021 | Kumppaniartikkeli

S/Y Christopher -jahdin peräsimien tiivisteiden vaihto – kuinka jahti päätyi Suomeen?

Viisi vuotta sitten S/Y Christopher -jahti oli Mallorcalla kunnostuksessa ja Baltic Yachts auttoi heitä siellä monissa kunnostukseen liittyvissä asioissa. Samalla Baltic Yachts loi hyvät suhteet kapteeni Mark O’Reillyyn.