https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Alan Uutiset | 1.7.2020

Autonvalmistajia uhkaa 11,4 miljardin euron sakot EU:n päästötavoitteen ylittämisestä

Yksikään kymmenestä suurimmasta autonvalmistajasta ei ole lähellä EU:n hiilidioksidipäästöjen tavoitteen saavuttamista, ja uudet tutkimukset osoittavat, että niille voidaan määrätä jopa 11,4 miljardin euron vuotuiset sakot.

Autoteollisuuden päästöraportissa todettiin, että Daimler AG on kauimpana EU:n vuoden 2021 tavoitteen saavuttamisesta, jonka mukaan keskimääräisten ajoneuvopäästöjen tulisi olla 95 hiilidioksidigrammaa ajokilometriä kohden, kun taas Toyota Industries on kaikkein edistynein hiilijalanjälkensä pienentämisessä - mutta silti sitä uhkaavat merkittävät sakot.

Autonvalmistajien on vähennettävä huomattavasti vuotuista hiilijalanjälkeään voidakseen saavuttaa EU:n päästöstandardit tai muuten heille myönnetään sakkoja, jotka jokaista päästörajoituksen ylittänyttä hiilidioksidigrammaa kohden, kerrottuna yksikkömyynnillä. Viimeisen vuoden huipputuottajien päästöihin ja yksikkömyyntiin perustuen tämä merkitsee huimia, keskimäärin 11 462 337 802 euron sakkoja.

Sakkoja ja korvauksia 

EU:n tavoitteiden ylittämiseen liittyvien sakkojen lisäksi autonvalmistajien tulisi myös korvata vuotuisen myynnin päästöt. Vuonna 2019 kymmenen parhaan autonvalmistajan olisi pitänyt maksaa yhteensä 424 miljardia euroa - tai keskimäärin 39,5 prosenttia vuosittaisista tuloistaan.

Kunkin merkin myydyimpien mallien analyysi paljastaa, että Groupe PSA tuotti viime vuonna keskimäärin saastuttavimmat autot, joiden korvaaminen maksaisi 1,3 miljardia euroa. EU:n myynnin perusteella saastuttavin malli, joka myytiin viime vuonna, oli Renault Clio.

Valmistajien lippulaivamallien juoksevien kustannusten erittely osoittaa, että Mercedes-AMG GT oli viime vuonna saastuttavin malli markkinoilla, kun taas Peugeot 508 oli ympäristöystävällisin. Tästä huolimatta 508-mallin hiilijalanjälki vastaa edelleen 12 208 litran kaasun tai 10 659 litran dieselin kulutusta.

Liikenneteollisuus on yksi suurimmista globaaliin hiilijalanjäljen kasvattajista, ja sen osuus maailman kasvihuonekaasupäästöistä oli arviolta 24 prosenttia viime vuonna. Vaikka monet valmistajat ovat sähköistämässä mallistojaan päästöjen vähentämiseksi, autoteollisuus kohtaa yhä enemmän paineita puuttua ilmastonmuutokseen.

Uusimmat artikkelit

14.5.2025 | Alan Uutiset

Prysmianin käyttöön vihitty 185-metrinen kaapelitorni on Suomen korkein rakennus

Yritys on tehnnyt suuria investointeja tehtaaseen, ja odottaa suurjännitekaapeleiden globaalin markkinan kasvun kiihtyvän edelleen.

Rail Baltica -ratatyömaalla hyödynnetään suomalaista 3D-koneohjausjärjestelmää

Täysin digitalisoidussa mallipohjaisessa rakentamisessa työtä voivat tehdä yhdessä reaaliaikaisesti infrasuunnittelija, työkoneenkuljettaja, työmaapäällikkö ja projektinjohto.

Suomen ja Viron välisen EstLink 2 -yhteyden korjaustyöt alkavat toukokuussa

Merenpohjaan asennetaan uutta kaapelia noin kilometrin verran. Sähkönsiirtoyhteyden odotetaan palaavan kaupalliseen käyttöön heinäkuun puolivälissä.

Kemikaalit aiheuttavat paljon vakavia työtapaturmia – laiminlyönnit voivat johtaa rikosseuraamuksiin

”Työpaikoilla käytetään paljon vaarallisia kemikaaleja huolimattomasti. Valitettavasti monet työnantajat eivät tunnista kemiallisten tekijöiden aiheuttamaa vaaraa omalla työpaikallaan”, työsuojelutarkastaja Mikko Järvenreuna toteaa.

Gasumin biokaasu pienentää Metsä Groupin valmistaman kartongin hiilijalanjälkeä

Vähäpäästöisiä kartonkeja haluavat asiakkaat ovat tyypillisesti suuria toimijoita, joilla on tiukat kestävyystavoitteet.

10.3.2025 | Kumppaniartikkeli

Sulzerin innovatiiviset ratkaisut vedenkäsittelyyn ja pumppaamiseen

Sulzer on yksi Suomen johtavista vedenkäsittelyn ja pumppausteknologian toimijoista. Yhtiön panostukset kotimaisuuteen, kestävään kehitykseen, kokonaisratkaisuihin ja asiakaspalveluun tekevät siitä luotettavan kumppanin sekä kunnallisille että teollisille toimijoille.

30.1.2025 | Tutkimus ja koulutus

VTT:n uusi valmennusohjelma auttaa suomalaisyrityksiä puolustusteollisuuden markkinoille

VTT käynnistää maksuttoman valmennusohjelman kaksikäyttöteknologiasta. Puolustusmarkkinat kiinnostavat, mutta yritysten on vaikea tunnistaa osaamista. Siviiliteknologiakin voi soveltua puolustuskäyttöön.