https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Alan Uutiset | 16.3.2023

Aurinkopuiston laajennusosa lähes tuplaa Atrian aurinkosähkön tuotannon

Atrian yhdessä Solarigo Systemsin kanssa toteuttama aurinkovoimalan laajennus Nurmon tehtaalla otettiin käyttöön.

atriasähkö

Laajennusosa sijaitsee Nurmon tehtaan yhteydessä alueen itäpuolella, uuden siipikarjatehtaan välittömässä läheisyydessä.

Atria Suomen vuonna 2018 käynnistetty voimala käsitti aiemmin yhteensä noin 22 000 aurinkopaneelia maa- ja kattoasennuksina, jotka vastaavat toteutuman pohjalta noin 5 000 MWh:n vuotuista sähköntuotantoa. Laajennusosan käyttöönoton jälkeen Atrian vuotuinen aurinkosähkön tuotanto on noin 9 000 MWh.

Atria kattaa vuosikulutuksestaan noin kahdeksan prosenttia aurinkosähköllä.

− Uusiutuvan, päästöttömän aurinkoenergian hyödyntäminen vie meitä osaltaan kohti tärkeintä tavoitettamme: Atrian hiilineutraalia ruokaketjua. Atria on ollut Suomessa edelläkävijänä siinä, miten teollisuus hyödyntää aurinkoenergiaa tuotannossaan. Nyt käyttöönotetun aurinkovoimalan tuottama energia käytetään pääosin Atrian Nurmon tuotantolaitoksella, Atrian tekninen johtaja Eero Yliselä kertoo.

− Nykyinen voimala on tällä hetkellä Suomen suurin ja laajennusosa itsessään on yksi suurimpia rakenteilla olevista aurinkovoimaloista, Solarigo Systems Oy:n projektipäällikkö Juho Lasonen sanoo.

Laajennusosa on pinta-alaltaan lähes seitsemän hehtaaria.

Uutena tekniikkana voimalassa käytetään kaksipuoleista (bi-facial) aurinkopaneelia, joka tuottaa energiaa myös paneelin takapuolelle heijastuvasta hajasäteilystä.

– Tämä parantaa aurinkovoimalan hyötysuhdetta ja kasvattaa vuosittaista energiantuotantoa verrattuna perinteiseen teknologiaan. Uudet paneelit tuottavat yhtä neliötä kohden noin 30 prosenttia enemmän energiaa, Lasonen arvioi.

Uusimmat artikkelit

19.12.2024 | Alan Uutiset

VR FleetCare sai ison tilauksen raskaskuljetusvaunuista Norjan ja Ruotsin Puolustusvoimille

Arktinen osaaminen on sarjavalmistukseen soveltuvien vaunujen suunnittelun lähtökohtana. Pohjoismaisen huoltovarmuuden kannalta hanke on merkittävä; se mahdollistaa raskaiden puolustusmateriaalien kuljetukset rautateitse.

18.12.2024 | Tutkimus ja koulutus

Oppisopimuksella ammattiin - Ovako Imatran ensimmäinen oppisopimusryhmä valmistui

Oppisopimuskoulutuksessa opiskelijat ovat työsuhteessa ja saavat palkkaa oppiessaan uutta. Vasta valmistuneiden, metallien jalostuksen ammattilaisten Henri Luostarisen ja Marjo Saarelaisen mielestään teollisuusala ja oppisopimusmuotoinen opiskelu sopii erityisesti heille, jotka ovat kiinnostuneita tekniikasta ja käsillä tekemisestä. 

12.12.2024 | Kumppaniartikkeli

Väylät kuntoon

Väylävirastolla, kunnilla ja kaupungeilla on paljon tieverkoston korjausvelkaa. Teitä ei kuitenkaan kannata päällystää ennen kuin on tutkittu kantavatko teiden pohjat. Pahimmassa tapauksessa päällystetty tie on seuraavana keväänä taas rikki.

Metsä Group: Puuperäisen hiilidioksidin talteenotto on iso mahdollisuus

Metsä Group ja Andritz ovat selvittäneet, millaisia vaikutuksia aiheutuisi noin neljän miljoonan hiilidioksiditonnin talteenotosta Kemin biotuotetehtaalla.

Alykkäämpää ja turvallisempaa lasintuotantoa

Jo minuutin sähkökatkos voi aiheuttaa lasintuotannolle jopa kuuden kuukauden suunnittelemattoman seisokin. Schneider Electricin ja Saint-Gobainin yhteisellä hankkeella varmistetaan lasintuotannolle kriittisen hehkutusprosessin luotettavuus ohjelmistopohjaisen automaation avulla.

Fazer sähköistää Lappeenrannan makeistehtaan höyryn tuotannon – yli 10 prosentin vähennys koko konsernin päästöihin

Höyryn tuotannon sähköistyksen myötä tehtaan hiilidioksidipäästöt vähenevät vuositasolla noin 90 prosenttia ja koko Fazer-konsernin päästöt yli 10 prosenttia.

Vesilaitosyhdistyksen Kalkkikivialkalointiopas on päivitetty ajantasalle

Päivitettyyn oppaaseen on kerätty käyttökokemuksia vedenkäsittelylaitoksilta ja uutta tietoa muun muassa kalkkikivialkaloinnin hiilijalanjälkeen, huoltovarmuuteen ja turvallisuuteen liittyen.