Alan Uutiset | 27.4.2015

Alstom modernisoi Riian vesivoimalaitosta Latviassa yli sadalla miljoonalla eurolla

Alstom on solminut AS Latvenergon kanssa yli 100 miljoonan euron arvoisen sopimuksen Riian vesivoimalaitoksen 6 x 69 MW:n Kaplan -vesivoimalaitosyksiköiden modernisoinnista. Valtionyhtiö Latvenergo on Latvian suurin energiantuottaja, se tuottaa noin 90 prosenttia kaikesta Latviassa tuotetusta sähköstä.

kone

Sopimus sisältää turbiinien ja generaattorien uusinnan sekä uuden ohjausjärjestelmän ja apulaitteiden toimituksen. Vuonna 2022 valmistuvan modernisoinnin ansiosta Riian vesivoimalaitoksen vuosituotanto nousee vähintään 20 GWh.

Riian vesivoimalaitos on yksi Latvian kolmesta tärkeimmästä 1 020 km pitkän Daugava-joen vesivoimalaitoksesta, jotka tuottavat yhteensä yli 50 prosenttia Latvian sähköstä. Vuonna 2013 Riian vesivoimalaitos tuotti 679 GWh ympäristöystävällistä sähköä; laitoksen modernisointi pidentää sen elinikää yli 40 vuodella ja parantaa samalla laitoksen hyötysuhdetta. Riian vesivoimalaitoksen modernisointi on osa Latvenergon aloittamaa Daugava-joen vesivoimalaitosten 200 miljoonan euron investointiohjelmaa.

Alstomilla on erittäin pitkä kokemus vesivoima-alalta. Osaava projektitiimimme on sitoutunut modernisoimaan Riian vesivoimalaitoksen parantaen laitoksen luotettavuutta, alentaen pitkäaikaisia käyttökustannuksia ja huomioiden myös ympäristön. Sopimus osoittaa Alstomin olevan sitoutunut kehittämään Latvian vesivoimantuotantoa, sanoi Eric Staurset, Alstomin Pohjoismaiden ja Baltian maiden johtaja.

ylakuva

Riian vesivoimalaitos on strategisesti tärkeä sähköntuotantolaitos Latviassa. Pystymme nyt lisäämään vesivoimalaitoksen tehokkuutta ja turvaamaan laitoksen toiminnan tuleviksi vuosikymmeniksi. Valitsimme Alstomin modernisoinnin toimittajaksi, koska he pystyvät ehdottamaan erityisiä ratkaisuja, joiden avulla kunkin yksikön seisokkiaika lyhenee merkittävästi Latvenergon hyödyksi, sanoi Māris Kuņickis, Latvenergon tuotantojohtaja.

Alstom on toimittanut neljäsosan kaikesta globaalisti asennetusta vesivoimakapasiteetista. Alstomilla on merkittävä kokemus ja osaaminen käytössä olevien vesivoimalaitosten huolloista, kunnossapitoprojekteista sekä modernisoinneista. Alstom Hydro tukee laitosten käyttäjiä ja omistajia kokonaiskustannusten pienentämisessä kaikenkattavan omaisuudenhoito-ohjelman (asset management programme) avulla.

Lisätietoja: www.alstom.com

Uusimmat artikkelit

Työhyvinvointi on kahden kauppaa

Työ teollisuuden alalla on kuormittavaa, ja kuormitusta kasvattaa entisestään työn epäsäännöllisyys. Vuorotyö lisää muun muassa sydän- ja verisuonisairausten riskiä, mutta haittojen vähentämiseen voivat vaikuttaa niin työntekijä kuin työnantajakin.

Boomin dataintegraatiopalvelu IFS:n asiakkaiden käyttöön

IFS:n kenttähuollon ratkaisut, toiminnanohjausjärjestelmät ja kunnossapidon järjestelmät hyödyntävät jatkossa Boomin tarjoamia integraatiomahdollisuuksia yhdistämällä laajat ja nopeasti muuttuvat tietojoukot sovelluksiinsa.

19.2.2020 | Alan Uutiset

FUCHSin uusi voiteluainetehdas – suuri satsaus Pohjoismaiden markkinoille

Fuchsin uuden voiteluainetehtaan rakentaminen on täydessä vauhdissa Forsissa Tukholman eteläpuolella. 

Ratkaisu sähköautojen akkuongelmaan?

Lontoon UCL:n (University College of London) ja Kiinan tiedeakatemian tutkijat ovat kehittäneet ja osoittaneet uuden taivutettavan, grafeenista valmistetun superkondensaattorin, joka lupaa ratkaista sekä sähköautojen että kannettavien laitteiden akkuongelmat. Asiasta kertoi ETN.fi-verkkosivusto.

18.2.2020 | Tutkimus ja koulutus

Tutkimus: Sähköistäminen voi vähentää 60 prosenttia päästöjä Euroopassa vuoteen 2050 mennessä

Liikenteen, rakentamisen ja teollisuuden sähköistäminen voi vähentää kasvihuonekaasupäästöjä Euroopassa jopa 60 prosenttia vuosien 2020–2050 välillä, kertoo tutkimuslaitos BloombergNEF:n (BNEF) julkaisema tuore tutkimus.

Fortum jatkaa käyttö- ja kunnossapitoyhteistyötään Caverion-omisteisen Maintpartnerin kanssa Uudellamaalla

Fortum jatkaa Uudenmaan voima- ja lämpölaitoksia sekä verkkoja koskevaa käyttö- ja kunnossapitokumppanuuttaan Maintpartnerin kanssa neljällä vuodella. Maintpartner on hoitanut palvelua vuodesta 2016. Sopimuksen arvoa ei julkisteta.

16.12.2019 | Kumppaniartikkeli

Insta opettaa prosessit tuottavammiksi

Oikein käytetty data on teollisuudessa rahan arvoinen voimavara. Oppivat koneet tehostavat teollisia prosesseja, jolloin energiaa ja raaka-aineita säästyy, päästöt pienenevät ja yrityksen tuottavuus kohentuu. Opetusdata muuttuu prosessiteollisuudessa sen viimeisen viivan alla näkyväksi tulokseksi.