Alan Uutiset | 9.7.2020

Automaatio avaa yritykselle mahdollisuuden paikalliseen tuotantoon ja uusiin markkinoihin

Teollisuusautomaatioprojektit ovat herättäneet paljon kiinnostusta kuluneena keväänä. Tämä on näkynyt myös kuopiolaisella EID Roboticsilla reippaasti kasvaneena kysyntänä.

EID Robotics_tuomo_hakkarainen

Tuotantoinsinööri Tuomo Hakkarainen työnsä äärellä opettamassa robotin pisteitä.

Euroopan markkinoilla Italian teollisuusautomaatiotoimittajat ovat olleet perinteisesti vahvoilla. Italian vaikean kevään takia moni valmistustaan automatisoiva yritys on kuitenkin kääntänyt katseensa muiden maiden osaajien suuntaan.

– Maailma on kevään aikana muuttunut pysyvästi. Pitkiä alihankintaketjuja tarkastellaan nyt kriittisesti riskien ja huoltovarmuuden näkökulmista. Silloin paikallinen tuotanto on yksi varteenotettava vaihtoehto, toteaa Paavo Käkelä EID Roboticsilta.

Automaattinen laadunvarmistusjärjestelmä avasi Senseairille kokonaan uuden markkinan

Esimerkiksi EID Roboticsin ruotsalaiselle asiakkaalle Senseairille oli tärkeää pitää tuotekehitys ja valmistus paikallisena omissa käsissä. EID Robotics suunnitteli Senseairille automaatioratkaisun uuden tuotteen valmistukseen.

– Tuotannon automatisointi oli meille strategisesti hyvin tärkeää. Automaattinen laadunvalvonta varmistaa tuotteidemme korkealuokkaisen laadun ja tekee jokaisesta komponentista 100 prosenttisesti jäljitettävän. Tämä on avannut meille kokonaan uusia markkinoita ja asiakkuuksia. Nyt voimme palvella esimerkiksi autoteollisuutta, jonka laatuvaatimuksiin emme aiemmin kyenneet vastaamaan, kertoo Senseairin tuotantoinsinööri Carl-Johan Hed

Koko arvoketju tutkittava ja laskelmat tehtävä

Kun yritys harkitsee tuotantonsa siirtämistä halvan tuotannon maista kotimaahan, sen on laadittava huolellinen kartoitus koko liiketoiminnasta.

– Pelkkä automaatioasteen nostaminen ei ole autuaaksi tekevä asia, vaan kysymys on aina kokonaisuudesta. Vahva suositus on tehdä huolellinen pohjatyö ennen investointipäätöksiä. Automaatio on yksi selvitettävistä asioista, kun suunnitellaan paikallista tuotantoa, sanoo Käkelä.

EID Roboticsin tarjoamassa asiantuntijapalvelussa käydään läpi yrityksen alihankintaverkosto, logistiikka, rahoitus, automaation mahdollisuudet sekä vaikutukset lopputuotteeseen. Asiakas saa raportin laskelmineen käyttöönsä automaatiohankintaa varten.

– Valtiovallalla on suuri vastuu tulevaisuudessa, jotta työn säilyminen ja jonkinasteinen omavaraisuus Suomen teollisuudessa voidaan varmistaa. Alihankintaketjujen uudelleen rakentaminen kotimaahan on yksi olennainen asia, jota valtiovallan tulisi laajasti tukea. Jokainen ymmärtää, että erilaiset poikkeusolot, kuten epidemiat, mellakat tai suurvaltojen kiistat eivät ole loppumassa. Haluatko silloin olla se, joka on rakentanut liiketoimintansa Aasian tuonnin vai paikallisen valmistamisen varaan, Käkelä kysyy.

Uusimmat artikkelit

K-kauppojen aurinkovoimaloilla ennätystehot touko-kesäkuussa

K-kauppojen aurinkovoimaloiden yli 40 000 aurinkopaneelia tuottivat touko-kesäkuussa ennätykselliset yli 3 000 MWh puhdasta aurinkosähköä. Kokonaisuudessa tuotettu määrä vastaa noin 5 000 pakastealtaan vuotuista sähkönkulutusta. Parhaimmassa tapauksessa aurinkovoimalla pystytään kattamaan valtaosa kaupan päivittäisestä sähkötarpeesta. 

7.8.2020 | Alan Uutiset

Tullin ennakkotilasto: Viennin syöksy pysähtyi kesäkuussa

Suomen tavaraviennin arvo oli 4,5 miljardia euroa kesäkuussa, eli 15,4 prosenttia vuoden takaista vähemmän. Tilanne kuitenkin koheni toukokuusta.

Saksalaisjätti Schaeffler lanseeraa suomalaisen partneriverkoston avulla kehitetyn kunnonvalvontajärjestelmän

Saksalainen auto- ja teollisuusalan yritys Schaeffler on toteuttanut kunnonvalvontajärjestelmänsä OPTIME:n suomalaisen partneriverkoston avulla. Saksalaisyhtiö on jo aikaisemmin perustanut tuotekehitystiimin Suomeen ja nyt yhteistyöllä luotua tuotetta lanseerataan kaupallisesti.

EVA: Talouskriisi on suomalaisten suurin uhka

Elinkeinoelämän valtuuskunta EVA:n julkaisemassa tutkimuksessa kysyttiin, kuinka uhkaavina suomalaiset pitävät maailmalla ja Suomessa tapahtuvia konflikteja ja kriisejä omalle ja läheistensä turvallisuudelle. Eniten pelkoa suomalaisissa herätti uusi laajamittainen talouskriisi (77 prosenttia vastaajista) sekä toiseksi eniten pandemiat ja tartuntataudit (72 prosenttia vastaajista).

Signify tuo markkinoille uusia desinfioivia valaisimia

UV-teknologiaan perustuvaan valaistukseen erikoistunut Signify kertoi kasvattavansa UV-C-valaistuksen tuotantokapasiteettiaan ja laajentavansa UV-C-tuotevalikoimaansa maailman kasvaneen desinfiointitarpeen vuoksi.

Asfalttikoneista saatava data parantaa päällysteen laatua, vähentää päästöjä

Asfalttikoneiden anturien tuottaman tiedon avulla voidaan vaikuttaa päällysteen laatuun ja kestävyyteen.

29.5.2020 | Kumppaniartikkeli

Viafin Service jatkaa yrityskaupan jälkeen kasvu-uralla

Teollisuuden kunnossapitoa tarjoava Viafin Service Oyj on vuoden ajan sulatellut suurta kaasualan käyttö- ja kunnossapitopalveluihin liittyvää yrityskauppaa. Nyt Viafin GASiksi nimetyn yhtiön hankinta on saatettu onnistuneesti päätökseen ja listautunut emoyhtiö voi jatkaa matkaa kohti seuraavaa tavoitetta. Päämääränä on nousta sadan miljoonan euron liikevaihtoa pyörittäväksi teollisuuden kunnossapitoyhtiöksi vuoden 2022 aikana.