Alan Uutiset | 27.4.2015

Alstom modernisoi Riian vesivoimalaitosta Latviassa yli sadalla miljoonalla eurolla

Alstom on solminut AS Latvenergon kanssa yli 100 miljoonan euron arvoisen sopimuksen Riian vesivoimalaitoksen 6 x 69 MW:n Kaplan -vesivoimalaitosyksiköiden modernisoinnista. Valtionyhtiö Latvenergo on Latvian suurin energiantuottaja, se tuottaa noin 90 prosenttia kaikesta Latviassa tuotetusta sähköstä.

kone

Sopimus sisältää turbiinien ja generaattorien uusinnan sekä uuden ohjausjärjestelmän ja apulaitteiden toimituksen. Vuonna 2022 valmistuvan modernisoinnin ansiosta Riian vesivoimalaitoksen vuosituotanto nousee vähintään 20 GWh.

Riian vesivoimalaitos on yksi Latvian kolmesta tärkeimmästä 1 020 km pitkän Daugava-joen vesivoimalaitoksesta, jotka tuottavat yhteensä yli 50 prosenttia Latvian sähköstä. Vuonna 2013 Riian vesivoimalaitos tuotti 679 GWh ympäristöystävällistä sähköä; laitoksen modernisointi pidentää sen elinikää yli 40 vuodella ja parantaa samalla laitoksen hyötysuhdetta. Riian vesivoimalaitoksen modernisointi on osa Latvenergon aloittamaa Daugava-joen vesivoimalaitosten 200 miljoonan euron investointiohjelmaa.

Alstomilla on erittäin pitkä kokemus vesivoima-alalta. Osaava projektitiimimme on sitoutunut modernisoimaan Riian vesivoimalaitoksen parantaen laitoksen luotettavuutta, alentaen pitkäaikaisia käyttökustannuksia ja huomioiden myös ympäristön. Sopimus osoittaa Alstomin olevan sitoutunut kehittämään Latvian vesivoimantuotantoa, sanoi Eric Staurset, Alstomin Pohjoismaiden ja Baltian maiden johtaja.

ylakuva

Riian vesivoimalaitos on strategisesti tärkeä sähköntuotantolaitos Latviassa. Pystymme nyt lisäämään vesivoimalaitoksen tehokkuutta ja turvaamaan laitoksen toiminnan tuleviksi vuosikymmeniksi. Valitsimme Alstomin modernisoinnin toimittajaksi, koska he pystyvät ehdottamaan erityisiä ratkaisuja, joiden avulla kunkin yksikön seisokkiaika lyhenee merkittävästi Latvenergon hyödyksi, sanoi Māris Kuņickis, Latvenergon tuotantojohtaja.

Alstom on toimittanut neljäsosan kaikesta globaalisti asennetusta vesivoimakapasiteetista. Alstomilla on merkittävä kokemus ja osaaminen käytössä olevien vesivoimalaitosten huolloista, kunnossapitoprojekteista sekä modernisoinneista. Alstom Hydro tukee laitosten käyttäjiä ja omistajia kokonaiskustannusten pienentämisessä kaikenkattavan omaisuudenhoito-ohjelman (asset management programme) avulla.

Lisätietoja: www.alstom.com

Uusimmat artikkelit

20.9.2019 | Tutkimus ja koulutus

Tarkastus- ja kunnossapitotoiminnan robotiikan kiihdytysohjelma RIMA käynnisti avoimen haun alan yrityksille

Euroopan komission Horisontti 2020 -ohjelman RIMA (Robotics for Inspection and Maintenance), on julkistanut ensimmäisen avoimen haun 8,1 miljoonan euron vapaalla omalla pääomarahoituksella pienille, keskisuurille ja hieman isommille yrityksille. RIMA eurooppalainen kiihdytysohjelma tarkastus- ja kunnossapitotoiminnan robotiikalle, 

Neste ja Niemi yhteistyöhön - muuttojen kasvihuonekaasupäästöt vähenevät jopa 90 %

Muutto- ja logistiikka-alan yritys Niemi Palvelut ottaa käyttöönsä 100 prosenttisesti jätteistä ja tähteistä valmistetun Neste MY uusiutuva diesel -polttoaineen dieselautoissaan ja luopuu fossiilisten polttoaineiden käytöstä. Uudistuksen myötä Niemen asiakkaiden muuttojen aiheuttamat kasvihuonekaasupäästöt vähenevät jopa 90 prosenttia.

19.9.2019 | Alan Uutiset

Viafin Service Oyj käynnistää erikoiskunnossapitoliiketoiminnan

Viafin Service Oyj (”Viafin Service”) kertoo käynnistävänsä strategiansa mukaisesti uuden erikoiskunnossapitoliiketoiminnan ja, että yhtiön Etelä-Suomen tulosyksikön johtajana aloittaa Jani Toivonen. Toivonen siirtyy tehtävään Maintpartner Expert Services Oy:stä, jossa hän on toiminut Maintpartnerin Etelä-Suomen palvelupäällikkönä.

18.9.2019 | Kumppaniartikkeli

Uusi puhtaasti kaasukäyttöinen Wärtsilä 31SG -moottori vähentää merenkulun päästöjä

Teknologiayhtiö Wärtsilä tuo markkinoille puhtaasti  kaasukäyttöisen Wärtsilä 31SG -moottorin  merisovelluksia varten. Wärtsilä 31 -tuotealustaan perustuvan moottorin dieselversio julkaistiin  Guinnessin ennätystenkirjassa maailman tehokkaimpana nelitahtidieselmoottorina

Perusväylänpidon lisärahoitus tulee tiestölle viime tipassa

Hallitus on sopinut vuoden 2020 budjettiesityksestä.  Perusväylänpidon rahoitukseen ehdotetaan pysyvää 300 miljoonan euron tasokorotusta tie-, raide- ja vesiväylien korjausvelan kasvun pysäyttämiseksi ja korjausvelan vähentämiseksi. Yhdessä muiden korotusten kanssa perusväylänpidon rahoitukseen tulee lisäystä 362 miljoonaa euroa vuonna 2020.

Kemissä raivataan jo uuden biotuotetehtaan pohjaa

Metsä Groupin Kemin tehdasalueella raivataan jo tonttia uudelle biotuotetehtaalle, joka sijoittuu nykyisen sellutehtaan viereen.

Dronejen käyttömahdollisuuksissa vain avaruus rajana

Dronet esittelivät monipuolisia hyödyntämismahdollisuuksiaan laajassa kansainvälisessä Drone Tournament -kilpailussa. Tavoitteena oli lisäksi houkutella uusia toimijoita alalle ja kehittää innovaatioita. Business Finland oli mukana yhteistyössä.