https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Alan Uutiset | 6.11.2019

Ällistyttävät robotit -kilpailun voittajaksi on valittu Metropolia Ammattikorkeakoulun joukkue

Yliopistojen ja korkeakoulujen opiskelijoille suunnatun Ällistyttävät robotit -kilpailun voittajaksi on valittu Metropolia Ammattikorkeakoulun joukkue First Steps. Kilpailun voittaja valittiin neljästä finalistijoukkueesta. Kilpailun järjesti Tietotekniikan ja Elektroniikan Seura TiES ry Teknologia 19 -messuilla Messukeskuksessa Helsingissä.

robot

Evgeny Pukki ja Gulnaz Duishenbai Kyzy. Kuva: Risto Wuolle

Robottikilpailu antoi osallistujille mahdollisuuden näyttää paitsi tekniset taitonsa, myös luovuutensa. Osallistujien tehtävänä oli kehitellä robotti, joka tekee jotain mielenkiintoista.

Kilpailun voittajaksi valittiin Metropolia Ammattikorkeakoulun First Steps -voittajajoukkue, johon kuuluvat Evgeny Pukki ja Gulnaz Duishenbai Kyzy.

First Steps -joukkueen robotti vakuutti tuomariston loppuun asti mietityllä teknisellä toteutuksellaan ja omaa luokkaansa olevalla vaativuustasollaan. Myös robotin viimeistelty toteutus ja sen Mars-mönkijää muistuttava olemus miellyttivät tuomaristoa. 

Ällistyttävät robotit -kilpailu

Voittajajoukkue saa palkinnoksi 10 000 euron stipendin.

Kilpailun toiselle sijalle ylsi Aalto yliopiston joukkue BottleBot (Risto Ojala ja Jesse Pirhonen) ja kolmannelle sijalle Jyväskylän Ammattikorkeakoulun joukkue Pöhinäpojat (Santeri Virolainen, Ville Matarainen, Ismo Lamminen, Vili Siuko ja Janne Viitaniemi). Toisen sijan saanut joukkue palkitaan 5000 euron ja kolmannelle sijalle tullut joukkue 2000 euron stipendillä.

Ällistyttävät robotit -kilpailun tarkoituksena on nostaa esille tekniikkaa ja luovuutta sekä kasvattaa tietotekniikan, robotiikan ja tekoälyn näkyvyyttä ja kiinnostavuutta Suomessa. Kilpailu kannustaa opiskelijoita yhdistämään eri alojen osaamista ennakkoluulottomasti. Kilpailun järjesti Tietotekniikan ja Elektroniikan Seura yhteistyössä Messukeskus ja Mikrobitti-lehti.

- Haluamme kilpailun kautta innostaa opiskelijoita rakenteluun. Se on erinomainen keino syventää osaamista opintojen tarjoaman teoreettisen tiedon rinnalla, TiES:n hallituksen jäsen ja kilpailun tuomariston puheenjohtaja Harri Männistö kertoo.

Eri alojen ammattilaisista koostunut tuomaristo valitsi Ällistyttävät robotit -kilpailun voittajan sekä toiselle ja kolmannelle sijalle yltäneet joukkueet neljästä eri korkeakouluja edustaneesta finalistijoukkueesta. Tuomaristoon kuului tekniikan, yrityssektorin ja taiteen asiantuntijoita.

Neljäs finaaliin yltänyt joukkue oli Oulun ammattikorkeakoulun OAMK Darts Klub (Teemu Mantere, Kalle Hookana, Janne Pernu, Jenna Palojärvi, Toni Kunnari, Juhan Jämsä, Ville Kämäräinen ja Ville Tähtinen). OAMK Darts Klub saa 1000 euron stipendin.

Kilpailun finaali käytiin Teknologia 19 -messuilla. Kilpailun palkinnot rahoittivat Teknologiateollisuuden 100-vuotissäätiö ja Suomen Messusäätiö.

Teknologia 19 Messukeskuksessa Helsingissä on avoinna vielä torstaina 7.11.2019. Pohjoismaiden johtavan teknologiatapahtuman teemana on tänä vuonna Ihminen, vastuullisuus ja teknologia. Teknologia 19 tarjoaa puheenvuoroja, keynote-esityksiä, paneelikeskusteluja ja seminaareja teknologian ja teollisuuden parissa toimiville.

Tietotekniikan ja Elektroniikan Seuran (TiES) toiminta-ajatuksena on kehittää suomalaisten tietotekniikan ja elektroniikan osaamista sekä tuoda esiin tietotekniikan ja elektroniikan merkitys kansakunnan kilpailukyvyn kannalta. TiES:n päämääränä on jäsenistönsä kehittäminen.

Uusimmat artikkelit

Olkiluoto 2 palaa sähköntuotantoon vasta toukokuussa

Olkiluoto 2 -laitosyksikön sähköntuotanto keskeytettiin tiistaina 15. huhtikuuta turbiinilaitoksen generaattorilla havaitun kosteuden nousun vuoksi. OL2:n generaattorin roottori vaihdetaan vararoottoriin.

10.4.2025 | Alan Uutiset

VTT ja LUT-yliopisto löysivät keinoja jalostaa metsäteollisuuden hiilidioksidipäästöt muovin raaka-aineeksi

Forest CUMP -tutkimusprojektissa selvitettiin, miten metsäteollisuudesta ja jätteenpoltosta syntyvää biopohjaista hiilidioksidia otetaan talteen ja muunnetaan korkean jalostusasteen tuotteiksi, kuten muovien raaka-aineiksi eteeniksi ja propeeniksi.

Wärtsilä laajentaa teknologiakeskus Sustainable Technology Hubia Vaasassa

Wärtsilän 50 miljoonan euron investointi nopeuttaa tulevaisuuden polttoaineratkaisujen tuotantoa ja tuotekehitystä sekä uusien tuotteiden tuomista markkinoille.

10.3.2025 | Kumppaniartikkeli

Sulzerin innovatiiviset ratkaisut vedenkäsittelyyn ja pumppaamiseen

Sulzer on yksi Suomen johtavista vedenkäsittelyn ja pumppausteknologian toimijoista. Yhtiön panostukset kotimaisuuteen, kestävään kehitykseen, kokonaisratkaisuihin ja asiakaspalveluun tekevät siitä luotettavan kumppanin sekä kunnallisille että teollisille toimijoille.

Olkiluodon vuosihuollot käynnistyvät

Ensimmäisenä alkaa Olkiluoto 3:n vuosihuolto, jossa laitos valmistellaan tulevalle, pidempikestoiselle 18 kuukauden käyttöjaksolle. Suunniteltuun huoltokokonaisuuteen sisältyy noin 1700 erillistä työtä sekä 5000 työvaihetta.

30.1.2025 | Tutkimus ja koulutus

VTT:n uusi valmennusohjelma auttaa suomalaisyrityksiä puolustusteollisuuden markkinoille

VTT käynnistää maksuttoman valmennusohjelman kaksikäyttöteknologiasta. Puolustusmarkkinat kiinnostavat, mutta yritysten on vaikea tunnistaa osaamista. Siviiliteknologiakin voi soveltua puolustuskäyttöön.

Vakava työtapaturma johti korvauksiin – alihankintasopimus ei vapauttanut vastuista

Hovioikeus piti voimassa tuomiot työturvallisuusrikoksesta. Tamperelaisen jätealan yrityksen toimitusjohtaja että työnjohtaja saivat sakkotuomiot, ja yritys tuomittiin yhteisösakkoon.