Alan Uutiset | 11.1.2018

Aurinko nousee pohjoisesta

Vajaa viisi kuukautta aikaa, kun pohjoisten leveyspiirien oma teollisuuden suurtapahtuma Pohjoinen Teollisuus järjestetään 23.-24.5.2018 Oulussa. Ouluhalli ympäristöineen on toukokuussa takuulla täynnä tekemistä, näkemistä, oppimista ja kokemista. Mukaan hyvään tunnelmaan ja tekemisen meininkiin on ilmoittautunut jo yli 200 näytteilleasettajaa. 

Ulkoalue

Pohjoinen Teollisuus 2018 -tapahtuman ulkoalue uudistuu. Alueelle sijoittuvat logistiikka, raskas kalusto, kuljetus, hyötyajoneuvot sekä työvälineet ja laitteet.

Uusi ulkoalue lisää tapahtuman näyttelytilaa ja tuo tekemisen meininkiä. Monipuolinen ulkoalueen ohjelma, Teollisuuden Tekijöiden ammattimestaruuskisat, tekemisen meininki ja asiantuntevat näytteilleasettajat takaavat ulkoalueelle hyvän fiiliksen.

Ulkoalueen isäntänä toimii taiteen ja liike-elämän monitoimimies Mato Valtonen. Alueella on lämmitetty ohjelmateltta sekä tarjolla maukasta ruokaa ja virvokkeita.

Haluatko yrityksesi myös mukaan?  Toimi pian ja ota yhteyttä » 

Uusimmat artikkelit

Kiina lopetti jätteiden tuonnin - Iso-Britannia hukkuu muoveihinsa

Ison-Britannian kierrätysalalle on epäselvää se, miten ala aikoo menestyä nyt, kun Kiina on kieltäytynyt vastaanottamasta muovijätteitä muista maista. Britannia on laivannut joka vuosi 500 000 tonnia muovia kierrätykseen Kiinassa, mutta toiminta on tykkänään loppunut vuodenvaihteessa.

Vain oikein asennettu vesimittari täyttää vaatimukset

Vain oikein asennettu vesimittari täyttää mittauslaitelain vaatimukset. Vesimittarin on täytettävä vaatimukset, jotta sitä saa käyttää laskutettavan vedenkulutuksen mittaukseen.

Mallintamalla nopeampia ja parempia biotalousprosesseja

VTT:n erikoistutkija, diplomi-insinööri Kristian Melin on väitöstyössään kehittänyt mallinnus- ja arviointimenetelmän, jonka avulla kehitettävistä biojalostamojen prosesseista voidaan löytää ne, jotka käyttävät raaka-aineen tehokkaimmin, vähentävät eniten kasvihuonekaasupäästöjä tai ovat taloudellisesti kannattavimpia. Lisäksi menetelmä voi nopeuttaa uusien biotalousprosessien kehitystä laboratoriosta tuotantomittakaavaan.

15.1.2018 | Tutkimus ja koulutus

Materiaalitutkimus ottaa digiloikan – TTY ja Aalto kehittävät uusia menetelmiä katalyyttimateriaalien suunnitteluun

Uusien materiaalien suunnittelu nopeutuu huimaa vauhtia. Kun perinteisesti materiaaleja on kehitetty laboratoriossa yrityksen ja erehdyksen kautta, käytetään nyt apuna muun muassa koneoppimisen menetelmiä.

Lämpöpumppuinvestoinnit jo puoli miljardia vuodessa – SULPU ry

Lämpöpumppujen sekä kappalemääräinen että erityisesti euromääräinen myynti kasvoi viime vuonna. Isojen lämpöpumppujen kauppa jatkoi vilkastumistaan. Reiluun 60 000 asennettuun lämpöpumppuun investoitiin lähes puoli miljardia vuodessa.

12.1.2018 | Alan Uutiset

Woikosken toimitusjohtaja valittiin kansainvälisen kaasunvalmistajien järjestö IOMA:n johtoon

Suomalaisen perheyhtiön Oy Woikoski Ab:n toimitusjohtaja Clas Palmberg valittiin IOMA:n presidentiksi kaudelle 2018 vuosikokouksessa, joka järjestettiin marraskuussa Dubaissa.