Alan Uutiset | 29.11.2019

Caverion saattaa päätökseen Maintpartnerin Suomen, Viron ja Puolan toimintojen ostot

Caverion on tänään saattanut päätökseen Maintpartnerin Suomen, Viron ja Puolan toimintojen ostot CapManin hallinnoimilta rahastoilta 34 miljoonan euron kauppahinnalla. Osana kaupan toteutumista, Caverion on sitoutunut divestoimaan noin 6,5 prosenttia Teollisuuden ratkaisut -divisioonan kaupan jälkeisestä Suomen liikevaihdosta. 

caver

Ostetut liiketoiminnot integroidaan Caverionin toimintamalliin ja konsolidoidaan Caverionin tulokseen 30.11.2019 alkaen. Integraatiosuunnitelman mukaisesti Caverionin teollisuuden toiminnot kootaan Caverion Teollisuuden ratkaisut -divisioonaan ja Caverion-brändin alle. Integraatio-ohjelman odotetaan päättyvän vuoden 2020 aikana. Välittömästi kaupan toteuduttua Caverion Teollisuuden ratkaisut -divisioonan liikevaihto on noin 320 miljoonaa euroa ja se työllistää noin 3 100 henkilöä.

Caverion Suomi Oy Teollisuuden ratkaisut, Caverion Industria Oy, Maintpartner Group Oy, Maintpartner Oy ja Maintpartner Expert Services Oy aloittavat koko Suomen henkilöstölle (yhteensä noin 2 200 työntekijää) yhteistoimintaneuvottelut 12.12.2019, joissa käsitellään yhdessä henkilöstön kanssa suunnitteilla olevan uuden organisaation valmistelu, suunnittelu ja toteutus. Yhteistoimintaneuvottelut liittyvät mahdollisiin organisaatio-, yhtiörakenne- ja tehtävämuutoksiin sekä henkilöstöä koskevien ehtojen ja etujen yhdenmukaistamiseen. Neuvotteluissa etsitään toimintamalleja ja parhaita ratkaisuja sekä kannattavan kasvun että asiakastavoitteiden toteutumisen varmistamiseksi. Mikäli kaikille henkilöille ei uudessa toimintamallissa löydy heidän osaamistaan ja ammattitaitoaan vastaavaa työtä, seurauksena voi olla työn vähentäminen. Alustavan arvion mukaan henkilöstön vähennystarve voisi olla enintään 50 henkilöä.

- Olen erittäin tyytyväinen, että Maintpartner-yritysostomme on nyt viety päätökseen ja pääsemme käynnistämään integraatiotyötämme. Yrityskauppa on strategiamme kasvuvaiheen mukainen, ja vahvistaa palveluliiketoimintaamme. Yrityskauppa suuntaa teollisuuden toimintojamme yhä enemmän Palvelut-liiketoimintaan ja luo vahvan toimijan Suomen markkinoille, Caverion Oyj:n toimitusjohtaja Ari Lehtoranta toteaa.

Caverion julkisti tänään myös saattaneensa päätökseen Huurre Group Oy:n kylmäteknisten ratkaisujen liiketoiminnan hankinnan yhtiön jäähdytysliiketoiminnan tarjooman ja osaamisen vahvistamiseksi.

Uusimmat artikkelit

K-ryhmän uusi energiankierrätysjärjestelmä leikkaa ruokakauppojen lämmönkulutuksen jopa 95 prosenttia

K-ryhmä ja Granlund ovat kehittäneet K-ruokakaupoille energiankierrätysmallin, jolla lämmönkulutus pienenee parhaimmillaan 95 prosenttia ja joka muuttaa kiinteistön kerralla energian osalta lähes hiilineutraaliksi. Päästösäästöt vastaavat vajaan seitsemän tuhannen asukkaan kunnan vuosittaisia hiilidioksidipäästöjä.

10.12.2019 | Tutkimus ja koulutus

Vaasan yliopisto rakentaa kiertotalouden ekosysteemiä jäte-energia-alalle

Vaasan yliopiston energian ja kestävän kehityksen tutkimusalusta VEBIC ryhtyy rakentamaan kiertotalouden tiekarttaa ja ekosysteemiä jäte-energia-alalle yhdessä alan toimijoiden kanssa. Uusia ratkaisuja kaivataan esimerkiksi hiilidioksidipäästöjen pienentämiseen, aiemmin jätteeksi luokiteltujen sivuvirtojen tehokkaampaan hyödyntämiseen ja hukan minimointiin liittyen.

10.12.2019 | Alan Uutiset

Rakennuskonevuokraus kääntyy ensi vuonna taas kasvuun

Suomen talouden ja rakentamisen aiempaa hieman myönteisemmät odotukset näkyvät rakennuskoneiden vuokrakysynnässä sekä kuluvana että ensi vuonna. Maailmantalouden näkymissä ei ole tapahtunut juurikaan muutoksia: kasvuvauhti hiipuu, mutta taantumaa ei ennakoida.  Vuonna 2021 sekä rakentamisen että rakennuskoneiden käytön ennakoidaan vähenevän selvästi, Forecon Oy:n tuoreesta selvityksestä käy ilmi.

Tieto-ohjautuvia menetelmiä laakerien kunnonvalvontaan

Laakerit ovat yleisin koneissa käytettävä komponentti ja vioittunut laakeri yleisin syy koneiden rikkoutumiseen. Heikkokuntoinen laakeri voi rikkoutuessaan aiheuttaa äkkinäisen konerikon, jonka seuraus saattaa olla merkittävä taloudellinen tappio – tai pahimmillaan ihmishenki. Uusi väitöstutkimus hyödyntää tieto-ohjautuvia menetelmiä ja ohjelmistoarkkitehtuuria laakerien kunnonvalvonnassa.

Posti raivaa esteitä digitalisaation tieltä – Postin palveluihin kirjautuminen SisuID:llä

Posti osallistui digitaalisen identiteetin käyttöä edistävän hankkeen pilottiin. Uusi tunnistusmenetelmä tekisi Postin digitalisaatiotavoitteista helpommin saavutettavia.

Puhtaiden osien merkitys sähköautoteollisuudessa haastaa laitetoimittajat

FinnSonic Oy on saanut historiansa suurimman ultraäänipesulinjatilauksen. Noin kahden miljoonan euron arvoinen linja toimitetaan keväällä 2020 Saksaan sähköautoteollisuuden tarpeisiin.

8.11.2019 | Kumppaniartikkeli

KL-Lämmön osaaminen tulppaa teollisten laitteiden rahareiät

Teollisuuden järjestelmissä kiertää nesteiden lisäksi yllättävän paljon rahaa. Ainakin kun ajatellaan Motivan takavuosina vetämää energiatehokkuuden tutkimusta, jonka mukaan tehoton lämmönsiirto aiheuttaa suomalaisille teollisuusyrityksille 500 miljoonan euron vuosittaiset kustannukset. Tässä on suurten kiinteistöjen omistajille taas yksi hyvä syy pitää järjestelmät kunnossa.