https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Alan Uutiset | 1.7.2020

Autonvalmistajia uhkaa 11,4 miljardin euron sakot EU:n päästötavoitteen ylittämisestä

Yksikään kymmenestä suurimmasta autonvalmistajasta ei ole lähellä EU:n hiilidioksidipäästöjen tavoitteen saavuttamista, ja uudet tutkimukset osoittavat, että niille voidaan määrätä jopa 11,4 miljardin euron vuotuiset sakot.

Autoteollisuuden päästöraportissa todettiin, että Daimler AG on kauimpana EU:n vuoden 2021 tavoitteen saavuttamisesta, jonka mukaan keskimääräisten ajoneuvopäästöjen tulisi olla 95 hiilidioksidigrammaa ajokilometriä kohden, kun taas Toyota Industries on kaikkein edistynein hiilijalanjälkensä pienentämisessä - mutta silti sitä uhkaavat merkittävät sakot.

Autonvalmistajien on vähennettävä huomattavasti vuotuista hiilijalanjälkeään voidakseen saavuttaa EU:n päästöstandardit tai muuten heille myönnetään sakkoja, jotka jokaista päästörajoituksen ylittänyttä hiilidioksidigrammaa kohden, kerrottuna yksikkömyynnillä. Viimeisen vuoden huipputuottajien päästöihin ja yksikkömyyntiin perustuen tämä merkitsee huimia, keskimäärin 11 462 337 802 euron sakkoja.

Sakkoja ja korvauksia 

EU:n tavoitteiden ylittämiseen liittyvien sakkojen lisäksi autonvalmistajien tulisi myös korvata vuotuisen myynnin päästöt. Vuonna 2019 kymmenen parhaan autonvalmistajan olisi pitänyt maksaa yhteensä 424 miljardia euroa - tai keskimäärin 39,5 prosenttia vuosittaisista tuloistaan.

Kunkin merkin myydyimpien mallien analyysi paljastaa, että Groupe PSA tuotti viime vuonna keskimäärin saastuttavimmat autot, joiden korvaaminen maksaisi 1,3 miljardia euroa. EU:n myynnin perusteella saastuttavin malli, joka myytiin viime vuonna, oli Renault Clio.

Valmistajien lippulaivamallien juoksevien kustannusten erittely osoittaa, että Mercedes-AMG GT oli viime vuonna saastuttavin malli markkinoilla, kun taas Peugeot 508 oli ympäristöystävällisin. Tästä huolimatta 508-mallin hiilijalanjälki vastaa edelleen 12 208 litran kaasun tai 10 659 litran dieselin kulutusta.

Liikenneteollisuus on yksi suurimmista globaaliin hiilijalanjäljen kasvattajista, ja sen osuus maailman kasvihuonekaasupäästöistä oli arviolta 24 prosenttia viime vuonna. Vaikka monet valmistajat ovat sähköistämässä mallistojaan päästöjen vähentämiseksi, autoteollisuus kohtaa yhä enemmän paineita puuttua ilmastonmuutokseen.

Uusimmat artikkelit

Olkiluoto 2 palaa sähköntuotantoon vasta toukokuussa

Olkiluoto 2 -laitosyksikön sähköntuotanto keskeytettiin tiistaina 15. huhtikuuta turbiinilaitoksen generaattorilla havaitun kosteuden nousun vuoksi. OL2:n generaattorin roottori vaihdetaan vararoottoriin.

10.4.2025 | Alan Uutiset

VTT ja LUT-yliopisto löysivät keinoja jalostaa metsäteollisuuden hiilidioksidipäästöt muovin raaka-aineeksi

Forest CUMP -tutkimusprojektissa selvitettiin, miten metsäteollisuudesta ja jätteenpoltosta syntyvää biopohjaista hiilidioksidia otetaan talteen ja muunnetaan korkean jalostusasteen tuotteiksi, kuten muovien raaka-aineiksi eteeniksi ja propeeniksi.

Wärtsilä laajentaa teknologiakeskus Sustainable Technology Hubia Vaasassa

Wärtsilän 50 miljoonan euron investointi nopeuttaa tulevaisuuden polttoaineratkaisujen tuotantoa ja tuotekehitystä sekä uusien tuotteiden tuomista markkinoille.

10.3.2025 | Kumppaniartikkeli

Sulzerin innovatiiviset ratkaisut vedenkäsittelyyn ja pumppaamiseen

Sulzer on yksi Suomen johtavista vedenkäsittelyn ja pumppausteknologian toimijoista. Yhtiön panostukset kotimaisuuteen, kestävään kehitykseen, kokonaisratkaisuihin ja asiakaspalveluun tekevät siitä luotettavan kumppanin sekä kunnallisille että teollisille toimijoille.

Olkiluodon vuosihuollot käynnistyvät

Ensimmäisenä alkaa Olkiluoto 3:n vuosihuolto, jossa laitos valmistellaan tulevalle, pidempikestoiselle 18 kuukauden käyttöjaksolle. Suunniteltuun huoltokokonaisuuteen sisältyy noin 1700 erillistä työtä sekä 5000 työvaihetta.

30.1.2025 | Tutkimus ja koulutus

VTT:n uusi valmennusohjelma auttaa suomalaisyrityksiä puolustusteollisuuden markkinoille

VTT käynnistää maksuttoman valmennusohjelman kaksikäyttöteknologiasta. Puolustusmarkkinat kiinnostavat, mutta yritysten on vaikea tunnistaa osaamista. Siviiliteknologiakin voi soveltua puolustuskäyttöön.

Vakava työtapaturma johti korvauksiin – alihankintasopimus ei vapauttanut vastuista

Hovioikeus piti voimassa tuomiot työturvallisuusrikoksesta. Tamperelaisen jätealan yrityksen toimitusjohtaja että työnjohtaja saivat sakkotuomiot, ja yritys tuomittiin yhteisösakkoon.