https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Alan Uutiset | 6.9.2016

Aurinkosähkölaitteiston dokumentointi, tarkastukset ja käyttöönottotestit

Suomen sähköteknillinen standardisoimisyhdistys SESKO:n valmisteilla olevassa kolmeosaisessa julkaisusarjassa IEC 62446 määritellään ohjeet ja vaatimukset aurinkosähkölaitteiston dokumentaatiolle, käyttöönottotesteille, kunnossapito-ohjelmalle sekä lämpökameran soveltamiselle laitteiston tutkimisessa.

Julkaisusarjan sisältö jäsennellään seuraaviin alaosiin:

• SFS-EN 62446-1:2016 Dokumentointi, tarkastukset ja käyttöönottotestit

• IEC/TS 62446-2 Kunnossapito (ennakoiva, korjaava ja suorituskykyyn perustuva)

• IEC/TS 62446-3 Lämpökameran käyttö tarkastuksissa.

Standardisarjan osa 1 valmistui keväällä 2016 ja se korvaa standardin IEC 62446 vuoden 2009 painoksen. IEC:n aurinkosähkökomitea IEC TC 82 valmistelee parhaillaan kahta teknistä spesifikaatiota IEC/TS 62446-2 ja IEC/TS 62446-3, jotka täydentävät julkaisusarjan.

Suunnittelu, urakointi ja sertifiointi

Standardin kohderyhmä on sähköverkkoon liitettyjen aurinkosähköjärjestelmien suunnittelijat ja urakoitsijat. Se mainitaan myös aurinkosähkölaitteistojen sertifiointijärjestelmän (Solar PV energy) sovellettavien standardien luettelossa (IECRE 04:2016 Annex A).

Aurinkosähköpaneeliston tarkastukset ja käyttöönottotestit

Standardi SFS-EN 62446-1 määrittelee aurinkosähköjärjestelmän käyttöönottotestit ja tarkastuskriteerit. Se on tarkoitettu sovellettavaksi sähköverkkoon kytkettyjen aurinkosähköjärjestelmien asennuksen, käyttöönoton sekä kunnossapidon ja muutostöiden jälkeen tehtävissä tarkastuksissa. Standardin tuntemus on tarpeen sähköverkkoon liitettyjen aurinkosähköjärjestelmien suunnittelijoille ja urakoitsijoille.

Tarkastukset perustuvat sekä aistinvaraisiin menetelmiin että mittalaitteiden käyttöön. Standardi täydentää yleistä sähköasennusten tarkastamista koskevaa standardia IEC 60364-6, joka on otettu käyttöön Suomessa tunnuksella SFS 6000-6.

Aurinkosähköpaneeliston dokumentointi

Sähköverkkoon kytkettyjen aurinkosähkölaitteistojen odotettu käyttöaika on vuosikymmeniä. Rakennukseen asennetun laitteiston omistaja saattaa vaihtua laitteiston odotetun käyttöajan sisällä. Hyvästä dokumentaatiosta on apua aurinkosähkölaitteiston vianselvityksessä ja laitteiston ylläpitämisessä turvallisena ja suorituskykyisenä.

Standardissa esitetään vaatimukset sähköverkkoon kytketyn aurinkosähköjärjestelmän informaatiolle ja dokumentaatiolle. Dokumentaatio sisältää järjestelmän perustiedot ja informaation, jonka odotetaan olevan saatavilla käyttö- ja huolto-ohjeissa.

Muutokset vuoden 2009 painokseen

Standardin SFS-EN 62446-1 soveltamisala on muutettu sisältämään laajempi kokoelman järjestelmätestejä sekä tarkastusmenetelmiä suurten ja monimutkaisten aurinkosähköjärjestelmien tarpeisiin. Uuden painoksen muutoksia verrattuna edelliseen painokseen ovat mm.:

• käsite vaihtovirtapaneeli ja testien soveltaminen paneeliin integroitua elektroniikkaa sisältäviin järjestelmiin

• aurinkosähköjärjestelmästä on oltava kokoonpanopiirustus, jos paneeliketjujen lukumäärä on kolme tai suurempi

• tasasähköjärjestelmän tarkastusvaatimukset on päivitetty vastaamaan suunnitteluohjetta IEC/TS 62548:2013

• paneelistojen testit jäsennellään kolmeen ryhmään: testiryhmät 1 ja 2 sekä täydentävät testit

• eristysresistanssin mittausmenetelmät enintään 10 kW sekä yli 10 kW paneelistoille.

