https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Alan Uutiset | 5.5.2022

CNGR Finland Oy edistämään Haminan akkumateriaalitehdasta

Suomen Malmijalostus ja teknologiayhtiö CNGR Advanced Material ilmoittivat loppuvuodesta 2021 perustavansa yhteisyrityksen edistämään prekursorimateriaalia tuottavan pCAM-tehtaan rakentamista Haminaan. Yhteisyritys on nyt perustettu, ja sen nimi on CNGR Finland Oy. CNGR Advanced Material omistaa uudesta yrityksestä 60 prosenttia ja Suomen Malmijalostus 40 prosenttia.

fmg

– Yhteisyritys on tärkeä askel kohti Haminan prekursoritehtaan toteuttamista. Tehtaalla on olennainen rooli eurooppalaisen akkuarvoketjun kehityksessä, ja se auttaa osaltaan hillitsemään hiilidioksidipäästöjä, sanoo Suomen Malmijalostuksen akkutoimialan johtaja Vesa Koivisto.

Yhteisyrityksen toimitusjohtajaksi on nimitetty saksalainen Thorsten Lahrs, joka tulee työskentelemään pääsääntöisesti Suomessa. Hänellä on pitkä kokemus kemianteollisuudesta sekä akkumateriaalien tuotannosta globaalisti.

– Haminan tehtaasta on tulossa huippumoderni tuotantolaitos, jonka prekursorituotteella on ennätyksellisen alhainen hiilijalanjälki. Yhteisyrityksen toiminnan käynnistymisen myötä projektimme saa konkreettista uutta vauhtia, toteaa Lahrs.

Eurooppa tuottaa tällä hetkellä vajaat seitsemän prosenttia litiumioniakkujen kennoista globaalisti ja kysynnän kasvun myötä tuotannon arvioidaan nousevan 15 prosenttiin seuraavan 10 vuoden kuluessa. Toistaiseksi Euroopassa ei kuitenkaan valmisteta prekursoria, joka on välttämätön materiaali litiumioniakkujen tuotantoketjussa.

CNGR on Shenzhenin pörssissä listattu kiinalainen teknologiayhtiö, joka toimii materiaali- ja energiasektoreilla. Yhtiö tuottaa prekursorimateriaaleja asiakkailleen maailmanlaajuisesti kahdessa tuotantolaitoksessaan Guizhoun ja Hunanin maakunnissa Kiinassa. Lisäksi yhtiö on hiljattain ilmoittanut suunnittelevansa uutta tuotantolaitosinvestointia Guangxin maakuntaan.

 

 

 

 

Perustermit:

Prekursorimateriaali – litiumioniakun katodiaktiivimateriaalin esiaste. Englanniksi precursor cathode active material, pCAM.

 

Uusimmat artikkelit

Riippuvuus maakaasusta voidaan katkaista älykkäällä energianhallintajärjestelmällä

Siemens Osakeyhtiö on kehittänyt ratkaisun, joka vähentää sekä päästöjä että riippuvuutta tuontienergiasta. 

16.5.2022 | Tutkimus ja koulutus

Hiilineutraalien prosessien materiaalitutkimukselle merkittävä TK-rahoitus Business Finlandilta

Business Finland on myöntänyt merkittävän rahoituksen MASCOT-projektille, joka vastaa tulevaisuuden kiertotalousprosessien ja vetyteknologioiden tuomiin materiaalien käytettävyyshaasteisiin ja luo tietopohjan niiden luotettavuuden ja kilpailukyvyn varmistamiseksi.

Rakennusteollisuus RT:n Turvallisuusviikko käynnistyy tänään

Rakennusteollisuus RT:n järjestämää Turvallisuusviikkoa vietetään 16.-22.5.2022, jolloin rakennusalalla kiinnitetään erityistä huomiota työn turvallisuuteen ja terveellisyyteen. SRV käynnistää samalla koko loppuvuoden kestävän kampanjan Oikeus hyvään työpäivään.

16.5.2022 | Alan Uutiset

Olli Sippula polttoprosessien päästöjen professoriksi

Polttoprosessien päästöillä on monia haittavaikutuksia ja niiden hallintaan tarvitaan uusia menetelmiä.

10.5.2022 | Kumppaniartikkeli

Loppuu se kuluminen – kestävillä ratkaisuilla huolettomuutta teollisuuden kunnossapitoon

Panssariteräksestä valmistetut siirtoruuvit, sykloonit, puhaltimet, putkistot ja monet muut teollisuuslaitteet altistuvat jatkuvasti kulumiselle. Halpa tuotanto ja vääränlaiset sovellukset ovat kuluttaneet laitteiden lisäksi panssariteräksen mainetta. Kestävä ratkaisu on kuitenkin olemassa. Ajatus laadusta, ennakoivasta kunnossapidosta ja elinkaariajattelusta jalkautuu teollisuuteen hitaasti mutta varmasti, luottaa Somotec Oy:n toimitusjohtaja Olli Riihiluoma.

Parikkalan vesihuollon ja Digitan yhteistyö edennyt mallikkaasti – “Käytännön hyöty merkittäviä”

Digita ja Parikkalan vesihuolto solmivat yhteistyön vesihuollon digitalisoinnista vuonna 2020. Onnistunut pilottivaihe päättyi viime vuonna ja tulevina vuosina tavoitteena on asentaa noin 900 etäluettavaa mittaria.

Kajave varautuu lauhtuvan sään ja puuskaisen tuulen aiheuttamiin sähkökatkoksiin

Sähköverkkoyhtiö Kajave varautuu lauhtuvan sään ja puuskaisen tuulen aiheuttamiin sähkökatkoksiin Kainuussa. Säätilan muutos on aiheuttanut vikoja sähköverkkoon jo nyt. Vikojen korjaus on käynnissä.