https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Alan Uutiset | 20.10.2014

Alstom toimittaa yhdeksän ECO122 -tuuliturbiinia Vartinojan tuulipuistoon

Alstom on allekirjoittanut sopimuksen Vartinoja 1 ky:n kanssa tuulipuiston toimittamiseksi Siikajoelle Pohjois-Suomeen. Tuulipuiston omistavat LähiTapiola ja TuuliSaimaa. Sopimuksen arvo on 35 M€ ja se sisältää yhdeksän ECO122 -tuuliturbiinin avaimet käteen -toimituksen sisältäen suunnittelun, valmistuksen, materiaalitoimitukset, asennuksen ja käyttöönoton. Turbiinien teho on 2,7 MW ja ne soveltuvat erinomaisesti alhaisille ja keskinopeille tuuliolosuhteille. Tuulipuiston kokonaisteho MW. Sopimus sisältää myös 12 vuoden käyttö- ja kunnossapitopalvelut.

Alstom toimittaa yhdeksän ECO122 -tuuliturbiinia Vartinojan tuulipuistoon

Vartinojan tuulipuiston tuulivoimalat varustetaan ns. talvipaketilla, jotta ne soveltuvat suomalaisiin talviolosuhteisiin. Tuulivoimaloiden tornin korkeus on 119 metriä. Tornirakenne (betonijalusta+terästorni) on Keski-Suomen Betonirakenne Oy:n suunnittelema Alstomin tukemana.

Vartinojan tuulipuiston rakennustyöt aloitettiin keväällä 2014 ja tuuliturbiinien suunnittelu alkaa välittömästi. Turbiinit valmistetaan Alstomin tehtailla Espanjassa keväällä 2015. Tuulipuisto otetaan käyttöön syksyllä 2015.

Vartinojan tuulipuiston käyttö- ja kunnossapitopalveluista vastaa Alstomin Suomen yhtiö, joka vastaa jo nyt Muukon tuulipuiston käyttö- ja kunnossapitotöistä Lappeenrannassa. Kesällä 2013 käynnistyneessä Muukon 21 MW tuulipuistossa on seitsemän Alstomin toimittamaa ECO110 -tuuliturbiinia.

Muukon tuulipuistossa Alstom, TuuliMuukko, TuuliSaimaa ja Lappeenrannan teknillinen yliopisto tekevät erillisen sopimuksen puitteissa myös tutkimus- ja tuotekehitysyhteistyötä, jossa osapuolilla on erinomainen mahdollisuus syventää tieto-taitoaan tuulivoimaloiden toiminnasta arktisissa olosuhteissa ja edelleen kehittää tuulivoimaloiden käyttöä ja luotettavaa toimintaa. Tutkimusryhmä tutkii myös kehittyneiden jääntunnistussensoreiden käyttöä.

– Alstom on hyvin tyytyväinen voidessaan myötävaikuttaa hiilidioksidivapaan energiantuotannon lisäämiseen Suomessa toimittamalla tuuliturbiinit Vartinojan tuulipuistoon, totesi Markus Alholm, Suomen Alstomin maajohtaja.

– Tämä projekti vahvistaa strategiaamme tulla vahvaksi paikalliseksi tuulivoimatoimijaksi. Yhteistyömme jatkuu kotimaisen sijoittajan, LähiTapiolan, Lappeenrannan teknillisen yliopiston ja TuuliSaimaan kanssa arktisen ilmaston teknologian kehittämiseksi. Meillä on suomalaisten yhteistyökumppaniemme kanssa hieno mahdollisuus tarjota erittäin kilpailukykyisiä tuotteita pohjoismaisille markkinoille.

– Olemme tyytyväisiä voidessamme jatkaa yhteistyötä Alstomin kanssa. Alstom valittiin Vartinojan tuulipuiston turbiinien toimittajaksi perustuen hyviin kokemuksiimme TuuliMuukon tuulipuistoprojektista ja valitun turbiinityypin ominaisuuksien takia, sanoi Juha Tuominen, Vartinoja 1 ky:n toimitusjohtaja.

Lisätietoja: www.alstom.fi

Uusimmat artikkelit

15.4.2024 | Tutkimus ja koulutus

VTT:n miljoonainvestointi plasma-FIB-pyyhkäisyelektronimikroskooppiin – Huippuluokan materiaalikehitystä teollisuuden tarpeisiin

Suomen ensimmäinen plasma-FIB-tekniikkaan perustuva pyyhkäisyelektronimikroskooppi on otettu käyttöön VTT:n tiloissa Espoossa. Investointi edistää merkittävästi suomalaista materiaalien tutkimusta esimerkiksi vetytalouden, laivateollisuuden ja akkuteollisuuden tarpeisiin sekä palvelee materiaalivaurioiden selvitystä.

12.4.2024 | Alan Uutiset

Volvo Cars käyttää biokaasua ensimmäisessä ilmastoneutraalissa tehtaassaan Kiinassa

Volvon tehdas Taizhoussa on siirtynyt käyttämään biokaasua. Taizhou on toinen Volvon ilmastoneutraali autotehdas Göteborgissa sijaitsevan Torslandan-tuotantolaitoksen jälkeen.

SSAB:n vihreä energian jätti-investointi meni Ruotsiin, Raahen terästehtaan vuoro myöhemmin

Uusi huippumoderni fossiilivapaan teräksen minimill-tuotantolaitos rakennetaan Ruotsiin. Tehtaan uudistus vähentää Ruotsin hiilidioksidipäästöjä seitsemän prosenttia. SSAB kertoo liiketoiminnallisten syiden puoltaneen hankkeen etenemistä seuraavaksi Luulajan tehtaassa.

Kuinka hyvä 3D-tulostettu ja laserkarkaistu työkalu voi olla?

SSAB:n Borlängen tehtaalla testattiin 3D-tulostettuja työkaluja tuotannossa. Laserkarkaistu lävistin saavutti kolminkertaisen käyttöiän verrattuna alkuperäiseen osaan. Pidemmän käyttöiän lisäksi kustannukset ovat huomattavasti alhaisemmat.

16.2.2024 | Kumppaniartikkeli

Sulzerilla panostetaan asiakassuhteisiin

Maailmanluokan pumppukaupoissa suurin arvo luodaan asiakkaan kanssa.

Espoosta ensimmäinen kaupunki, jonka sähköverkosta tulee pullonkaula puhtaalle siirtymälle?

“Espoossa sähköverkon kapasiteetti tulee vastaan ensimmäisenä ja datan perusteella muutos tapahtuu nyt nopeammin kuin kukaan olisi vielä muutama vuosi sitten uskonut”, Carunan asiakkuusjohtaja Kosti Rautiainen sanoo.

Metsä Tissuen Kreuzaun tehtaalla siirryttiin puupelletteihin - päästöt vähenevät 30 000 CO2-tonnia vuodessa

Siirtymän taustalla oli yksinkertainen idea vaihtaa polttoainetta, mutta säilyttää tekninen infrastruktuuri ennallaan.