Alan Uutiset | 29.11.2019

Caverion saattaa päätökseen Maintpartnerin Suomen, Viron ja Puolan toimintojen ostot

Caverion on tänään saattanut päätökseen Maintpartnerin Suomen, Viron ja Puolan toimintojen ostot CapManin hallinnoimilta rahastoilta 34 miljoonan euron kauppahinnalla. Osana kaupan toteutumista, Caverion on sitoutunut divestoimaan noin 6,5 prosenttia Teollisuuden ratkaisut -divisioonan kaupan jälkeisestä Suomen liikevaihdosta. 

caver

Ostetut liiketoiminnot integroidaan Caverionin toimintamalliin ja konsolidoidaan Caverionin tulokseen 30.11.2019 alkaen. Integraatiosuunnitelman mukaisesti Caverionin teollisuuden toiminnot kootaan Caverion Teollisuuden ratkaisut -divisioonaan ja Caverion-brändin alle. Integraatio-ohjelman odotetaan päättyvän vuoden 2020 aikana. Välittömästi kaupan toteuduttua Caverion Teollisuuden ratkaisut -divisioonan liikevaihto on noin 320 miljoonaa euroa ja se työllistää noin 3 100 henkilöä.

Caverion Suomi Oy Teollisuuden ratkaisut, Caverion Industria Oy, Maintpartner Group Oy, Maintpartner Oy ja Maintpartner Expert Services Oy aloittavat koko Suomen henkilöstölle (yhteensä noin 2 200 työntekijää) yhteistoimintaneuvottelut 12.12.2019, joissa käsitellään yhdessä henkilöstön kanssa suunnitteilla olevan uuden organisaation valmistelu, suunnittelu ja toteutus. Yhteistoimintaneuvottelut liittyvät mahdollisiin organisaatio-, yhtiörakenne- ja tehtävämuutoksiin sekä henkilöstöä koskevien ehtojen ja etujen yhdenmukaistamiseen. Neuvotteluissa etsitään toimintamalleja ja parhaita ratkaisuja sekä kannattavan kasvun että asiakastavoitteiden toteutumisen varmistamiseksi. Mikäli kaikille henkilöille ei uudessa toimintamallissa löydy heidän osaamistaan ja ammattitaitoaan vastaavaa työtä, seurauksena voi olla työn vähentäminen. Alustavan arvion mukaan henkilöstön vähennystarve voisi olla enintään 50 henkilöä.

- Olen erittäin tyytyväinen, että Maintpartner-yritysostomme on nyt viety päätökseen ja pääsemme käynnistämään integraatiotyötämme. Yrityskauppa on strategiamme kasvuvaiheen mukainen, ja vahvistaa palveluliiketoimintaamme. Yrityskauppa suuntaa teollisuuden toimintojamme yhä enemmän Palvelut-liiketoimintaan ja luo vahvan toimijan Suomen markkinoille, Caverion Oyj:n toimitusjohtaja Ari Lehtoranta toteaa.

Caverion julkisti tänään myös saattaneensa päätökseen Huurre Group Oy:n kylmäteknisten ratkaisujen liiketoiminnan hankinnan yhtiön jäähdytysliiketoiminnan tarjooman ja osaamisen vahvistamiseksi.

Uusimmat artikkelit

3.6.2020 | Alan Uutiset

BASF rakentaa akkujen arvoketjua Harjavallasta Saksaan

Maailman suurimpiin kemikaaliyhtiöihin kuuluva saksalainen BASF rakentaa Suomen ja Saksan kautta EU:n komission tavoitteiden mukaista akkutuotannon kestävää kehitystä. Harjavallan ja Schwarzheiden laitokset tuottavat yhdessä akkumateriaalia 400 000 sähköauton tarpeisiin. Suomeen tulee yli sata uutta työpaikkaa.

Koronavirusta Helsingin ja Turun jätevesissä, mutta ei muissa viikkoseurantakohteissa

Helsingin ja Turun jätevesistä on löytynyt koronavirusta, selviää THL:n jätevesitutkimuksesta. Sen sijaan Tampereella, Kuopiossa ja Oulussa kerätyistä näytteistä ei ole löytynyt viitteitä viruksesta. 

29.5.2020 | Tutkimus ja koulutus

Rakentajat tehostavat kosteudenhallintaa verkkokoulutuksella

Neljätoista Suomen suurinta rakennusliikettä on yhdessä kehittänyt eKosteus-koulutuksen ja alkaa hyödyntää sitä oman henkilöstönsä koulutukseen. Tavoitteena on parantaa kosteudenhallinnan osaamista sekä torjua kosteusvaurioita. Koulutus kokoaa yhteen perustiedot, jotka rakentamisen kaikkien osapuolten tulee tuntea, jotta kuivaketju ei katkea. Asiasta raportoi Rakennusteollisuus RT ry.

29.5.2020 | Kumppaniartikkeli

Viafin Service jatkaa yrityskaupan jälkeen kasvu-uralla

Teollisuuden kunnossapitoa tarjoava Viafin Service Oyj on vuoden ajan sulatellut suurta kaasualan käyttö- ja kunnossapitopalveluihin liittyvää yrityskauppaa. Nyt Viafin GASiksi nimetyn yhtiön hankinta on saatettu onnistuneesti päätökseen ja listautunut emoyhtiö voi jatkaa matkaa kohti seuraavaa tavoitetta. Päämääränä on nousta sadan miljoonan euron liikevaihtoa pyörittäväksi teollisuuden kunnossapitoyhtiöksi vuoden 2022 aikana.

Myös maatalouskoneiden huoltokirjaukset hoituvat mobiilisti

Maatalouskoneiden huollot merkitään yleisimmin paperiseen huoltovihkoon. Työtehoseuran keväällä tekemän kyselyn mukaan vain seitsemän prosenttia vastaajista käytti sähköistä huoltokirjaa, yleisimmin Exceliä. Tutkimus osoitti, että mobiilisti käytettävälle huoltokirjalle olisi kysyntää. Nyt sellainen löytyy TTS-Koneesta ja on käytettävissä kaikille käyttöoikeuden lunastaneille.

Kestävillä teräksillä pidennetään työvälineiden käyttöikää, säästetään materiaalia

Uddeholms Ab on ruotsalainen työkaluteräsvalmistaja, joka kuuluu itävaltalaiseen voestalpine-teräskonserniin. 

20 prosenttia Kajaanin kaukolämmöstä: CSC ja Loiste Lämpö allekirjoittivat sopimuksen

Loiste Lämpö ja CSC – Tieteen tietotekniikan keskus ovat allekirjoittaneet sopimuksen LUMI-supertietokoneelle rakennettavan datakeskuksen kaukolämpöliittymän rakentamisesta ja hukkalämmön hyödyntämisestä. Sopimuksen mukaan vuoden 2021 alussa käynnistyvä datakeskus kerää talteen toimintansa sivutuotteena syntyvän lämmön, jonka Loiste Lämpö siirtää verkkoonsa lämmittämään kajaanilaisia koteja ja liiketiloja.