Testiryhmät 1 ja 2 sekä täydentävät testit

Standardi määrittelee kaksi testiryhmää sekä joukon täydentäviä testejä, joita myös voidaan soveltaa kun standarditestit on tehty. Testiryhmät on jäsennelty seuraaviin tarkoituksiin:

• Kategorian 1 testit – Vähimmäisvaatimukset – Standardoitu testisarja, jota on sovellettava kaikissa järjestelmissä.

• Kategorian 2 testit – Laajennettu testisarja, jonka käytössä oletetaan, että kategorian 1 testit on jo tehty.

• Täydentävät testit – Muut testit, joita voidaan käyttää erityistapauksissa.

Standardissa on otettu huomioon myös laitteistot, joissa on käytetty aurinkosähköpaneeliin integroitua elektroniikkaa (esim. mikroinvertterit ja vaihtovirtapaneelit).

Lisätietoja aurinkosähköstandardeista löydät verkko-osoitteesta www.sesko.fi

Uusimmat artikkelit

Puolustusvoimat ostaa Instalta F-35-hävittäjien huolto- ja ylläpitopalveluita

Insta ja Puolustusvoimien Logistiikkalaitos ovat sopineet Suomen F-35-hävittäjähankkeeseen liittyvästä kolmivuotisesta hankintakokonaisuudesta. Hankinnalla halutaan varmistetaan, että Suomessa on tarvittava osaaminen ja F-35-järjestelmän huoltokyky sekä huoltovarmuus vuosikymmeniksi eteenpäin.

2.5.2024 | Alan Uutiset

Heikki Malinen Nesteen uudeksi toimitusjohtajaksi

Malinen siirtyy Nesteen palvelukseen Outokumpu Oyj:stä, jossa hän on toiminut toimitusjohtajana vuodesta 2020. Malinen on tällä hetkellä Nesteen hallituksen jäsen ja hän jättää tämän tehtävän ennen kuin aloittaa Nesteen toimitusjohtajana.

VTT rakentaa uuden puolijohteiden pilottilinjan

Puolijohdealalla kiekkokoko on keskeisessä roolissa. Uuden yhteiskäyttöisen pilottilinjan laitteistot tulevat tukemaan sirukehitystä ja piensarjatuotantoa sekä 300 millimetrin että 200 millimetrin piikiekoille.

Euroopan suurin ja modernein taivekartonkikone vihittiin käyttöön Husumissa Ruotsissa

Metsä Boardin Husumin taivekartonkikone on 600 000 tonnin vuosikapasiteetilla Euroopan suurin ja modernein, ja sen tuotannossa käytetty energia on 98-prosenttisesti fossiilitonta

Kuinka hyvä 3D-tulostettu ja laserkarkaistu työkalu voi olla?

SSAB:n Borlängen tehtaalla testattiin 3D-tulostettuja työkaluja tuotannossa. Laserkarkaistu lävistin saavutti kolminkertaisen käyttöiän verrattuna alkuperäiseen osaan. Pidemmän käyttöiän lisäksi kustannukset ovat huomattavasti alhaisemmat.

16.2.2024 | Kumppaniartikkeli

Sulzerilla panostetaan asiakassuhteisiin

Maailmanluokan pumppukaupoissa suurin arvo luodaan asiakkaan kanssa.

Metsä Tissuen Kreuzaun tehtaalla siirryttiin puupelletteihin - päästöt vähenevät 30 000 CO2-tonnia vuodessa

Siirtymän taustalla oli yksinkertainen idea vaihtaa polttoainetta, mutta säilyttää tekninen infrastruktuuri ennallaan.