https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Alan Uutiset | 6.11.2019

Ällistyttävät robotit -kilpailun voittajaksi on valittu Metropolia Ammattikorkeakoulun joukkue

Yliopistojen ja korkeakoulujen opiskelijoille suunnatun Ällistyttävät robotit -kilpailun voittajaksi on valittu Metropolia Ammattikorkeakoulun joukkue First Steps. Kilpailun voittaja valittiin neljästä finalistijoukkueesta. Kilpailun järjesti Tietotekniikan ja Elektroniikan Seura TiES ry Teknologia 19 -messuilla Messukeskuksessa Helsingissä.

robot

Evgeny Pukki ja Gulnaz Duishenbai Kyzy. Kuva: Risto Wuolle

Robottikilpailu antoi osallistujille mahdollisuuden näyttää paitsi tekniset taitonsa, myös luovuutensa. Osallistujien tehtävänä oli kehitellä robotti, joka tekee jotain mielenkiintoista.

Kilpailun voittajaksi valittiin Metropolia Ammattikorkeakoulun First Steps -voittajajoukkue, johon kuuluvat Evgeny Pukki ja Gulnaz Duishenbai Kyzy.

First Steps -joukkueen robotti vakuutti tuomariston loppuun asti mietityllä teknisellä toteutuksellaan ja omaa luokkaansa olevalla vaativuustasollaan. Myös robotin viimeistelty toteutus ja sen Mars-mönkijää muistuttava olemus miellyttivät tuomaristoa. 

Ällistyttävät robotit -kilpailu

Voittajajoukkue saa palkinnoksi 10 000 euron stipendin.

Kilpailun toiselle sijalle ylsi Aalto yliopiston joukkue BottleBot (Risto Ojala ja Jesse Pirhonen) ja kolmannelle sijalle Jyväskylän Ammattikorkeakoulun joukkue Pöhinäpojat (Santeri Virolainen, Ville Matarainen, Ismo Lamminen, Vili Siuko ja Janne Viitaniemi). Toisen sijan saanut joukkue palkitaan 5000 euron ja kolmannelle sijalle tullut joukkue 2000 euron stipendillä.

Ällistyttävät robotit -kilpailun tarkoituksena on nostaa esille tekniikkaa ja luovuutta sekä kasvattaa tietotekniikan, robotiikan ja tekoälyn näkyvyyttä ja kiinnostavuutta Suomessa. Kilpailu kannustaa opiskelijoita yhdistämään eri alojen osaamista ennakkoluulottomasti. Kilpailun järjesti Tietotekniikan ja Elektroniikan Seura yhteistyössä Messukeskus ja Mikrobitti-lehti.

- Haluamme kilpailun kautta innostaa opiskelijoita rakenteluun. Se on erinomainen keino syventää osaamista opintojen tarjoaman teoreettisen tiedon rinnalla, TiES:n hallituksen jäsen ja kilpailun tuomariston puheenjohtaja Harri Männistö kertoo.

Eri alojen ammattilaisista koostunut tuomaristo valitsi Ällistyttävät robotit -kilpailun voittajan sekä toiselle ja kolmannelle sijalle yltäneet joukkueet neljästä eri korkeakouluja edustaneesta finalistijoukkueesta. Tuomaristoon kuului tekniikan, yrityssektorin ja taiteen asiantuntijoita.

Neljäs finaaliin yltänyt joukkue oli Oulun ammattikorkeakoulun OAMK Darts Klub (Teemu Mantere, Kalle Hookana, Janne Pernu, Jenna Palojärvi, Toni Kunnari, Juhan Jämsä, Ville Kämäräinen ja Ville Tähtinen). OAMK Darts Klub saa 1000 euron stipendin.

Kilpailun finaali käytiin Teknologia 19 -messuilla. Kilpailun palkinnot rahoittivat Teknologiateollisuuden 100-vuotissäätiö ja Suomen Messusäätiö.

Teknologia 19 Messukeskuksessa Helsingissä on avoinna vielä torstaina 7.11.2019. Pohjoismaiden johtavan teknologiatapahtuman teemana on tänä vuonna Ihminen, vastuullisuus ja teknologia. Teknologia 19 tarjoaa puheenvuoroja, keynote-esityksiä, paneelikeskusteluja ja seminaareja teknologian ja teollisuuden parissa toimiville.

Tietotekniikan ja Elektroniikan Seuran (TiES) toiminta-ajatuksena on kehittää suomalaisten tietotekniikan ja elektroniikan osaamista sekä tuoda esiin tietotekniikan ja elektroniikan merkitys kansakunnan kilpailukyvyn kannalta. TiES:n päämääränä on jäsenistönsä kehittäminen.

Uusimmat artikkelit

Euroopan suurin ja modernein taivekartonkikone vihittiin käyttöön Husumissa Ruotsissa

Metsä Boardin Husumin taivekartonkikone on 600 000 tonnin vuosikapasiteetilla Euroopan suurin ja modernein, ja sen tuotannossa käytetty energia on 98-prosenttisesti fossiilitonta

18.4.2024 | Alan Uutiset

Finavia liittyi Suomen vetyklusteriin – valmistautuu vedyn käyttöön ja siihen tarvittavaan infrastruktuuriin lentoasemalla

Finavia osallistuu lisäksi EU-hankkeeseen, jossa yhtiö pilotoi Helsinki-Vantaalla vedyn käyttöä kunnossapidon kalustossa ensimmäisenä Euroopassa.

15.4.2024 | Tutkimus ja koulutus

VTT:n miljoonainvestointi plasma-FIB-pyyhkäisyelektronimikroskooppiin – Huippuluokan materiaalikehitystä teollisuuden tarpeisiin

Suomen ensimmäinen plasma-FIB-tekniikkaan perustuva pyyhkäisyelektronimikroskooppi on otettu käyttöön VTT:n tiloissa Espoossa. Investointi edistää merkittävästi suomalaista materiaalien tutkimusta esimerkiksi vetytalouden, laivateollisuuden ja akkuteollisuuden tarpeisiin sekä palvelee materiaalivaurioiden selvitystä.

Kuinka hyvä 3D-tulostettu ja laserkarkaistu työkalu voi olla?

SSAB:n Borlängen tehtaalla testattiin 3D-tulostettuja työkaluja tuotannossa. Laserkarkaistu lävistin saavutti kolminkertaisen käyttöiän verrattuna alkuperäiseen osaan. Pidemmän käyttöiän lisäksi kustannukset ovat huomattavasti alhaisemmat.

16.2.2024 | Kumppaniartikkeli

Sulzerilla panostetaan asiakassuhteisiin

Maailmanluokan pumppukaupoissa suurin arvo luodaan asiakkaan kanssa.

Espoosta ensimmäinen kaupunki, jonka sähköverkosta tulee pullonkaula puhtaalle siirtymälle?

“Espoossa sähköverkon kapasiteetti tulee vastaan ensimmäisenä ja datan perusteella muutos tapahtuu nyt nopeammin kuin kukaan olisi vielä muutama vuosi sitten uskonut”, Carunan asiakkuusjohtaja Kosti Rautiainen sanoo.

Metsä Tissuen Kreuzaun tehtaalla siirryttiin puupelletteihin - päästöt vähenevät 30 000 CO2-tonnia vuodessa

Siirtymän taustalla oli yksinkertainen idea vaihtaa polttoainetta, mutta säilyttää tekninen infrastruktuuri ennallaan.