Alan Uutiset | 7.7.2020

CapMan Infra sijoittaa uusiutuvaan kaukolämpöön Loviisassa

Capman Infra kertoi sijoittavansa uusiutuvaan kaukolämpöön Loviisassa sijaitsevaan kaukolämpöverkkoon, joka on Porvoon Energian omistuksessa. Kaupan toteutuessa Capman Nordic Infrastructure l -rahasto saa haltuunsa Loviisan kaukolämpöliiketoiminnan kokonaisuudessaan. 

capman

Loviisa Urakoitsijantie 2 lampokeskus

 -Loviisan kaukolämpöliiketoiminta tuottaa ja jakelee lämpöä kaupungissa sijaitseville kotitalouksille, yrityksille ja julkisille toimijoille. Verkon kysyntä on kasvanut tasaisesti ja se on tällä hetkellä käytössä noin 300 kiinteistössä, kertoo rahastoyhtiö lehdistötiedotteessa.

Lämpötuotannossa käytetty polttoaine on sataprosenttista uusiutuvaa biomassaa, joka kahden tuotantolaitoksen voimalla ja kolmen varakattilan ansiosta tuotti viime vuonna 53 GWh lämpöenergiaa. 38 kilometriä pitkä jakeluverkosto varmistaa kattavan ja luotettavan kaukolämmön jakelun, sekä omistaa edellytykset mahdollisella kaukolämpöverkon laajentamiselle.

Kaukolämmön kysyntä on kasvanut viime vuosikymmeninä tasaisesti tiheiden asutusalueiden kasvaessa. Kaukolämpö on vakiintunut lämmitysmuotona Pohjoismaissa ja kasvattanut kilpailukykyään vaivattoman liittymisen ja kustannustehokkuuden ansiosta.

- Toimiva ja luotettava lämmitys on tärkeä osa asumismukavuutta Suomessa ja kaukolämpö on vastaus tähän. Uusiutuvaan energiaan pohjautuva kaukolämpö on kestävä lämmitysmuoto, tiivistää Capman Infran managing partner Ville Poukka

- Olemme tyytyväisiä, että olemme löytäneet hyvän uuden omistajan jatkamaan Loviisan kaukolämpöinfrastuktuurin kehittämistä, kommentoi Patrick Wackström Porvoon energian toimitusjohtaja.

Kauppa on CapMan rahaston toinen energiasektorille suuntautuva sijoitus. Alkuvuonna yhtiö sijoitti norjalaiseen Nydalen Energi -kaukolämpöyhtiöön. Rahasto sijoittaa core ja core+ -riskituottoprofiilin infrastruktuurikohteisiin liikenne-, energia,- ja telekommunikaatiotoimialoilla.

Kaupan arvioidaan toteutuvan kuluvan vuoden loppupuolen aikana.

Teksti: Ossi Hiltunen

Uusimmat artikkelit

K-kauppojen aurinkovoimaloilla ennätystehot touko-kesäkuussa

K-kauppojen aurinkovoimaloiden yli 40 000 aurinkopaneelia tuottivat touko-kesäkuussa ennätykselliset yli 3 000 MWh puhdasta aurinkosähköä. Kokonaisuudessa tuotettu määrä vastaa noin 5 000 pakastealtaan vuotuista sähkönkulutusta. Parhaimmassa tapauksessa aurinkovoimalla pystytään kattamaan valtaosa kaupan päivittäisestä sähkötarpeesta. 

7.8.2020 | Alan Uutiset

Tullin ennakkotilasto: Viennin syöksy pysähtyi kesäkuussa

Suomen tavaraviennin arvo oli 4,5 miljardia euroa kesäkuussa, eli 15,4 prosenttia vuoden takaista vähemmän. Tilanne kuitenkin koheni toukokuusta.

Saksalaisjätti Schaeffler lanseeraa suomalaisen partneriverkoston avulla kehitetyn kunnonvalvontajärjestelmän

Saksalainen auto- ja teollisuusalan yritys Schaeffler on toteuttanut kunnonvalvontajärjestelmänsä OPTIME:n suomalaisen partneriverkoston avulla. Saksalaisyhtiö on jo aikaisemmin perustanut tuotekehitystiimin Suomeen ja nyt yhteistyöllä luotua tuotetta lanseerataan kaupallisesti.

EVA: Talouskriisi on suomalaisten suurin uhka

Elinkeinoelämän valtuuskunta EVA:n julkaisemassa tutkimuksessa kysyttiin, kuinka uhkaavina suomalaiset pitävät maailmalla ja Suomessa tapahtuvia konflikteja ja kriisejä omalle ja läheistensä turvallisuudelle. Eniten pelkoa suomalaisissa herätti uusi laajamittainen talouskriisi (77 prosenttia vastaajista) sekä toiseksi eniten pandemiat ja tartuntataudit (72 prosenttia vastaajista).

Signify tuo markkinoille uusia desinfioivia valaisimia

UV-teknologiaan perustuvaan valaistukseen erikoistunut Signify kertoi kasvattavansa UV-C-valaistuksen tuotantokapasiteettiaan ja laajentavansa UV-C-tuotevalikoimaansa maailman kasvaneen desinfiointitarpeen vuoksi.

Asfalttikoneista saatava data parantaa päällysteen laatua, vähentää päästöjä

Asfalttikoneiden anturien tuottaman tiedon avulla voidaan vaikuttaa päällysteen laatuun ja kestävyyteen.

29.5.2020 | Kumppaniartikkeli

Viafin Service jatkaa yrityskaupan jälkeen kasvu-uralla

Teollisuuden kunnossapitoa tarjoava Viafin Service Oyj on vuoden ajan sulatellut suurta kaasualan käyttö- ja kunnossapitopalveluihin liittyvää yrityskauppaa. Nyt Viafin GASiksi nimetyn yhtiön hankinta on saatettu onnistuneesti päätökseen ja listautunut emoyhtiö voi jatkaa matkaa kohti seuraavaa tavoitetta. Päämääränä on nousta sadan miljoonan euron liikevaihtoa pyörittäväksi teollisuuden kunnossapitoyhtiöksi vuoden 2022 aikana.