https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Alan Uutiset | 7.7.2020

CapMan Infra sijoittaa uusiutuvaan kaukolämpöön Loviisassa

Capman Infra kertoi sijoittavansa uusiutuvaan kaukolämpöön Loviisassa sijaitsevaan kaukolämpöverkkoon, joka on Porvoon Energian omistuksessa. Kaupan toteutuessa Capman Nordic Infrastructure l -rahasto saa haltuunsa Loviisan kaukolämpöliiketoiminnan kokonaisuudessaan. 

capman

Loviisa Urakoitsijantie 2 lampokeskus

 -Loviisan kaukolämpöliiketoiminta tuottaa ja jakelee lämpöä kaupungissa sijaitseville kotitalouksille, yrityksille ja julkisille toimijoille. Verkon kysyntä on kasvanut tasaisesti ja se on tällä hetkellä käytössä noin 300 kiinteistössä, kertoo rahastoyhtiö lehdistötiedotteessa.

Lämpötuotannossa käytetty polttoaine on sataprosenttista uusiutuvaa biomassaa, joka kahden tuotantolaitoksen voimalla ja kolmen varakattilan ansiosta tuotti viime vuonna 53 GWh lämpöenergiaa. 38 kilometriä pitkä jakeluverkosto varmistaa kattavan ja luotettavan kaukolämmön jakelun, sekä omistaa edellytykset mahdollisella kaukolämpöverkon laajentamiselle.

Kaukolämmön kysyntä on kasvanut viime vuosikymmeninä tasaisesti tiheiden asutusalueiden kasvaessa. Kaukolämpö on vakiintunut lämmitysmuotona Pohjoismaissa ja kasvattanut kilpailukykyään vaivattoman liittymisen ja kustannustehokkuuden ansiosta.

- Toimiva ja luotettava lämmitys on tärkeä osa asumismukavuutta Suomessa ja kaukolämpö on vastaus tähän. Uusiutuvaan energiaan pohjautuva kaukolämpö on kestävä lämmitysmuoto, tiivistää Capman Infran managing partner Ville Poukka

- Olemme tyytyväisiä, että olemme löytäneet hyvän uuden omistajan jatkamaan Loviisan kaukolämpöinfrastuktuurin kehittämistä, kommentoi Patrick Wackström Porvoon energian toimitusjohtaja.

Kauppa on CapMan rahaston toinen energiasektorille suuntautuva sijoitus. Alkuvuonna yhtiö sijoitti norjalaiseen Nydalen Energi -kaukolämpöyhtiöön. Rahasto sijoittaa core ja core+ -riskituottoprofiilin infrastruktuurikohteisiin liikenne-, energia,- ja telekommunikaatiotoimialoilla.

Kaupan arvioidaan toteutuvan kuluvan vuoden loppupuolen aikana.

Teksti: Ossi Hiltunen

Uusimmat artikkelit

25.3.2024 | Alan Uutiset

Pohjoinen Teollisuus -suurtapahtuma jälleen tiukasti teollisuuden ajan hermoilla

Pohjoinen Teollisuus -suurtapahtuma järjestetään jälleen Oulun Ouluhallissa 22.–23.5.2024. Näytteilleasettajapaikat on loppuunmyyty,  ja tapahtuman ohjelmalava täyttyy mielenkiintoisista ja taatusti ajankohtaisista puheenvuoroista.

Metsä Group ja ANDRITZ rakentavat koetehtaan uusien ligniinituotteiden kehittämiseksi

Metsä Group rakentaa Äänekosken biotuotetehtaan yhteyteen ligniininjalostuksen koetehtaan. Laitteet toimittaa teknologiayhtiö ANDRITZ. Rakennustyöt alkavat kesällä 2024 ja koetehdas valmistuu loppuvuonna 2025. Koetehtaan kapasiteetti tulee olemaan kaksi tonnia uudenlaista ligniinituotetta päivässä.

Kuinka hyvä 3D-tulostettu ja laserkarkaistu työkalu voi olla?

SSAB:n Borlängen tehtaalla testattiin 3D-tulostettuja työkaluja tuotannossa. Laserkarkaistu lävistin saavutti kolminkertaisen käyttöiän verrattuna alkuperäiseen osaan. Pidemmän käyttöiän lisäksi kustannukset ovat huomattavasti alhaisemmat.

Tuulivoima-ala tarvitsee lisää tekijöitä – Turun AMK ja VAMK kouluttavat uusia osaajia

Tuulivoimaloihin tullaan tarvitsemaan paljon teknisen alan osaajia.Turun ja Vaasan ammattikorkeakoulut aloittavat yhteisen tuulivoimaan liittyvän maksuttoman koulutuksen. Opinnot ovat työelämälähtöisiä ja ne on mahdollista suorittaa työn ohessa. 

16.2.2024 | Kumppaniartikkeli

Sulzerilla panostetaan asiakassuhteisiin

Maailmanluokan pumppukaupoissa suurin arvo luodaan asiakkaan kanssa.

Espoosta ensimmäinen kaupunki, jonka sähköverkosta tulee pullonkaula puhtaalle siirtymälle?

“Espoossa sähköverkon kapasiteetti tulee vastaan ensimmäisenä ja datan perusteella muutos tapahtuu nyt nopeammin kuin kukaan olisi vielä muutama vuosi sitten uskonut”, Carunan asiakkuusjohtaja Kosti Rautiainen sanoo.

Metsä Tissuen Kreuzaun tehtaalla siirryttiin puupelletteihin - päästöt vähenevät 30 000 CO2-tonnia vuodessa

Siirtymän taustalla oli yksinkertainen idea vaihtaa polttoainetta, mutta säilyttää tekninen infrastruktuuri ennallaan.